Σε ΦΕΚ οι τάξεις υποδοχής και για παιδιά προσφύγων - Σε ποια σχολεία θα λειτουργήσουν

Ποιοι είναι οι συντονιστές εκπαίδευσης

31/10/2016 - 15:33

Ανακοινώθηκαν οι συντονιστές και οι συντονίστριες εκπαίδευσης που θα οργανώσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα, αλλά και επίσης σχολικές μονάδες, οι οποίες θα λειτουργήσουν απογευματινά τμήματα για τα παιδιά προσφύγων.

 

Ανακοινώθηκαν οι συντονιστές και οι συντονίστριες εκπαίδευσης που θα οργανώσουν το ωρολόγιο πρόγραμμα, αλλά και επίσης σχολικές μονάδες, οι οποίες θα λειτουργήσουν απογευματινά τμήματα για τα παιδιά προσφύγων.

Επίσης, στο ΦΕΚ με αριθμό φύλλου 3270, ανακοινώθηκαν τα σχολεία που θα λειτουργήσουν ως τάξεις υποδοχής, όπου θα παρακολουθούν μεταξύ άλλων και παιδιά προσφύγων.

 

Σε 18 σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας εντάσσει στις Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας, που ορίστηκαν σύμφωνα με το άρθρο 1 της με αριθ. 131024/Δ1/08-08-2016 (ΦΕΚ 2687/2016, τ.Β΄) υπουργικής απόφασης, τις εξής σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου δύνανται να λειτουργήσουν Τάξεις Υποδοχής ΖΕΠ στο Βόρειο Αιγαίο:

1ο Δημοτικό Σχολείο Πλωμαρίου, Δημοτικό Σχολείο Μήθυμνας, Δημοτικό Σχολείο Καλλονής, Δημοτικό Σχολείο Νέας Κούταλης (Λήμνος), 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας (Λήμνος), Δημοτικό Σχολείο Παπάδου, 8ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 11ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, 15ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης. Στη Χίο: 1ο ΔΣ Βροντάδου, ΔΣ Καλαμωτής, 5ο ΔΣ Χίου. Και τέλος το ΔΣ Σάμου και το 1ο ΔΣ Ραχών.

 

Ο ρόλος των συντονιστών

Οι συντονιστές επιμορφώνονται κατά τη διάρκεια της θητείας τους και υποστηρίζονται από την Ομάδα Διαχείρισης, Συντονισμού και Παρακολούθησης της εκπαίδευσης των προσφύγων του Υπουργείου Παιδείας, εισηγούνται μέτρα για την εύρυθμη λειτουργία των ΔΥΕΠ και ειδικότερα μεριμνούν για θέματα που αφορούν: α) στην ενημέρωση των διαμενόντων στο κέντρο φιλοξενίας, στο οποίο έχουν οριστεί, για την ανάγκη της εκπαίδευσης ως βασικού μέσου κοινωνικής ένταξης, β) στην εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στις ΔΥΕΠ, γ) στην επικαιροποίηση της καταγραφής των μαθητών που φοιτούν στις ΔΥΕΠ με ηλικιακά και άλλα κριτήρια, δ) στην παρακολούθηση και τον συντονισμό της παρεχόμενης εκπαίδευσης όλων των εμπλεκομένων μη κρατικών φορέων, ελληνικών και μη, καθώς και στην τήρηση ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων εκπαιδευτικών δράσεων άλλων φορέων.

 

Τα ονόματα

Σε 41 ανέρχονται οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν καθήκοντα συντονιστών εκπαίδευσης προσφύγων σε κέντρα φιλοξενίας. Πρόκειται για 17 εκπαιδευτικούς της Α΄/θμιας Εκπαίδευσης και 24 εκπαιδευτικούς της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης. Για τη Λέσβο ορίστηκαν η Όλγα Ορφανίδου (ΠΕ60) στον Καρά Τεπέ, η Μαρία Περδικούρη (ΠΕ02) στην «Ηλιακτίδα», η Βασιλική Μπουρατζή (ΠΕ06) στον Καρά Τεπέ, η Ειρήνη Αντωναράκου (ΠΕ02) στη Μόρια και ο Διονύσης Παύλου (ΠΕ03), επίσης στη Μόρια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey