Στον 29ο Διαγωνισμό Προγραμματισμού

17 Μυτιληνιοί διακρίθηκαν πανελλαδικά

20/02/2017 - 16:46

Συνεχίζοντας τις περσινές επιτυχίες των συμμετεχόντων στον πανελλήνιο διαγωνισμό Πληροφορικής, φέτος έλαβαν μέρος 17 μαθητές από τη Μυτιλήνη.

Συνεχίζοντας τις περσινές επιτυχίες των συμμετεχόντων στον πανελλήνιο διαγωνισμό Πληροφορικής, φέτος έλαβαν μέρος 17 μαθητές από τη Μυτιλήνη.

Τα αποτελέσματα της Α΄ φάσης ανακοινώθηκαν και προκρίθηκαν στη Β΄ Φάση οι μαθητές από το 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Γιώργος Βελούτσος, Γιώργος Ρούσσης και Δημήτρης Σιδερής, από το 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης ο Δίας Παλαιολόγος, από το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης η Παναγιώτα Κορδογιάννη, από το 2ο Λύκειο Μυτιλήνης ο Γιάννης Χιωτέλλης, από το 3ο Λύκειο ο Ιωσήφ Αρβανίτης, από το 4ο Λύκειο Μυτιλήνης οι Ραφαήλ Κορδογιάννης, Αιμιλία Μανωλακέλλη και Σπύρος Μπάζιος, από το 5ο Λύκειο Μυτιλήνης ο Θοδωρής Κόκκορης και ο Παναγιώτης-Ορφέας Χατζηπαναγιώτης, από το Πειραματικό Λύκειο οι Καλλιόπη Βιόλατζη, Ραφαήλ Γιαβρίμης, Δημήτρης Κομνηνός, Ασημάκης Σάκκης και Μαρία Σπυρέλλη

Όπως μας ενημέρωσε ο Στρατής Πλάτων, ο διαγωνισμός αυτός διεξάγεται κάθε χρόνο και αφορά τον Προγραμματισμό, μάθημα γνωστό και στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου που εξετάζονται στο μάθημα ΑΕΠΠ. Απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Το επίπεδο των θεμάτων της Α΄ φάσης υπερβαίνει σε δυσκολία τα θέματα των πανελλαδικών εισαγωγικών εξετάσεων. Η Σχολή Πληροφορικής Πλάτωνος έχει τη μεγαλύτερη πανελλαδικά συχνότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό, από το 1990 που ήταν η απαρχή του θεσμού. Ο Σχολή παρέχει δωρεάν την προετοιμασία για το διαγωνισμό. Φέτος οι 16 από τους 17 επιτυχόντες ήταν μαθητές της Σχολής.

Σε πανελλήνια κλίμακα φέτος προκρίθηκαν 238 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από σχολεία δημόσια και ιδιωτικά. Η Λέσβος εξακολουθεί να είναι η πρώτη σε αριθμό συμμετοχών από την επαρχία. Ακολουθεί η Β΄ φάση, με πολύ δυσκολότερα θέματα, διαφορετικά για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου και οι επιτυχόντες σ’ αυτήν θα προκριθούν στην τελευταία φάση, η οποία διεξάγεται κάθε χρόνο στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Από τους νικητές αυτού του διαγωνισμού θα επιλεχθούν αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη Διεθνή Ολυμπιάδα και στη Βαλκανιάδα Πληροφορικής, αφού πρώτα προετοιμαστούν κατάλληλα στο καλοκαιρινό «Camp προετοιμασίας» που διοργανώνει δωρεάν κάθε χρόνο το Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey