Πέντε «απόφοιτοι» που εμπιστεύτηκαν το Κοινωνικό Φροντιστήριο

Πέρασαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

02/09/2016 - 14:12

Πέντε απόφοιτοι της Γ΄ Λυκείου, που εμπιστεύτηκαν το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου, παιδιά απόρων γονέων, πήραν εισιτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Πέντε απόφοιτοι της Γ΄ Λυκείου, που εμπιστεύτηκαν το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου, παιδιά απόρων γονέων, πήραν εισιτήριο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας Αναστασίας Αντωνέλλη, οι πέντε μαθητές εισήλθαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ -αρκετά μεγάλος αριθμός αν σκεφτεί κανείς ότι από το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Αθηναίων εισήλθαν 20! Οι σχολές στις οποίες πέτυχαν είναι: Ψυχολογία Ρεθύμνου, Ιστορίας και Αρχαιολογίας Αθηνών, Σχολή Πλοιάρχων, Γυμναστική Ακαδημία και ΤΕΙ Μηχανικών Αυτοματισμού Θεσσαλονίκης.

 

Η Αν. Αντωνέλλη

«Η επιτυχία τους αυτή είναι για μας ιδιαίτερα ενθαρρυντική, μιας και αποδεικνύει πάρα πολλά: την εκπληκτική δουλειά των εθελοντών εκπαιδευτικών που στελέχωσαν πέρυσι τη δομή μας αυτή -τους οποίους για άλλη μια φορά ευχαριστούμε- την εμπιστοσύνη γονέων και παιδιών σε αυτή τη δημοτική πρωτοβουλία και βεβαίως την επιβεβαίωση του σκεπτικού της δημιουργίας του: να μην είναι η φτώχεια εμπόδιο στο όνειρό τους για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση», λέει η κ. Αντωνέλλη.

Η πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης συγχαίρει επίσης και εκείνους που δεν τα κατάφεραν, καθώς, όπως επισημαίνει, «είναι σημαντικό να τολμάς και να δουλεύεις για το όνειρό σου, ακόμα και εάν δεν το πραγματώνεις με τη μία. Η επιμονή και η δουλειά έχει αποδειχθεί ότι δικαιώνουν πάντα στη ζωή».

 

Για τέταρτη χρονιά

Για τέταρτη χρονιά συνεχίζει και φέτος το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά των απόρων δημοτών να έχουν πρόσβαση στο δικαίωμά τους στη γνώση.

Έτσι, προσκαλούνται οι εκπαιδευτικοί που θέλουν να προσφέρουν εθελοντικά τη διδασκαλία τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου να το δηλώσουν από σήμερα Παρασκευή έως την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου, στα τηλέφωνα του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου: 22510-27501 εσωτερ. 1, στην υπεύθυνη κα Λαγουτάρη Βασιλική, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, προκειμένου «έγκαιρα και φέτος να καταφέρουμε μαζί να συνεχίσουμε τη λειτουργία της δομής μας αυτής, που αποδεικνύεται πραγματικά πολύτιμη».

 

Εγγραφές στο εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

 

Οι εγγραφές στο εσπερινό ΕΠΑΛ Μυτιλήνης για τη σχολική χρονιά 2016-17 θα ολοκληρωθούν στις 9 Σεπτεμβρίου 2016.

Οι τομείς και οι ειδικότητες που θα λειτουργήσουν στο σχολείο είναι: Διοίκησης και Οικονομίας, Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού, Μηχανολογίας, Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων, Πληροφορικής, Υγείας - Πρόνοιας - Ευεξίας και αφορά τις ειδικότητες: Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών, Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού, Τεχνικός Οχημάτων, Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων Εγκαταστάσεων και Δικτύων, Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Τεχνικός Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών, Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής και Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού, Υπάλληλος Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών, Πλοίαρχος Εμπορικού Ναυτικού, Βοηθός Φυσικοθεραπευτή, Αισθητικής Τέχνης.

 

Τέσσερα χρόνια

Στο εσπερινό ΕΠΑΛ η φοίτηση είναι τέσσερα χρόνια, με μειωμένο όμως απογευματινό ωράριο (18:00-21:35). Εάν κατά τη φοίτησή τους οι μαθητές αποκτήσουν προϋπηρεσία (600 ημερομισθίων) σε εργασία ανάλογη της ειδικότητας που σπουδάζουν, δεν χρειάζεται επιπλέον φοίτησή τους στην τάξη μαθητείας και έτσι αποκτούν άμεσα το πτυχίο ειδικότητας και την άδεια άσκησης επαγγέλματος επιπέδου 5 (μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης).

Οι απόφοιτοι, ανεξάρτητα αν θα αποκτήσουν μόνο πτυχίο ή και απολυτήριο και εφόσον διαθέτουν ήδη απολυτήριο (ως απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ), έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στα ΑΕΙ και ΤΕΙ μέσω ειδικών πανελλαδικών εξετάσεων για τη συνέχιση των σπουδών τους. Το όριο απουσιών των μαθητών σε σχέση με τα πρωινά λύκεια είναι αυξημένο (130 απουσίες). Τέλος, οι εγγραφόμενοι μαθητές δικαιούνται μεταφορά προς το σχολείο, αν διαμένουν σε απόσταση μεγαλύτερη των τεσσάρων χιλιόμετρων από την έδρα του σχολείου.

 

Επίδομα ενοικίου

Για τους μαθητές που ενοικιάζουν σπίτι αποδεδειγμένα με σκοπό τη φοίτησή τους στο σχολείο χορηγείται επίδομα ενοικίου, ενώ χορηγείται και αναβολή στράτευσης μέχρι την αποφοίτησή τους. Ακόμη, με βεβαίωση φοίτησης από το σχολείο, χορηγείται κάρτα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ (ισχύει για τους μαθητές από 16 ετών και άνω). Τέλος, οι τελειόφοιτοι έχουν τη δυνατότητα διεκδίκησης υποτροφιών, όπως του Ιδρύματος Ραπτέλλη της Eurobank ή του ΙΚΥ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey