Πέμπτη και Παρασκευή ενώπιον της επιτροπής, οι υποψήφιοι διευθυντές εκπαίδευσης

Η συνέντευξη θα κρίνει το αποτέλεσμα

12/01/2016 - 15:01

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που διανύουμε για την ανάδειξη προϊσταμένων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, καθώς με βάση την προτίμηση των διευθυντών των σχολείων, που φάνηκε την Παρασκευή και πρώτο παρουσίασε το «Ε», η συνέντευξη των υποψηφίων θα κρίνει το αποτέλεσμα, αφού οι υποψήφιοι είναι σε απόσταση αναπνοής αναφορικά με τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει.

Κρίσιμη είναι η εβδομάδα που διανύουμε για την ανάδειξη προϊσταμένων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, καθώς με βάση την προτίμηση των διευθυντών των σχολείων, που φάνηκε την Παρασκευή και πρώτο παρουσίασε το «Ε», η συνέντευξη των υποψηφίων θα κρίνει το αποτέλεσμα, αφού οι υποψήφιοι είναι σε απόσταση αναπνοής αναφορικά με τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει.

Ειδικότερα για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, μετά το πολύ καλό αποτέλεσμα της Παρασκευής για την Καίτη Στρατάκη, η ίδια βρίσκεται 1,32 μόρια πίσω από την Αναστασία Τσολερίδου, ενώ στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, μόλις 1,8 μόρια πίσω από το Μιχάλη Καπιωτά που προηγείται, βρίσκεται ο Σταύρος Ανδρεαδέλλης, επίσης πρώτος σε ψήφους στην κάλπη της Παρασκευής.

Η μοριοδότηση σήμερα
Υπενθυμίζεται ότι για την ανάδειξη του διευθυντή προσμετρούνται τρία κριτήρια με διαφορετική ποσόστωση για τον υπολογισμό μορίων: η επιστημονική και παιδαγωγική συγκρότηση και υπηρεσιακή κατάσταση που έχει το μεγαλύτερο συντελεστή, η ψηφοφορία των διευθυντών των σχολικών μονάδων που έχει το μικρότερο συντελεστή και η συνέντευξη η οποία θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη για τους υποψήφιους της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και την ερχόμενη Παρασκευή για τους υποψήφιους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Για τη θέση του προϊσταμένου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, λαμβάνοντας υπόψη την επιστημονική και παιδαγωγική συγκρότηση, αλλά και την υπηρεσιακή κατάσταση, προπορεύεται η νυν διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασία Τσολερίδου με 21,25 μόρια.

Ακολουθεί ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παπάδου, Γιώργος Ζορμπάς, με 18,1250 μόρια, η διευθύντρια του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, αιρετή εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών και συνδικαλίστρια, Καίτη Στρατάκη με 17,75 μόρια, ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πλωμαρίου και αναπληρωτής προέδρου στο ΠΥΣΠΕ, Γιώργος Φωτεινός, με 15,3125 μόρια και η Κατερίνα Αρμάδα με 8,88 μόρια. Στα εν λόγω μόρια προστίθενται αυτά που έλαβαν την Παρασκευή οι υποψήφιοι με εξαίρεση τον κ. Γ. Φωτεινό, που με τέσσερις ψήφους δεν κατόρθωσε να κερδίσει μόρια, και την Κατερίνα Αρμάδα, που με καμία ψήφο δεν έλαβε μόρια.

Έτσι στην κ. Στρατάκη προστίθενται ακόμη 5,3 μόρια (σύνολο 23,05), στην δε κ. Τσολερίδου 3,12 (σύνολο 24,37) και στον κ. Ζορμπά 2,96 (σύνολο 21,085) μόρια.

Μεγαλύτερες είναι οι διαφορές στα ήδη συγκεντρωμένα μόρια από την επιστημονική και παιδαγωγική συγκρότηση, αλλά και υπηρεσιακή κατάσταση μεταξύ των τριών υποψήφιων διευθυντών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Προπορεύεται ο διευθυντής του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, Μιχάλης Καπιωτάς, με 19,50 μόρια και ακολουθεί ο Σταύρος Ανδρεαδέλλης, διευθυντής του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, με 15,50 μόρια και ο Απόστολος Βαρελτζής, καθηγητής του Γενικού Λυκείου Καλλονής με 13,25 μόρια. Μετά την αναμέτρηση της Παρασκευής, στον κ. Ανδρεαδέλλη προστίθενται 4,8 μόρια (σύνολο 20,3), στον δε κ. Καπιωτά 2,6 (σύνολο 22,1) μόρια και στον κ. Βαρελτζή 4,6 μόρια (σύνολο 17,85).

Η βαρύτητα της συνέντευξης
Εκτός του ότι πλέον οι δύο πρώτοι υποψήφιοι ανά περίπτωση σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, έχουν έρθει σε απόσταση αναπνοής και άρα βαραίνει ο ρόλος της συνέντευξης, σημαντικό είναι και το γεγονός ότι η εν λόγω διαδικασία έχει μεγαλύτερο συντελεστή που της δίνει μεγαλύτερο βάρος, ώστε στη Λέσβο εν τέλει να κρίνει το αποτέλεσμα μεταξύ των δύο «φαβορί», χωρίς βέβαια, μαθηματικά, να αποκλείονται και οι εκπλήξεις από τους άλλους υποψηφίους.

Στην κάλπη, το ποσοστό του κάθε υποψηφίου πολλαπλασιάστηκε με το 12, που αφορά στο σύνολο των μορίων επί της διαδικασίας, ενώ στην παιδαγωγική και επιστημονική συγκρότηση και υπηρεσιακή κατάσταση με το 28.

Αναλόγως θα συνυπολογιστεί στη συνέχεια και η συνέντευξη από το αρμόδιο Περιφερειακό Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά πολλαπλασιάζεται επί 15 και θα κρίνει ποιος θα είναι στη θέση του διευθυντή που από την 1η Φεβρουαρίου αναλαμβάνει υπηρεσία.

Με αυτά τα δεδομένα έχει ενδιαφέρον το αποτέλεσμα που θα προκύψει και πώς αυτό θα κριθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινή γνώμη γενικότερα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey