Το 3ο βραβείο Πανελλήνιου Μαθητικού Καλλιτεχνικού Διαγωνισμού, σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρου

Τρεις γειτονιές σε ένα… κουτί!

05/04/2012 - 18:33

Το 3ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα «Η γειτονιά που θα ήθελα…», απέσπασε η Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου του Σκουτάρου. Τα τρία διαφορετικά κι εμπνευσμένα παζλ που κατασκεύασαν οι μαθητές, εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή και αναδείχθηκαν ως η τρίτη καλύτερη δουλειά στην κατηγορία τους, φέρνοντας έτσι άλλη μια σημαντική διάκριση στη Λέσβο.

Το 3ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα «Η γειτονιά που θα ήθελα…», απέσπασε η Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου του Σκουτάρου. Τα τρία διαφορετικά κι εμπνευσμένα παζλ που κατασκεύασαν οι μαθητές, εντυπωσίασαν την κριτική επιτροπή και αναδείχθηκαν ως η τρίτη καλύτερη δουλειά στην κατηγορία τους, φέρνοντας έτσι άλλη μια σημαντική διάκριση στη Λέσβο, αλλά και χαμόγελα στα παιδικά προσωπάκια, που είδαν τις ιδέες και την προσπάθειά τους να αναγνωρίζεται σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Καλλιτεχνικός Διαγωνισμός, που διοργάνωσαν το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οίκαδε» της Τράπεζας Κύπρου, ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και ολοκληρώθηκε το Φεβρουάριο. Η απήχησή του ήταν πολύ μεγάλη, αφού μέσα στους μήνες κατά τους οποίους «έτρεχε», συγκεντρώθηκαν 4.542 ατομικά και ομαδικά έργα από 374 σχολεία όλης της χώρας και καλλιτεχνικά εργαστήρια, έργα ζωγραφικής, κολλάζ, φωτογραφίες και κατασκευές, που αξιολογήθηκαν από κριτική επιτροπή αποτελούμενη από σημαντικούς εκπροσώπους του χώρου του πολιτισμού, όπως η ιστορικός Τέχνης και αντιπρόεδρος του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, Ίρις Κρητικού, η ηθοποιός και σκηνοθέτης Κάρμεν Ρουγγέρη, ο φωτογράφος Γιάννης Σκουλάς κ.ά..


Οι μικροί μαθητές του Σκουτάρου επί τω έργω

Σκουτάρος, μαγεία και… διάστημα
Στο Διαγωνισμό συμμετείχε και η Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Σκουτάρου. Με τη βοήθεια της δασκάλας τους, Αρετής Τσελίγκα, οι μικροί μαθητές και μαθήτριες έφτιαξαν τα δικά τους φύλλα χαρτιού ανακυκλώνοντας τα περισσεύματα που τους είχαν μείνει από όλες τις σχολικές καλλιτεχνικές δραστηριότητες της χρονιάς και κατασκεύασαν τρεις διαφορετικές γειτονιές: τη γειτονιά του χωριού τους, όπως θα την ήθελαν τα ίδια να είναι, μια μαγική χώρα με κάστρα, παλάτια και λουλούδια που μιλούν, και μια… «διαστημική» γειτονιά. Τις τρεις φανταστικές γειτονιές έκοψαν στη συνέχεια σε τρία διαφορετικά παζλ, τα κομμάτια των οποίων τοποθέτησαν σε ένα ξύλινο κουτί με τρεις διαφορετικές θήκες, που είχαν φτιάξει και ζωγραφίσει για το σκοπό αυτό.

Οι τρεις «γειτονιές», τοποθετημένες στο κουτί που στάλθηκε στο Διαγωνισμό

Το πολύχρωμο κουτί των μαθητών έφτασε στους διοργανωτές του Διαγωνισμού και εντυπωσίασε την κριτική επιτροπή, που έδωσε στα παιδιά το 3ο βραβείο στην κατηγορία των Ομαδικών Κατασκευών. Αντιπροσωπευτικός αριθμός των έργων που παραδόθηκαν συνολικά, θα εκτεθεί στο σταθμό μετρό του Συντάγματος από τις 26 έως τις 29 Απριλίου, ενώ το Σάββατο 28 του μήνα θα πραγματοποιηθεί στην πρωτεύουσα η τελετή βράβευσης του Διαγωνισμού, στην οποία θα παρευρεθούν και κάποιοι από τους μικρούς μαθητές του Σκουτάρου μαζί με τη δασκάλα τους.

«Τα παιδιά είναι τρομερά ενθουσιασμένα», δήλωσε η τελευταία μιλώντας στο «Ε». «Αυτό που κάναμε, ήταν να προσπαθήσουμε να βρούμε ερεθίσματα από κάθε μάθημα στα πλαίσια του σχολικού προγράμματος, αξιοποιήσαμε ό,τι χρόνο είχαμε στη διάθεσή μας, δημιουργήσαμε τα δικά μας φύλλα χαρτιού κι εκεί πάνω δούλεψαν οι μαθητές, χωρισμένοι σε τρεις ομάδες. Προσωπικά χαίρομαι πολύ για τη διάκριση, κυρίως γιατί τα ίδια τα παιδιά χάρηκαν πολύ γι’ αυτό που έκαναν.»


Η… Μαγική Χώρα των μαθητών, σε μορφή παζλ

«Έμαθαν να συνεργάζονται»
«Αισθάνομαι υπερήφανη για τα παιδιά, για το Σχολείο μας και για τη δασκάλα, που δημιουργεί συνεχώς με τους μαθητές», λέει από πλευράς της η διευθύντρια του Σχολείου, Γεωργία Μακρή. «Τα παιδιά έφτιαχναν διάφορα έργα όλο το χρόνο, έμαθαν να συνεργάζονται και να σέβονται το περιβάλλον, καθώς και πως τίποτε δεν είναι άχρηστο, και για το λόγο αυτό η συγκεκριμένη διάκριση με γεμίζει χαρά και αισιοδοξία.»

Τους μαθητές και την ίδια την κ. Τσελίγκα συγχαίρει με ανακοίνωσή της και η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Αναστασία Τσολερίδου, που τους εύχεται καλή συνέχεια στη δουλειά τους και να έχουν και νέες επιτυχίες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey