Ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στο Αιγαίου ζητά το ΤΕΕ

04/11/2014 - 14:07

Την ίδρυση πολυτεχνικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ζητά το Τμήμα του Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Την ίδρυση πολυτεχνικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου ζητά το Τμήμα του Βορειοανατολικού Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Ας σημειωθεί ότι η ίδρυση της πολυτεχνικής σχολής αποτελεί αίτημα των πρυτανικών αρχών του Πανεπιστημίου από το 2007 και δε θα επιβαρύνει καθόλου τον προϋπολογισμό του ιδρύματος, δεδομένου ότι λειτουργούν ήδη τα τρία τμήματα που θα την απαρτίζουν, εδώ και 15 χρόνια, ενώ διαθέτουν υποδομές, ανθρώπινο δυναμικό και προϋπολογισμό λειτουργίας.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η στάση του Υπουργείου στο συγκεκριμένο θέμα είναι άδικη έναντι του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αφού υπάρχει σχετική απόφαση ίδρυσης της σχολής από το ΣΑΠΕ τον Ιούνιο του 2009, η οποία όμως ακυρώθηκε χωρίς καμμία ακαδημαϊκή, εκπαιδευτική, αναπτυξιακή ή άλλη αιτιολόγηση, στο πλαίσιο του Σχεδίου «Αθηνά» και παρά το γεγονός ότι η αυτονόητη, θεσμικής φύσεως, απόφαση ίδρυσής της δε θα επέφερε κανένα ουσιαστικό κόστος, αφού αφορούσε στην ένταξη σε σχολή τριών τμημάτων επί μακρόν λειτουργούντων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey