Για την εισαγωγή μαθητών στο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης

Η υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά

22/05/2015 - 21:31

Με εγκύκλιο, που πρόσφατα κυκλοφόρησε, καθορίζονται οι διαδικασίες επιλογής στο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης.

Με εγκύκλιο, που πρόσφατα κυκλοφόρησε, καθορίζονται οι διαδικασίες επιλογής στο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες για την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στο Λύκειο οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://depps.minedu.gov.gr/?p=1913, δηλώνοντας ότι επιθυμούν την επιλογή του παιδιού τους στο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης. Την αίτηση μπορούν να υποβάλουν από την Παρασκευή 22 Μαΐου έως και τις 9 Ιουνίου.

Οι καταστάσεις των υποψηφίων μαθητών/τριών θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και στον πίνακα ανακοινώσεων του σχολείου μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. 

Μετά τη λήξη της προβλεπόμενης προθεσμίας υποβολής αιτήσεων, αν ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών είναι ίσος ή μικρότερος από τον αριθμό των προβλεπόμενων θέσεων, αποφασίζεται η εισαγωγή όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων.

Αν αντίθετα ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων μαθητών και μαθητριών είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των προβλεπόμενων θέσεων, επιλέγονται με κλήρωση (γενική και ειδική), σε ίσο αριθμό από κάθε φύλο, όσοι μαθητές ή όσεςμαθήτριες απαιτούνται για την πλήρωση οπωσδήποτε όλων των θέσεων. 

Με κλήρωση

Η ανωτέρω κλήρωση θα διεξαχθεί τη Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2015 στο Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης και ενώπιον των ενδιαφερομένων γονέων, από τριμελή επιτροπή γονέων, που ορίζεται από τους ίδιους. Αρχικά θα διεξαχθεί η γενική κλήρωση, σύμφωνα με την οποία θα επιλεγεί το 80% των προκηρυσσόμενων θέσεων, στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι υποψήφιοι, μαθητές και μαθήτριες. 

Στη συνέχεια, θα διεξαχθεί η ειδική κλήρωση, με την οποία θα επιλεγεί το 20% των προκηρυσσόμενων θέσεων για μαθητές και μαθήτριες οι οποίοι είναι: α) δίδυμοι/ες ή τρίδυμοι/ες ή υιοθετημένοι/ες αδελφοί/ες μαθητών ή μαθητριών που κληρώθηκαν και έχουν γεννηθεί το ίδιο έτος, β) αδελφοί/ες μαθητών/τριών που ήδη φοιτούν στο Πειραματικό Λύκειο και δε φοιτούν στην τάξη αποφοίτησης της καταληκτικής σχολικής μονάδας και γ) παιδιά εκπαιδευτικών που υπηρετούν με πενταετή θητεία στο Πειραματικό Λύκειο και δεν αποχωρούν από το σχολείο στο τέλος της σχολικής χρονιάς, κατά την οποία διεξάγεται η κλήρωση. 

Ας σημειωθεί ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν εναλλακτικά να υποβάλουν την αίτηση προσωπικά στο γραφείο του Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης, καθημερινά από τις 12 έως τις 1.30 το μεσημέρι και στις 27 Μαΐου και 6 Ιουνίου από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ.

Πληροφορίες πέρα των παραπάνω ή και διευκρινίσεις δίνονται στο τηλέφωνο 22510 28704.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey