Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών

«Αξίζουν τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων»

30/06/2022 - 10:30

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών με ανακοίνωσή της εκφράζει θερμά συγχαρητήρια και ειλικρινείς ευχές σε όλους και όλες τους/τις υποψηφίους των Γενικών Λυκείων, των ΕΠΑΛ και των Εσπερινών Σχολείων που έλαβαν τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων. «Οι μαχητές/ριες μαθητές/ριές μας, μας γεμίζουν ελπίδα και δύναμη για το αύριο ενώ η περίπτωση του νεαρού πρόσφυγα από το Ιράν που έδωσε με επιτυχία την μάχη των εξετάσεων παραδίδοντας μαθήματα σε μικρούς και μεγάλους, σηματοδοτεί την σύγχρονη ανάγκη για άμεση πρόσβαση στο αγαθό της μόρφωσης  και της ζωής κάθε παιδιού, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς».

Η ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων σημειώνεται:

«Εκατοντάδες μαθητές/ριές μας δοκίμασαν τις δυνάμεις τους μετά από μία μακρόχρονη πορεία στην εκπαιδευτική διαδικασία. Από τα πρώτα μαθητικά χρόνια, οι εκπαιδευτικοί μοιραζόμαστε στις σχολικές αίθουσες τις προσπάθειες, τις προσδοκίες και τα όνειρα των μαθητών/τριών μας και μαζί με τις οικογένειες τους συμπάσχουμε στην αγωνία που βιώνουν αυτές τις μέρες, καθώς όλη η προσπάθεια αυτή ολοκληρώνεται.

Ο αγώνας για την κατάκτηση της γνώσης, για τη διαμόρφωση καλύτερων όρων εργασίας και ζωής για τους νέους και τις νέες αποτελεί το πεδίο της κοινής δράσης εκπαιδευτικών, μαθητών/ριών και γονέων. Οι δυσκολίες και τα εμπόδια με τα οποία οι μαθητές/ριές μας έρχονται αντιμέτωποι είναι κοινοί μας αντίπαλοι.

Η εκπαιδευτική πολιτική όλων των τελευταίων κυβερνήσεων τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα, οδηγεί όλο και περισσότερους/ες μαθητές/ριες εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, επιβαρύνει τον οικονομικό προϋπολογισμό της οικογένειας με πρόσθετα έξοδα για φροντιστήρια και υποστήριξη, διαμορφώνει ένα αγχωτικό και αντιδραστικό περιβάλλον για τους νέους και τις νέες. Ταυτόχρονα, η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε υποδομές και εκπαιδευτικό προσωπικό, οι νέες αντίξοες συνθήκες που διαμορφώθηκαν τα τελευταία χρόνια, ως συνέπεια της έλλειψης σοβαρών μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεων της στην εκπαίδευση είναι μόνο ορισμένα από τα εμπόδια που είχε να αντιμετωπίσει η σχολική κοινότητα το διάστημα αυτό. 

Με αυτά τα δεδομένα, οι μαθητές/ριές μας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων. Κατέβαλαν υπερπροσπάθεια και τώρα δικαιούνται, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, τα θερμά μας συγχαρητήρια.

Απευθυνόμαστε στους μαθητές/ριές μας: σας ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία, καλή πρόοδο και καλή συνέχεια στον αγώνα σας. Η μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων είναι ο προάγγελος των προκλήσεων που έχετε να αντιμετωπίσετε είτε μέσα στα αμφιθέατρα, είτε στον εργασιακό στίβο. Η αγωνιστική στάση και η απαίτηση για δικαίωση των προσδοκιών κάθε νέου/νέας είναι άμεσα συνδεδεμένες με τις συλλογικές διεκδικήσεις της γενιάς σας. Η προσπάθεια που κάνατε στις πανελλαδικές εξετάσεις, πρέπει τώρα να πάρει συλλογικά χαρακτηριστικά. Οι χιλιάδες νέοι/νέες που σχεδιάζουν το μέλλον τους συναντιόνται σε κοινούς αγώνες για τη ζωή που καθένας/καθεμία μπορεί και αξίζει να έχει σήμερα.

Απευθυνόμαστε στους γονείς των μαθητών/τριών μας: δικαιούστε με τη σειρά σας, συγχαρητήρια. Αναγνωρίζουμε την αξία του έργου σας και της προσφοράς σας. Χάρη στην προσπάθεια και τις θυσίες όλης της οικογένειας οι μαθητές/ριες μας στάθηκαν άξιοι/ες να αντιμετωπίσουν τις απαιτήσεις των πανελλαδικών εξετάσεων. Η στήριξη είναι διαρκής και θα έχει συνέχεια σε όλη την πορεία της ζωής.

Απευθυνόμαστε σε όλους/ες τους/τις συναδέλφους: σήμερα, μοιραζόμαστε με τους μαθητές/ριές μας όλα τα συναισθήματα που δημιουργούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Βιώνουμε τη δικαίωση και την επιβράβευση στα γελαστά πρόσωπα των μαθητών/ριών μας, που νιώθουν να ανοίγεται μπροστά τους ο ορίζοντας της ανώτατης εκπαίδευσης. Βιώνουμε ταυτόχρονα την αδικία στα βουρκωμένα μάτια όσων προσπάθησαν αλλά δεν είχαν τα αποτελέσματα που προσδοκούσαν. Νιώθουμε τη θλίψη και την αγωνία τους για το μέλλον. Ως δάσκαλοι/ες, σας οφείλουμε το τελευταίο μας «κήρυγμα»: σταθείτε δυνατοί/ες, αγωνιστές/ριες, μην επιτρέψετε σε κανένα εμπόδιο και καμία δυσκολία να ανατρέψει τα σχέδια σας, συνεχίστε να κυνηγάτε τα όνειρα σας με πάθος και επιμονή.

Σας ευχόμαστε καλή δύναμη και πάντα επιτυχίες στους στόχους και τις προκλήσεις της ζωής που σας περιμένει».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey