Δυναμική διαμαρτυρία μαθητών με απτά αποτελέσματα

Σίτιση και στέγη ζητά το Μουσικό Σχολείο

16/02/2017 - 17:53

Στους δρόμους της Μυτιλήνης ξεχύθηκαν μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το χρόνιο κτηριακό ζήτημα που ταλαιπωρεί το σχολείο και την πολύμηνη -από την έναρξη της χρονιάς- καθυστέρηση εκκίνησης της σίτισης.

 

Στους δρόμους της Μυτιλήνης ξεχύθηκαν την Τετάρτη το πρωί μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το χρόνιο κτηριακό ζήτημα που ταλαιπωρεί το σχολείο και την πολύμηνη -από την έναρξη της χρονιάς- καθυστέρηση εκκίνησης της σίτισης.

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση που είχαν ωστόσο οι μαθητές με το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσει η σίτιση. Σε ό,τι αφορά το κτηριακό, κατέθεσε σειρά προτάσεων που έχει κατά νου. Πάντως μετά τη διαμαρτυρία που ξεκίνησε με πορεία στο κέντρο της πόλης, την αγορά της Ερμού και κατέληξε στο Δημαρχείο, αλλά και τις δεσμεύσεις του δημάρχου, οι μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο.

 

Το κτηριακό

Η Νίκη Αντωνοπούλου, μαθήτρια της Β΄ τάξης Λυκείου και αντιπρόεδρος του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του Μουσικού Σχολείου, τόνισε στο «Ε»: «Κάνουμε αυτή τη διαμαρτυρία γιατί θέλουμε να εκφράσουμε τις επιθυμίες μας και να υλοποιηθούν. Οι συνθήκες που κάνουμε μάθημα στο σχολείο, είναι τραγικές και θέλουμε επιτέλους η Πολιτεία να κάνει κάτι για το Μουσικό Σχολείο γιατί επί 23 χρόνια δεν βρίσκει λύση με το κτηριακό. Έχουμε τέσσερα λυόμενα τα οποία είναι εντελώς ανθυγιεινά για μας, και οι κανονικές αίθουσες είναι όλες στο 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης».

Θυμίζουμε ότι το Μουσικό Σχολείο συστεγάζεται με το 5ο Γυμνάσιο. «Μας λένε ότι κάποια στιγμή θα αλλάξουμε κτήριο, αλλά το λένε από τότε που είμαστε μικροί. Είναι τραγικό να βλέπεις τους καθηγητές να προσπαθούν και να μην μπορούν να κάνουν τίποτα. Ή μια αίθουσα στην οποία τέσσερις καθηγητές διδάσκουν σε κάθε γωνιά, διαφορετικά μουσικά όργανα».

 

Άνευ σίτισης

«Ο Σύλλογος Γονέων στηρίζει τον αγώνα των μαθητών. Τα μαθήματά τους γίνονται μέσα σε γραφεία κάτω από σκάλες», ανέφερε από την πλευρά του, ο γραμματέας του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, Νίκος Χρυσάφης, επισημαίνοντας ότι χτες το απόγευμα ο Σύλλογος επρόκειτο να πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευση. «Το φαγητό που έπρεπε να μοιράζεται στα παιδιά από τον Σεπτέμβρη, ακόμα να φτάσει. Δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, ενώ τελειώνει η σχολική χρονιά! Είναι σχολείο το οποίο καλύπτει όλη τη Λέσβο. Έρχονται παιδιά από το Μόλυβο, από τη Βρισά, τα Βατερά, από μακρινές διαδρομές. Ξεκινούν από τις 6 το πρωί, τελειώνουν 3 το μεσημέρι και μένουν νηστικά έως τις 5 το απόγευμα που θα πάνε στο σπίτι. Γι’ αυτό το λόγο η πολιτεία έχει μεριμνήσει για το φαγητό. Παρόλ’ αυτά οι υπεύθυνοι στον τόπο μας για το θέμα, δεν έχουν εξασφαλίσει το βασικό αυτό ζήτημα», πρόσθεσε. Και κατέληξε: «Έπρεπε ο διαγωνισμός σίτισης που έχει μπλοκάρει με τις ενστάσεις, να έχει προκηρυχθεί αρκετά νωρίτερα για να μη φτάνουν τα παιδιά σ’ αυτό το σημείο».

 

Οι προτάσεις Γαληνού

Ο δήμαρχος παρουσίασε στους μαθητές τις διαφορετικές εναλλακτικές για την επίλυση του θέματος και τους διαβεβαίωσε πως θα γίνουν άμεσα όλες οι ενέργειες ώστε να προωθηθεί η ταχύτερη και αποτελεσματικότερη λύση.  «Η λύση του κτιριακού ζητήματος του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης είναι μέσα στις πρώτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και καταλαμβάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση», δήλωσε σχετικά ο κ. Γαληνός.

Ειδικότερα, ο δήμαρχος Λέσβου πρότεινε οι εμπλεκόμενοι Σύλλογοι Γονέων, Διδασκόντων και διευθύνσεων Εκπαίδευσης, να συναποφασίσουν -αν επιθυμούν- επί της παρούσης το Μουσικό Σχολείο να μεταφερθεί στη Σχολή ΟΑΕΔ στην Παναγιούδα ή να αποφασιστεί οικόπεδο ή περιοχή στο οποίο να αναγερθεί νέο κτήριο για το Μουσικό Σχολείο. Τέλος, ανέφερε και την πρόταση να αξιοποιηθεί το αρχοντικό «Κατσάνη», με κατάλληλη μελέτη προδιαγραφών για την ένταξη του Μουσικού Σχολείου και να ιδρυθεί Ακαδημία Μουσικής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey