Εμπρός, στη ζωή!

17/06/2016 - 21:12

Το «βάπτισμα του πυρός» αναφορικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων πέρασαν εκατοντάδες υποψήφιοι Γενικών Λυκείων της Λέσβου, χτες, κυριολεκτικά… καθηλωμένοι μπροστά στις αναρτημένες βαθμολογίες έξω από το σχολείο τους. 

Το «βάπτισμα του πυρός» αναφορικά με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων πέρασαν εκατοντάδες υποψήφιοι Γενικών Λυκείων της Λέσβου, χτες, κυριολεκτικά… καθηλωμένοι μπροστά στις αναρτημένες βαθμολογίες έξω από το σχολείο τους. Αν και οι βαθμοί ανακοινώθηκαν νωρίτερα, σε σχέση με άλλες χρονιές, δεν έγινε κατορθωτό από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να εκδώσει τις πρώτες 50 βαθμολογίες ανά κατεύθυνση, καθώς όλα τα αποτελέσματα θα εγγραφούν ηλεκτρονικά στο ενιαίο σχολικό δίκτυο «My school» την ερχόμενη εβδομάδα. Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου Μιχάλης Καπιωτάς ανέφερε στο «Ε» ότι στις 22 Ιουνίου αναμένονται οι συγκεντρωτικές βαθμολογίες ανά κατεύθυνση.

«Θετική» η Λέσβος
«Οι βαθμολογίες εστάλησαν χειρόγραφα και θα περαστούν στο σχολικό δίκτυο στις 22 του μηνός», τόνισε ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Από την πρώτη ματιά στα αποτελέσματα, ο κ. Καπιωτάς συμπεραίνει ότι «οι υψηλότερες βαθμολογίες σημειώθηκαν στην ομάδα θετικών σπουδών». Παράλληλα, διαπίστωσε διασπορά βαθμολογιών άνω των 18 στο μέσο όρο των υποψηφίων σε όλα τα Λύκεια της Μυτιλήνης καθώς και στα Γενικά Λύκεια Αγιάσου (Αικατερίνη Χριστοφαρή), Πλωμαρίου (Ευαγγελία Ζυμβραγουδάκη) και Μανταμάδου (Εμμανουήλ- Άγγελος Χιωτέλλης).
Οι υψηλότερες βαθμολογίες-μέσοι όροι γραπτών της Λέσβου κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις είναι της Στρατούλας Καραβατάκη (19,25) από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, της Αγγελικής Παρασκευά (19,025) από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης και της Χρυσούλας Δάμη (18,925) από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης.

Μεσαίες βαθμολογίες
Συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων, που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Παιδείας. «Τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, με αποτέλεσμα να έχουμε φέτος καλύτερες κατανομές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Γιάννης Παντής. «Ο πρώτος μεγάλος στόχος για το 2016 επιτεύχθηκε. Οι εξετάσεις είχαν απόλυτη επιτυχία και ήταν από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εξετάσεις των τελευταίων ετών», ανέφερε από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. «Οι εξετάσεις φέτος, όπως ξέρετε, ήταν διπλές. Ήταν το παλαιό και το νέο σύστημα. Με αυτή την έννοια ήταν πιο δύσκολο να διενεργηθούν. Διενεργήθηκαν με άψογο τρόπο και ήθελα να συγχαρώ εδώ όλους τους συντελεστές», πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

Οι επιδόσεις
«Επίσης, ήταν θέματα διαβαθμισμένα ως προς τη δυσκολία τους. Δεν ήταν θέματα εξόντωσης, ούτε θέματα απλώς ενός διαβατηρίου για να περάσουν με ευκολία τα παιδιά στα πανεπιστήμια. Ήταν θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας, όπως πρέπει να είναι, έτσι ώστε να γίνεται μια σωστότερη επιλογή των παιδιών», συμπλήρωσε.
Στις εξετάσεις μπήκαν συνολικά 650 θέματα, τα οποία όπως τονίστηκε «ήταν από το βιβλίο, δηλαδή από την τάξη διδασκαλίας».
Ως προς τις επιδόσεις των μαθητών, στα αρχαία ελληνικά έγραψε πάνω από τη βάση το 47,35%, ενώ αρίστευσε το 10,25%, στα λατινικά το 69,09% και στην ιστορία το 52,23%. Αντιστοίχως στα μαθηματικά θετικών σπουδών πάνω από τη βάση έγραψε το 53,24%, στη φυσική το 69,5% και στη χημεία το 75,27%.

Αναμένουμε τους 50
Το «Ε» επικοινώνησε χτες με όλα τα Γενικά Λύκεια της Λέσβου και συγκέντρωσε τους πρώτους σε βαθμολογία υποψηφίους ανά σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι η εφημερίδα μας επικέντρωσε σε κάθε σχολείο ξεχωριστά για τους υποψηφίους που πρώτευσαν σε σχέση με τους συμμαθητές τους και όχι σε σχέση με όλους τους υποψηφίους της Λέσβου, και βέβαια και αυτό έχει τη σημασία του. Δημοσιεύουμε, επίσης, την κατάσταση των υποψηφίων με μέσο όρο γραπτής βαθμολογίας στις πανελλήνιες εξετάσεις άνω του 18. Οι πρώτοι 50 ανά κατεύθυνση και όποιο άλλο στατιστικό στοιχείο προκύψει θα δημοσιευτούν στην εφημερίδα μας, αφού αυτά μας παραδοθούν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

 

Στρατούλα Καραβατάκη, 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Η πρώτη των πρώτων!

Την πρώτη βαθμολογία στο σύνολο των Γενικών Λυκείων του Νομού κατέγραψε η Στρατούλα Καραβατάκη με 19.387 μόρια από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών Επιστημών Υγείας. «Δεν περίμενα να έχω τόσο υψηλούς βαθμούς. Πιστεύω ότι τελικά το κλειδί της επιτυχίας ήταν ότι δεν ήμουν αγχωμένη. Ήξερα πολύ καλά ότι ήμουν προετοιμασμένη και ότι έπαιζε μεγάλο ρόλο η ψυχολογία. Γι’ αυτό και δεν αγχώθηκα. Αφού όλη μου η οικογένεια μού έλεγε “Δεν είναι δυνατόν να είσαι αναίσθητη! Πανελλήνιες δίνεις!”», μας είπε η Στρατούλα, που η πρώτη της επιλογή στο μηχανογραφικό θα είναι η Ιατρική Θεσσαλονίκης.
ΦΩΤΟ ΚΑΡΑΒΑΤΑΚΗ ΣΤΡΑΤΟΥΛΑ


Αγγελική Παρασκευά, 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

«Έσκισε» με 19.025 μόρια!

Υψηλά στη βαθμολογία της Λέσβου και μάλιστα δεύτερη ήρθε η Αγγελική Παρασκευά από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών (Μαθηματικά, Βιολογία κ.λπ.) και πρώτη από το 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης με 19.025 μόρια. «Ήταν μια κουραστική χρονιά η φετινή και απαίτησε θυσίες που δεν ξέρω αν άξιζε τον κόπο να κάνω», μας λέει προβληματισμένη μεν η Αγγελική, που άφησε πίσω της το θέατρο για την περασμένη σχολική χρονιά, ενθουσιασμένη όμως με τη βαθμολογία της. Ακόμα δεν ξέρει τι θα… πρωτοδιαλέξει: Ιατρική ή βιολογία; Ιδού η απορία!
ΦΩΤΟ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑ

 

Χρυσούλα Δάμη, 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Οδεύει προς Πολυτεχνείο!

Πρώτη σε βαθμολογία από το 3ο Γενικό Λύκειο ήρθε η Χρυσούλα Δάμη και τρίτη κατά σειρά στη Λέσβο με 18,925 μέσο όρο από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών (μαθηματικά). «Πιέστηκα αρκετά αυτήν τη χρονιά. Έριξα πολύ διάβασμα και έκανα θυσίες. Όμως τέλειωσε όλο αυτό και τώρα θέλω πολύ να περάσω στο Πολυτεχνείο», είπε στο «Ε» η Χρυσούλα.

 

 


Γιώργος Μεταξάς, 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Με το βλέμμα στην Ιατρική

Ο Γιώργος Μεταξάς ήρθε πρώτος σε βαθμολογία στο σχολείο του, το 2ο ΓΕΛ Μυτιλήνης και τέταρτος στην Ομάδα Θετικών Σπουδών. Εκείνος είχε την κατεύθυνση των Επιστημών Υγείας και έφτασε πολύ κοντά στα 19.000 μόρια. «Με ενδιαφέρει η Ιατρική», μας λέει και δεν νοιάζεται αν θα πάει στην Αθήνα γιατί επικεντρώνεται στη σχολή και όχι στην πόλη, όπως μας διευκρίνισε. «Ήταν δύσκολη χρονιά. Δεν κλείστηκα μέσα, αλλά οι απαιτήσεις ήταν μεγάλες: διάβασμα, προσήλωση, πειθαρχία. Με βοήθησε πολύ η οικογένειά μου για να συγκεντρωθώ στο στόχο μου», κατέληξε ο Γιώργος.

 

Μιχάλης Μπουχλής, 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

 

Πολυτεχνείο… σαν τον μπαμπά του!

Ο Μιχάλης Μπουχλής από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης και την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, με 18,775 μέσο όρο και 18.941 μόρια κατέγραψε την έκτη καλύτερη βαθμολογία στη Λέσβο κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις και ισοβάθμησε με τη συμμαθήτριά του Θάλεια Κελαϊδίτη. Όπως πολλοί υποψήφιοι, έμαθε τα αποτελέσματα και το… έριξε στις βουτιές. Τις πιο δροσερές βουτιές του καλοκαιριού! Η γιαγιά του πάντως μας εκμυστηρεύτηκε ότι θέλει να γίνει Μηχανολόγος και να πάει στο Πολυτεχνείο, όπως ο πατέρας του, ο Στρατής. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος με τα αποτελέσματα. Η χρονιά ήταν μονότονη και κουραστική, αλλά το αποτέλεσμα άξιζε τον κόπο», μας είπε.


Παρασκευή Πασινιού, ΓΕΛ Ιππείου

«Ένα παιδί που παλεύει»

Πρώτη σε βαθμολογία από το Γενικό Λύκειο Ιππείου ήρθε η Παρασκευή Πασινιού, που συγκέντρωσε 17.200 μόρια. Η μαμά της Ελένη συγκινήθηκε όταν έμαθε για την πρωτιά της Παρασκευής στο σχολείο από την εφημερίδα μας και συγκινήθηκε: «Είμαι πολύ ευτυχισμένη για την Παρασκευή. Είχε μια δύσκολη επέμβαση στη μέση της χρονιάς, αλλά πάλεψε πάρα πολύ και τα κατάφερε παρόλες τις δυσκολίες που συνάντησε και το μεγάλο άγχος». Η Παρασκευή από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών στοχεύει στη σχολή Ιστορίας - Αρχαιολογίας Θεσσαλονίκης.


Θάλεια Κελαϊδίτη, 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Πρώτη από τις Ανθρωπιστικές Σπουδές!

Η Θάλεια Κελαϊδίτη από το 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης κατέγραψε τον υψηλότερο μέσο όρο 18,775 από τους υποψήφιους της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών όλης της Λέσβου. «Χρειάστηκε πολύ διάβασμα, προσπάθεια και αφοσίωση. Ήταν μια δύσκολη χρονιά και είχε πέσει η ψυχολογία μου, αλλά το αποτέλεσμα με δικαίωσε», μας λέει η Θάλεια που ο πρώτος της στόχος είναι η Νομική Αθήνας.


Βασιλική Βουργουτζή, ΓΕΛ Πέτρας


Ήθελε… λίγο παραπάνω
Πρώτη σε βαθμολογία με μέσο όρο 17,5 ήρθε στο σχολείο της, το Γενικό Λύκειο Πέτρας, η Βασιλική Βουργουτζή από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. «Διάβαζα πάρα πολύ όλη τη χρονιά και περίμενα να πάρω λίγα μόρια παραπάνω Τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων ήταν πολύ απαιτητικά», μας λέει, αλλά δεν το βάζει κάτω. Στις πρώτες της επιλογές είναι η Ψυχολογία Θεσσαλονίκης και η Νομική Κομοτηνής.

 

 


Μανώλης Γκιγκιλίνης, 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης


Πρώτος στόχος το Μετσόβιο
Με 18,65 μέσο όρο στα γραπτά του κατά τις πανελλαδικές εξετάσεις, ο Μανώλης Γκιγκιλίνης από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης και την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών (μαθηματικά) διεκδικεί και… δικαίως μια θέση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. «Διάβασα πάρα πολύ, όμως δεν κουράστηκα τόσο. Μου αρέσουν πολύ τα Μαθηματικά και η Φυσική, οπότε δεν ένιωσα την πίεση ως αφόρητη», λέει στο «Ε» ο Μανώλης.

 


Αλέξανδρος Χατζηαντωνίου, 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Θέλει Ιατρική

Ο Αλέξανδρος Χατζηαντωνίου από το 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης, με 18.545 μόρια ανέφερε στο «Ε»: «Ήμουν στην Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών Επιστήμης Υγείας. Ήταν μια κουραστική χρονιά που απαιτούσε πολλή δουλειά και έπρεπε να αφήσουμε άλλες ασχολίες. Εγώ άφησα το ποδόσφαιρο». Ο Αλέξανδρος θέλει να περάσει στην Ιατρική.

 

Κατερίνα Χριστοφαρή, ΓΕΛ Αγιάσου

«Από την αρχή ήθελα Νομική»

Με 18.318 μόρια η Κατερίνα Χριστοφαρή από το Γενικό Λύκειο Αγιάσου και την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών ετοιμάζεται σε δύο μήνες περίπου να δει το όνειρό της, τη Νομική, να γίνεται πραγματικότητα. «Δεν έχω αποφασίσει σε ποια πόλη θέλω να είμαι, όμως από την αρχή ήθελα τη Νομική. Δεν ήταν δηλαδή μια απόφαση που προέκυψε μετά τη βαθμολογία. Η επιτυχία απαιτεί κοπιώδεις προσπάθειες που πρέπει να ξεκινούν από πολύ νωρίς. Οπωσδήποτε, δηλαδή, με βοήθησαν οι γνώσεις που είχα αποκομίσει».


Χαράλαμπος Ταστάνης, Λ.Τ. Άγρας


Το όνειρό του η Ιατρική

Ο Χαράλαμπος Ταστάνης από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και 18,4 μέσο όρο, υποψήφιος από τις Λυκειακές Τάξεις Άγρας, έδωσε για δεύτερη φορά πανελλαδικές εξετάσεις, με το παλιό σύστημα, για να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του! «Δεν περίμενα καθόλου να πάω τόσο καλά. Πέρυσι πέρασα Χημικό Ιωαννίνων, όμως το όνειρό μου είναι η Ιατρική. Γι’ αυτό έδωσα για δεύτερη φορά για την Ιατρική», μας λέει ο Χαράλαμπος.

Ευαγγελία Ζυμβραγουδάκη, ΓΕΛ Πλωμαρίου

«Οι κόποι ανταμείβονται»

Η Ευαγγελία Ζυμβραγουδάκη, με μέσο όρο 18,375 από το Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου, ήρθε δεύτερη ανάμεσα σε όλους του υποψηφίους του Νομού Λέσβου από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. «Είχα πάρα πολύ άγχος, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη με τη βαθμολογία. Οι καθηγητές του σχολείου είναι πάρα πολύ καλοί και με βοήθησαν. Πιστεύω ότι οι κόποι ανταμείβονται. Στόχος μου είναι να περάσω στη Νομική Αθήνας», μας είπε η Ευαγγελία.
ΦΩΤΟ Ευαγγελία Ζυμβραγουδάκη

 

 


Κων/νος Συροκώστας, 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

«Η δυσκολότερη χρονιά έφυγε»

«Δεν ξέρω ακόμα ποια σχολή θα βάλω πρώτη. Ή Πολυτεχνείο ή Ιατρική», λέει στο «Ε» ο Κωνσταντίνος Συροκώστας από το 4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης και την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών (μαθηματικά). «Ήταν η πιο δύσκολη χρονιά, αλλά έφυγε», μας λέει και είναι ευχαριστημένος για τα 18.425 μόρια που συγκέντρωσε.
ΦΩΤΟ ΣΥΡΟΚΩΣΤΑΣ ΚΩΝΝΟΣ

 

 

 

Ιωάννα Μουρά, ΓΕΛ Άντισσας

Στόχος η Ψυχολογία Αθήνας

«Είχα πάρα πολύ άγχος αυτήν τη χρονιά. Με βοήθησαν πάρα πολύ οι καθηγητές του σχολείου μου», μας λέει η Ιωάννα Μουρά που ήρθε πρώτη σε βαθμολογία στο σχολείο της με 16.860 μόρια στο Γενικό Λύκειο Άντισσας. Πρώτη επιλογή στο μηχανογραφικό της θα είναι, όπως μας είπε, η Ψυχολογία Αθήνας.

 

 

 

Φίλιππος Αποστόλου, 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Στόχος η Πληροφορική

Ο Φίλιππος Αποστόλου από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης έβγαλε το δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο μετά τον Εμμανουήλ-Άγγελο Χιωτέλλη ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους της Ομάδας Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής. «Ήταν μια καλή χρονιά. Πιέστηκα αρχικά, γιατί πιστεύω ότι δεν είχα καλές βάσεις από τα προηγούμενα χρόνια, όμως τα έβγαλα πέρα. Στόχος μου είναι να περάσω σε Σχολή Πληροφορικής», είπε στην εφημερίδα μας.


Παντελής Βλουτής, ΓΕΛ Πέτρας

Αστυνομία ή στρατιωτικές σχολές

Ο Παντελής Βλουτής από το Γενικό Λύκειο Πέτρας ενδιαφέρεται καταρχάς για τις αστυνομικές σχολές. Πιστεύει όμως ότι θα είναι δύσκολο με τα 16.159 μόρια που συγκέντρωσε, «γιατί πέρυσι οι βάσεις ήταν αρκετά ψηλότερες». Η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη για κείνον: «Πιο πολύ με δυσκόλεψε η προετοιμασία για το φροντιστήριο». Παρ’ όλα αυτά, δεν σταματά. «Θα δηλώσω και στρατιωτικές σχολές», προσθέτει.

 

 


Χριστίνα Μυρσινιά, 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

«Θέλω… Θεσσαλονίκη»!

Η Χριστίνα Μυρσινιά από το 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης έβγαλε τον τέταρτο μέσο όρο μετά τη Θεοφανώ Κοτσιλίτου από το ΓΕΛ Μούδρου ανάμεσα στους υποψηφίους του νομού της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. «Δεν ξέρω ακόμα ποια σχολή θα δηλώσω, θέλω να ηρεμήσω πρώτα γιατί πέρασα μια πιεστική χρονιά. Θέλω να πάω σε μια σχολή της Θεσσαλονίκης γιατί είναι η αδερφή μου εκεί», μας λέει, αλλά από την άλλη επισημαίνει: «Δεν στερήθηκα πολλά πράγματα, έβγαινα σχεδόν κάθε Σάββατο με τους φίλους μου».


Ιωάννα-Δανάη Καρακούση, Πειραματικό

«Στις δυσκολίες δημιουργούνται οι καλοί»

Δεν έχει σκεφτεί ακόμα ποια σχολή θα δηλώσει πρώτη στο μηχανογραφικό η Ιωάννα-Δανάη Καρακούση από το Πειραματικό Λύκειο και την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. «Συνάντησα αρκετές δυσκολίες καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Νομίζω όμως ότι στις δυσκολίες δημιουργούνται οι καλοί», μας λέει και προσθέτει: «Δεν έχω σκεφτεί ακόμα ποια σχολή θα προτιμήσω. Έτσι όπως διαμορφώνεται το πεδίο αγοράς εργασίας, νομίζω ότι κάθε σχολή έχει πολλές προοπτικές».


Κώστας Ζαχαρίου, ΓΕΛ Πλωμαρίου

Έναν χρόνο… στην τσίτα!

Δεύτερος από το σχολείο του σε βαθμολογία ήρθε ο Κώστας Ζαχαρίου από το Γενικό Λύκειο Πλωμαρίου, που συγκέντρωσε 16.440 μόρια. «Έκανα πολλή προσπάθεια. Έναν χρόνο ήμουν κυριολεκτικά στην τσίτα. Πιστεύω ότι μπορούσα και παραπάνω. Οι βάσεις ανεβαίνουν, δεν ξέρω ακόμα τι θα δηλώσω, θα το σκεφτώ με ηρεμία», μας είπε ο Κώστας από τον Άγιο Ισίδωρο και υποψήφιος από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών.

 


Στρατής Βαμβουρέλλης, Πειραματικό

«Δεν άφησα καθόλου το διάβασμα»

Ο Στρατής Βαμβουρέλλης από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης και την Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής συγκέντρωσε 18.150 μόρια και μοιράστηκε το… μυστικό της επιτυχίας του μαζί μας: «Θέλουν σύστημα οι πανελλαδικές εξετάσεις. Καθ’ όλη τη χρονιά δεν άφησα καθόλου το διάβασμα ούτε στιγμή, από την αρχή έως το τέλος.» Ο Στρατής θέλει να περάσει στη Σχολή Πληροφορικής του ΕΚΠΑ. Εκτός από τις σπουδές, μια μεγάλη του αγάπη είναι και η γυμναστική «Calisthenics», ένα σύστημα προπόνησης κατά βάση αναερόβιο το οποίο περιλαμβάνει μία ποικιλία κινήσεων, συχνά ρυθμικών και συγχρονισμένων. Πότε προλάβαινε να προπονείται; «Στα διαλείμματα», μας απάντησε!


Αποστολία Μουτάφη, ΓΕΛ Πολιχνίτου

Οχτώ χρόνια μετά υποψήφια!
Πρώτη σε βαθμολογία στο σχολείο της ήρθε η Αποστολία Μουτάφη, που έδωσε Πανελλαδικές εξετάσεις 8 χρόνια μετά και… ξανά. Από το Γενικό Λύκειο Πολιχνίτου, η Αποστολία, υποψήφια από την Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής, συγκέντρωσε 16.590 μόρια. Η διευθύντρια του ΓΕΛ Βασιλεία Σαλταμάρα είναι υπερήφανη για τις επιδόσεις της, όπως είπε η ίδια στο «Ε».
Αξίζει, πάντως να σημειωθεί ότι ουσιαστικά, η Αποστολία… πάει για δεύτερο πτυχίο, αφού ήδη ολοκληρώνει τη Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά. «Θέλω να μπω σε αστυνομικές σχολές ή στρατιωτικές, γιατί ζητώ άμεση επαγγελματική αποκατάσταση», μας είπε.

 


Βασιλική Σίσκα, Πειραματικό
Υψηλοί βαθμοί, πολλές επιλογές

Η Βασιλική Σίσκα από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης έβγαλε 18 μέσο όρο ως υποψήφια από την Ομάδα Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών. «Νομίζω ότι προτιμώ Ιατρική ή Οδοντιατρική. Ελπίζω να περάσω», είπε στην εφημερίδα μας η Βασιλική.


Μελίνα Καλατζή, ΓΕΛ Πολιχνίτου

Από τα Βατερά… στο Πανεπιστήμιο!

Η Μελίνα Καλατζή από το ΓΕΛ Πολιχνίτου ήταν υποψήφια από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών και από τα Βατερά όπου μένει, σκέφτεται πού θα περάσει. «Είναι νωρίς ακόμα για να επιλέξω. Πέρασα μια πάρα πολύ δύσκολη χρονιά με άγχος και στρες», μας λέει και είναι πολύ υπερήφανη για το 19,2 που έγραψε στην Ιστορία και για το οποίο ομολογεί ότι δεν έκανε φροντιστήριο!

 

 


Μαριλένα Γιαννακοπούλου, Πειραματικό

«Ήταν πιο χαλαρά απ’ ό,τι νόμιζα!»

Συγκέντρωσε 18.053 μόρια η Μαριλένα Γιαννακοπούλου από το Πειραματικό Λύκειο και την Ομάδα Προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής. «Η χρονιά πέρασε πολύ πιο χαλαρά απ’ ό,τι είχα φανταστεί και απ’ όσα μου είχαν μεταφέρει φίλοι που έδιναν πανελλαδικές εξετάσεις τις προηγούμενες χρονιές. Δεν έχω αποφασίσει ακόμα ποια σχολή να δηλώσω πρώτη. Είχα κάποιες σκέψεις, αλλά τώρα το ξανασκέφτομαι», μας είπε.

 

 


Ανθή Τσουκαρέλλη, 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης

Ηρεμία… μετά το άγχος!

Η Ανθή Τσουκαρέλλη από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης συγκέντρωσε 17.862 μόρια από την Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών. «Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά, με πολλή πίεση, άγχος και φυσικά διάβασμα. Όμως είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα και τώρα ηρέμησα», αναφέρει στο «Ε» και προσθέτει ότι έχει δύο προτιμήσεις για το μηχανογραφικό της, την Αγγλική Φιλολογία και την Ψυχολογία.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey