Εντάχθηκε το σχετικό πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ

116 νηπιαγωγεία στην ψηφιακή εποχή!

17/01/2017 - 18:01

Με απόφαση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού Τομέα Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) σχολικών μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

 

Με απόφαση της περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνας Καλογήρου, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, το έργο «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού Τομέα Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ) σχολικών μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 238.691 ευρώ και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης αυτού είναι ένα έτος.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Η προμήθεια με χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα σύγχρονου εξοπλισμού πληροφορικής και επικοινωνίας στον τομέα της προσχολικής εκπαίδευσης, μετατρέπει 116 νηπιαγωγεία των νησιών του Βορείου Αιγαίου, σε σύγχρονες εκπαιδευτικές μονάδες που μπορούν να παρέχουν στους 4.550 συνολικά μαθητές και μαθήτριες της μικρής αυτής ηλικίας, τη δυνατότητα να ξεκινήσουν την εκπαιδευτική τους πορεία με τους όρους της σύγχρονης ψηφιακής εποχής».

 

Από το 2015

«Για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα σε κάποια θέματα, πρέπει να συμβάλλουν αρκετοί φορείς», επισημαίνει ο διευθυντής της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης. Όσο αφορά την ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ 2014-2020, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου δραστηριοποιείται έντονα και χωρίς να διαθέτει κανένα εξειδικευμένο στέλεχος από τον Απρίλιο του 2015. Συνεργάζεται με την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας και με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Έχει καταθέσει 11 προτάσεις - προγράμματα, όχι μόνο για την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, αλλά και σε αυτά του ΥΠ.Π.Ε.Θ, τα οποία εντάσσονται σταδιακά στο ΕΣΠΑ 2014 - 2020.

Η πρόταση «Προμήθειας εξοπλισμού ΤΠΕ στα νηπιαγωγεία» υποβλήθηκε από τον δυνητικά δικαιούχο, την Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Τομέα Παιδείας του ΥΠ.Π.Ε.Θ με την εκπόνηση της πρότασης από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου. Υπήρξε συνεργασία με τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Εκπ/σης και τις σχολικές μονάδες. «Επομένως το Υπουργείο Παιδείας έπραξε, στο ακέραιο, αυτό που σχεδίασε και όφειλε», επεσήμανε ο κ. Καλάργαλης.

 

Η προετοιμασία

Προηγουμένως πραγματοποιήθηκε έρευνας αγοράς για καθορισμό τιμών, υπολογίστηκαν διαφορετικές τιμές για τα μεγάλα νησιά και άλλες για τα μικρά. Σε αυτές συμπεριλήφθηκε το χρηματοοικονομικό κόστος, κόστη μεταφορικών και εγγύησης τριών ετών, κόστος εγκατάστασης εξοπλισμού, παραγωγή μήτρας και αναπαραγωγή μέσων αποθήκευσης και ΦΠΑ, εξηγεί. Επίσης για να υποστηριχθεί η πρόταση συντάχθηκε «Έκθεση τεκμηρίωσης καταγραφής αναγκών προμήθειας εξοπλισμού ΤΠΕ στις Σχολικές Μονάδες Προσχολικής Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Περιφέρειας Β. Αιγαίου». Ο εξοπλισμός αφορά φορητό Η/Υ (laptop), βιντεοπροβολέα επιτραπέζιο, εκτυπωτή Laser ασπρόμαυρο, κάμερα υπολογιστή, πολυμηχάνημα Α4, σετ Ρομποτικής.

«Ανάλογες προτάσεις έχουν υποβληθεί για εξοπλισμό ΤΠΕ των Δημοτικών, Γυμνασίων, Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ του Β. Αιγαίου, οι οποίες θα υλοποιηθούν. Για την υποβολή τους, πολύτιμη ήταν η συμμετοχή του κ. Νίκου Μακαρώνη, δασκάλου αποσπασμένου στην ΠΔΕ Β. Αιγαίου την προηγούμενη χρονιά, καθώς και του κ. Σωκράτη Χατζηκωνσταντίνου προϊσταμένου της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας» πρόσθεσε ο κ. Καλάργαλης. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey