Οι γονείς απαιτούν έναν ακόμη δάσκαλο και όχι την υποβάθμισή του σε διθέσιο

Κατάληψη στο δημοτικό της Φίλιας

16/10/2015 - 23:51

Μπορεί έτσι κι αλλιώς να υπάρχει ζήτημα με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, στη Φίλια ωστόσο και ειδικότερα στο δημοτικό σχολείο του χωριού η «γραφειοκρατία» δείχνει προς στιγμήν ικανή να μετατρέψει το σχολείο από τριθέσιο σε διθέσιο.

Μπορεί έτσι κι αλλιώς να υπάρχει ζήτημα με τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, στη Φίλια ωστόσο και ειδικότερα στο δημοτικό σχολείο του χωριού η «γραφειοκρατία» δείχνει προς στιγμήν ικανή να μετατρέψει το σχολείο από τριθέσιο σε διθέσιο.

Οι γονείς των μαθητών, παίρνοντας την κατάσταση στα χέρια τους εξαιτίας του ότι για τα 29 παιδιά τους που φοιτούν στο σχολείο έχουν δύο δασκάλους, πραγματοποίησαν χθες συμβολική κατάληψη ενώ έκλεισαν για λίγη ώρα και το δρόμο στην είσοδο του χωριού.

Στο μεσοδιάστημα, η διευθύντρια του σχολείου και αντιπροσωπεία του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου συναντήθηκαν με την προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Τσολερίδου και διαφαίνεται πως θα βρεθεί λύση στην ενίσχυση του σχολείου με την υποβολή νέου αιτήματος εκ μέρους της διεύθυνσης του σχολείου.
Εκφράζοντας την έντονη ανησυχία τους βάσει του «κακού» προηγουμένου συγχώνευσης που υποβάθμισε το σχολείο σε διθέσιο, οι γονείς των μαθητών του σχολείου Φίλιας αποφάσισαν χθες το πρωί να κινητοποιηθούν, ζητώντας άμεση ενίσχυση με έναν ακόμη εκπαιδευτικό.

Ως σήμερα και με την ανόητη γραφειοκρατική δικαιολογία πως το σχολείο είχε 29 μαθητές, έναν δηλαδή λιγότερο από την προϋπόθεση να έχει τρεις δασκάλους, τα μαθήματα γίνονταν με δύο εκπαιδευτικούς.

Αναμένουν…
Ωστόσο διαφαίνεται πως η στελέχωση με δύο δασκάλους του σχολείου της Φίλιας οφείλεται και στην έλλειψη εκπαιδευτικών και όχι μόνο στη «γραφειοκρατία».

Σε κάθε περίπτωση όμως οι γονείς και η διεύθυνση του σχολείου, που πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη στο σχολείο, επικοινώνησαν με την προϊσταμένη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Τσολερίδου, ενώ αντιπροσωπεία των γονέων συναντήθηκαν και μαζί της.

Αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν να διαπιστωθεί ένα νέο «γραφειοκρατικό» πρόβλημα στην κατάθεση του αιτήματος εκ μέρους της διεύθυνσης του σχολείου προς την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, το οποίο φαίνεται πως είναι ικανό να διευθετηθεί άμεσα. Ωστόσο οι γονείς παραμένουν ανήσυχοι και περιμένουν άμεσα την τοποθέτηση νέου δασκάλου στο δημοτικό σχολείο της Φίλιας για να θεωρήσουν το ζήτημα λήξαν.

Εξάλλου χθες το απόγευμα ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου είχε νέα συνεδρίαση για να αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις του. «Είναι αδιανόητο για 29 παιδιά να έχουμε δύο δασκάλους.

Δε θα επιτρέψουμε με τη δικαιολογία της έλλειψης εκπαιδευτικών να γίνουμε διθέσιο σχολείο.

Οι γονείς απαιτούμε λύση άμεσα και περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα εξελίξεις» σχολίασε στο «Ε» ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Φίλιας Σταύρος Σκαλοχωρίτης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey