Το Πειραματικό ταξίδεψε μέσω Erasmus

07/11/2016 - 15:56

Στη σύγχρονη εποχή της έκρηξης της γνώσης και της ώσμωσης των πολιτισμών, η συνεχής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών καθίσταται αναγκαία ως ένα από τα μέσα που μπορεί να διαθέσει ένας επιστήμονας για να ανταποκριθεί με επάρκεια στο ρόλο του. Το πρόγραμμα Erasmus+ αποτελεί επάξια ένα από αυτά για το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης.

 

Στη σύγχρονη εποχή της έκρηξης της γνώσης και της ώσμωσης των πολιτισμών, η συνεχής επιμόρφωση των εκπαιδευτικών καθίσταται αναγκαία ως ένα από τα μέσα που μπορεί να διαθέσει ένας επιστήμονας για να ανταποκριθεί με επάρκεια στο ρόλο του. Το πρόγραμμα Erasmus+ αποτελεί επάξια ένα από αυτά για το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης.

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος, πραγματοποιήθηκε στις αρχές του περσινού σχολικού έτους 2015-2016 αλλά και κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιριού -προκειμένου να μη διαταραχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία- η μετακίνηση 12 εκπαιδευτικών του Πειραματικού ΓΕΛ Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Κωνσταντινούπολη, στην Αγγλία και στη Σουηδία.

Συγκεκριμένα, δύο εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη, τέσσερις στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και έξι στο Exeter της Αγγλίας αντίστοιχα. Η επιμόρφωση είχε διάρκεια μιας έως δύο εβδομάδων και αφορούσε τα επιστημονικά ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων ακόλουθα των ειδικοτήτων τους.

Σκοπός του εν λόγω προγράμματος ήταν η πρόσληψη και η ανταλλαγή εμπειριών και νέων μεθόδων διδασκαλίας με στόχο τη βελτίωση του εκπαιδευτικού τους έργου. Επιπρόσθετα, το ευρωπαϊκό αυτό πρόγραμμα έδωσε τη δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να συμβάλλουν στη διάχυση της διαπολιτισμικής συνείδησης, που αφορά τόσο τη δια βίου μάθηση όσο και την προώθηση μιας ευρείας γλωσσικής πολυμορφίας μέσα από τη συνειδητοποίηση ότι «μαθαίνω τη γλώσσα του άλλου, σημαίνει μαθαίνω και τον πολιτισμό του».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey