Χωρίς εκπροσώπηση στην ΕΛΜΕ ο χώρος του ΠΑΣΟΚ

Τέσσερα ψηφοδέλτια διεκδικούν την ψήφο των καθηγητών

05/05/2015 - 16:43

Τέσσερις παρατάξεις διεκδικούν τις επτά έδρες του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου στις εκλογές που θα γίνουν την Τετάρτη 6 Μαΐου στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης.

Τέσσερις παρατάξεις διεκδικούν τις επτά έδρες του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λέσβου στις εκλογές που θα γίνουν την Τετάρτη 6 Μαΐου στα Κεντρικά Λύκεια της Μυτιλήνης.

Είδηση πρώτου μεγέθους είναι πως στις εκλογές αυτές δεν υπάρχει ψηφοδέλτιο της ΠΑΣΚΕ, ούτε άλλο ψηφοδέλτιο μέσα από το οποίο να εκφράζονται οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το χώρο του ΠΑΣΟΚ.

Στις προηγούμενες εκλογές ο χώρος αυτός εκφράστηκε εκλογικά μέσα από το ψηφοδέλτιο Ανεξάρτητη Κίνηση Εκπαιδευτικών ΤΕΕ και από το Ενιαίο Ψηφοδέλτιο. Καμία από τις δύο παρατάξεις δεν κατεβαίνει σε αυτές τις εκλογές.

Οι παρατάξεις
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών εκφράζει το χώρο της Ν.Δ. που στις προηγούμενες εκλογές είχε εκφραστεί κατά κύριο λόγο μέσα από την παράταξη «Ενιαίο Ψηφοδέλτιο».

Η αλλαγή τίτλου στο ψηφοδέλτιο δείχνει πως θέλει να κάνει μια καθαρή κομματική καταγραφή και φυσικά να συσπειρώσει εκπαιδευτικούς που διαφωνούν με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης. Στο απερχόμενο Δ.Σ. έχει δύο έδρες.

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία που εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενέταξε στο ψηφοδέλτιό της τον Παρασκευά Βαξεβάνη, ο οποίος ήταν στέλεχος της «Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών ΤΕΕ» και επιδιώκει να πάρει τον κύριο όγκο των ψηφοφόρων της σε αυτές τις εκλογές. Την «Αυτόνομη Πρωτοβουλία» αναμένεται να στηρίξουν και εκπαιδευτικοί λόγω συγκυβέρνησης που πολιτικά πρόσκεινται στο χώρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Στο απερχόμενο Δ.Σ. έχει δύο έδρες και φιλοδοξεί να αυξήσει τη δύναμή της.
Η «Αγωνιστική Παρέμβαση» είναι ψηφοδέλτιο που εκφράζει το χώρο της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και άλλους ανεξάρτητους εκπαιδευτικούς. Έχει σταθερή παρουσία στο Δ.Σ. επί σειρά ετών.

Αναμένεται πέρα από τους εκπαιδευτικούς του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου να εκφράσει κι εκείνους που έχουν απογοητευθεί από την κυβερνητική πολιτική και κινούνται σε αριστερή κατεύθυνση. Η παράταξη αυτή στο απερχόμενο Δ.Σ. έχει μία έδρα και πιστεύει ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να πάρει και δεύτερη.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση» λέγεται το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ σε αυτές τις εκλογές και εκφράζει τις δυνάμεις του ΚΚΕ.

Στις προηγούμενες εκλογές το όνομα του ψηφοδελτίου ήταν ΕΣΑΚ - ΔΕΕ. Η μετονομασία του ψηφοδελτίου δείχνει μια προσπάθεια, η παράταξη να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις και να ξεφύγει από το πλαίσιο μιας κομματικής καταγραφής. Στο απερχόμενο Δ.Σ. κατείχε μια έδρα.

Ποιοι είναι υποψήφιοι
Οι εκλογές για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έχουν ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς αφορούν ένα σωματείο που εκπροσωπεί περίπου 700 εκπαιδευτικούς.
Είναι το πρώτο μεγάλο σωματείο του δημοσίου τομέα στο οποίο γίνονται εκλογές μετά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου.

Στην παράταξη «Αγωνιστική Παρέμβαση - Ανεξάρτητοι Εκπαιδευτικοί ΔΕ Λέσβου» οι υποψήφιοι της για το Δ.Σ., αντιπρόσωποι στο συνέδριο της ΟΛΜΕ και στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ είναι οι: Μάχη Αλχατζίδου, Σοφία Γεωργοκώστα, Έφη Γκίκα, Ζακελίνα Γκουλιούμη, Άννα Καλύβα, Μαρία Κογκορόζη, Δημήτριος Μαραφής, Ανδρέας Μπάλλας, Ελένη Μπουντούρη, Κωνσταντίνος Ντουράκης, Γεώργιος Σπανός, Λίνα Τονοζλή, Τάκης Τσιρεπλής.

Οι υποψήφιοι της παράταξη «Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΠΑΜΕ) για όλα τα όργανα είναι οι: Παναγιώτης Αυγουστίδης, Λάμπρος Βενετής, Μαρίνος Ηλιόπουλος, Ερατώ Καρακωνσταντή, Γεώργιος Καραμσαλής, Φιλιώ Μαυρομάτη, Γεώργιος Μπεκιάρης.

Οι υποψήφιοι της «Αυτόνομης Πρωτοβουλίας» για το Δ.Σ. είναι οι Παρασκευάς Βαξεβάνης, Νικόλαος Βερβέρης, Παναγιώτης Βέτσικας, Κατερίνα Δημητρίου, Κατερίνα Ευσταθίου - Σελάχα, Στυλιανή Καλαϊτζόγλου, Βαρβάρα Κουκούτα, Δημήτρης Κουφός, Ντικράν Αλμπέρ Ματοσσιάν, Γεωργία Μπούμπα, Μαρία Περδικούρη, Μιχαήλ Πρινίτης, Λαμπρινη Τσακμάκη.

Οι υποψήφιοι αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΟΛΜΕ είναι οι Νικόλαος Βερβέρης, Παναγιώτης Βέτσικας, Κατερίνα Δημητρίου, Κατερίνα Ευσταθίου - Σελάχα, Στυλιανή Καλαϊτζόγλου, Βαρβάρα Κουκούτα, Δημήτριος Κουφός, Ντικράν Αλμπέρ Ματοσσιάν, Γεωργία Μπούμπα, Μαρία Περδικούρη, Μιχαήλ Πρινίτης, Μαρία Τουρλή, Λαμπρινή Τσακμάκη. Υποψήφιοι αντιπρόσωποι για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ είναι οι Παναγιώτης Βέτσικας, Κατερίνα Δημητρίου, Κατερίνα Ευσταθίου- Σελάχα, Στυλιανή Καλαϊτζόγλου, Βαρβάρα Κουκούτα, Δημήτρης Κουφός, Ντικράν Αλμπέρ Ματοσσιάν, Μαρία Μπουρνού, Μαρία Περδικούρη, Μιχαήλ Πρινίτης, Μαρία Τουρλή, Λαμπρινή Τσακμάκη.

Η υποψήφιοι της «ΔΑΚΕ Καθηγητών Λέσβου» για το Δ.Σ. είναι οι Ευάγγελος Αλεξιάδης, Αλέξανδρος Κουτσαντώνης, Σταμάτιος Κρητικόγλου, Χριστόφορος Μουρουγιάννης και Μιχαήλ Στρατάκης.

Υποψήφιοι αντιπρόσωποι για το συνέδριο της ΟΛΜΕ εκτός από τους προαναφερόμενους είναι και ο Απόστολος Βαρελτζής.

Υποψήφιοι αντιπρόσωποι για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ είναι οι Ευάγγελος Αλεξιάδης, Απόστολος Βαρελτζής, Μαριάνθη Γριππιώτη, Αλέξανδρος Κουτσαντώνης, Σταμάτιος Κρητικόγλου, Χριστόφορος Μουρουγιάννης, Μαρία Παναγιωτοπούλου, Μιχαήλ Στρατάκης, Μυρσίνη Ρουμελιώτου και Κωνσταντίνος Κατσαρός.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey