Νικήτρια η αποχή!

12/12/2014 - 16:23

Νικήτρια η αποχή στις εκλογές του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ασημάκης Πανσέληνος», η διαδικασία των οποίων ολοκληρώθηκε χθες.

Νικήτρια η αποχή στις εκλογές του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου «Ασημάκης Πανσέληνος», η διαδικασία των οποίων ολοκληρώθηκε χθες.

Λιγότεροι από τους μισούς υπαλλήλους προσήλθαν στη διαδικασία για την εκλογή του διοικητικού συμβουλίου του συνδικαλιστικού τους οργάνου.

Ζήτημα ουσίας και πρόβλημα στην αντιπροσωπευτικότητα των αποτελεσμάτων έθεσε ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου, Τάσος Μόσχος, τονίζοντας πως η αδιαφορία και η αποχή από τα συνδικαλιστικά όργανα στην παρούσα συγκυρία ευνοεί μόνο τις πολιτικές που πλήττουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Πρώτη δύναμη αναδείχθηκε από τη διαδικασία η παράταξη «Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση (ΑΡΠα)».
Με αποχή που ξεπερνά το 60% ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης των μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου και των υπόλοιπων οργάνων του ιδρύματος. Από τα 245 μέλη του Συλλόγου, ψήφισαν τα 105, ενώ τα ταμειακώς εν τάξει είναι μόλις 129.

Αναφορικά με τα αποτελέσματα, τα ηνία του Συλλόγου παραμένουν στην παράταξη ΑΡΠα, η οποία αναδείχθηκε νικήτρια με 66 ψήφους έναντι 25 που συγκέντρωσε η παράταξη «Αγωνιστική Συνεργασία» που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ.

Αντίστοιχα, από τις συνολικά εννιά έδρες τους διοικητικού συμβουλίου, κατανέμονται έξι στην ΑΡΠα και τρεις στην «Αγωνιστική Συνεργασία». Να σημειωθεί πως λόγω ισοψηφίας, η κατανομή της τελευταίας έδρας έγινε με κλήρωση.

Για το διοικητικό συμβούλιο εκλέγονται με την ΑΡΠα οι Ειρήνη Γέραλη, Νικόλαος Δημόπουλος, Ιωάννης Ηλιάδης, Μυρσίνη Μαρινάτου, Τάσος Μόσχος, Ευστράτιος Μπουλμπούλης, Γεωργία Παππά και από την «Αγωνιστική Συνεργασία» οι Αργυρώ Ανδριώτου, Ευαγγελία Τζαφέρη και Χαράλαμπος Μαγδανοζίδης.

«Η αυξημένη αποχή δημιουργεί ένα ακόμα σημαντικότερο ζήτημα, που είναι αυτό της πραγματικής αντιπροσώπευσης. Η πρώτη παράταξη αυτήν τη στιγμή έχει ψηφιστεί μόλις από το 25% των μελών του Συλλόγου, πράγμα που κατά τη γνώμη μου είναι ανεπίτρεπτο.

Σε μία συγκυρία με τις μειώσεις μισθών σε εξέλιξη, με την αξιολόγηση να απειλεί ακόμα και την αυριανή μας μέρα στη δουλειά και το ζήτημα της διαθεσιμότητας να συνεχίζει να πλανάται, είναι τουλάχιστον απογοητευτικό να υπάρχει τέτοια αδιαφορία από συναδέλφους», τόνισε ο κ. Μόσχος, ο οποίος και επανεκλέχθηκε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey