Το γηπεδάκι που «πλήγωναν» γενιές και γενιές Μυτιληνιών, μετά από χρόνια… ξανάνοιξε για τη νεολαία

Φωτίστηκαν τα Κεντρικά Λύκεια!

14/11/2014 - 14:37

Άλλο ένα ιστορικό στέκι των Μυτιληνιών, που δεν είναι άλλο από το προαύλιο των Κεντρικών Λυκείων της πόλης… συμμορφώθηκε και κυρίως φωτίστηκε, με απώτερο σκοπό να κεντρίσει ξανά το ενδιαφέρον της νεολαίας.

Άλλο ένα ιστορικό στέκι των Μυτιληνιών, που δεν είναι άλλο από το προαύλιο των Κεντρικών Λυκείων της πόλης… συμμορφώθηκε και κυρίως φωτίστηκε, με απώτερο σκοπό να κεντρίσει ξανά το ενδιαφέρον της νεολαίας.

Μετά από κάτι λιγότερο από μία δεκαετία και με εργασίες που εκτέλεσε το νομικό πρόσωπο Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου, αποκαταστάθηκε ο φωτισμός του αύλειου χώρου στη μεριά της πιάτσας των ταξί και σύντομα αναμένεται να γίνουν οι ενέργειες για την αποκατάσταση του φωτισμού και του Αφεντάκειου Γηπέδου μπάσκετ, στην πλευρά του Αγίου Θεράποντα.

Την κίνηση αυτή υποδέχτηκαν κατ’ αρχήν με μεγάλη ικανοποίηση τα μικρά τμήματα μπάσκετ του Αρίονα και του Παλλεσβιακού, που βρήκαν χώρο για τις καθημερινές τους προπονήσεις, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Σταδίου Μυτιλήνης του νομικού προσώπου, Μιχάλη Ταμβακέλλη, να τονίζει για την πρωτοβουλία αυτή πως έγινε το αυτονόητο «για ένα χώρο χαρακτηριστικό για τον αθλητισμό της πόλης, που πάντοτε έσφυζε από ζωή…».

Από το σκοτάδι
Στο προαύλιο των Κεντρικών Λυκείων της πόλης είχε πέσει βαθύ σκοτάδι τα τελευταία χρόνια, με μία μόλις προβληματική λάμπα να φωτίζει αχνά μέχρι και πριν από λίγες ημέρες το γηπεδάκι μπάσκετ που βρίσκεται στην πλευρά της πιάτσας των ταξί.

Το άλλοτε χαρακτηριστικότερο, έστω και υπαίθριο γήπεδο μπάσκετ, που μεγάλωσε γενιές και γενιές Μυτιληνιών, αναπόφευκτα την τελευταία δεκαετία έπαψε να αποτελεί στέκι τόσο για μεμονωμένες παρέες πιτσιρικάδων, όσο και για τις ομάδες μπάσκετ που μέχρι πριν από μία δεκαετία χρησιμοποιούσαν το χώρο ακόμα και για τους επίσημους αγώνες του τοπικού πρωταθλήματος.

Με το φωτισμό να εξαφανίζεται τα τελευταία χρόνια και κανένα να μην ασχολείται σοβαρά, σταδιακά εξαφανίστηκαν και τα τμήματα υποδομής μπάσκετ ιστορικών σωματείων στο χώρο, όπως ο Αρίων Μυτιλήνης και ο Παλλεσβιακός.

Όμως τις προηγούμενες ημέρες, με ενέργειες του νομικού προσώπου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, αποκαταστάθηκε ο φωτισμός και στους τέσσερις πυλώνες του γηπέδου μπάσκετ, από την πλευρά πάντα της πιάτσας των ταξί, με 12 καινούργιες λάμπες που έχουν αλλάξει -τόσο απλά- όλη την εικόνα του Σχολείου…

Παράλληλα έγιναν και κάποιες εργασίες συμμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και κλαδέματα στα δέντρα που υπάρχουν γύρω, προκειμένου να… διαχυθεί και το φως που μέχρι πρότινος έμενε εγκλωβισμένο στη μία και μοναδική αχνή λάμπα…

«Είναι ένας χώρος που έσφυζε πάντα από ζωή και μεγάλωσε γενιές και γενιές Μυτιληνιών.

Ήταν μία κίνηση απλά που έπρεπε να γίνει για να ζωντανέψει ξανά ο χώρος. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν πια σχολικοί φύλακες, ο φωτισμός τις απογευματινές ώρες δίνει τη δυνατότητα στο χώρο να είναι συνεχώς προσβάσιμος στον κόσμο και τα παιδιά, αποτρέποντας παράλληλα και την υποβάθμισή του ή την απομόνωσή του», τόνισε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίου και υπεύθυνος για τη λειτουργία των γηπέδων της Λέσβου, Μιχάλης Ταμβακέλλης.

Ικανοποίηση…
Ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Ταμβακέλλη, η προσπάθεια επανασύνδεσης του αύλειου χώρου των Κεντρικών Λυκείων της πόλης με την καθημερινότητα της νεολαίας και των αθλητικών σωματείων θα συνεχιστεί και στο Αφεντάκειο Γήπεδο, που βρίσκεται από την πλευρά του Αγίου Θεράποντα, όπου ο φωτισμός επίσης είναι προβληματικός και ελλιπής. «Είναι μία προσπάθεια που μπορεί να κερδίσει παιδιά για τον αθλητισμό…», σχολίασε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως σύντομα θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες και στην άλλη πλευρά του αύλειου χώρου του Σχολείου.

Ας σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή που αποκαταστάθηκε ο φωτισμός, η πρωτοβουλία αυτή της δημοτικής αρχής απέσπασε τα θετικά σχόλια πρώτα απ’ όλα των ίδιων των σωματείων τού μπάσκετ.

Ο Αρίων Μυτιλήνης εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες του για την εξέλιξη αυτή, που μπορεί να ξεμπλοκάρει, ειδικά από την άνοιξη και μετά, σημαντικά και τη λειτουργία του Κλειστού Γυμναστηρίου της Νεάπολης, το οποίο φιλοξενεί αυτήν τη στιγμή όλα τα αθλήματα και όλα τα τμήματα του… παρκέ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey