7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας

08/10/2014 - 16:25

Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Πέμπτη, 9.10.2014., στις 17.15, ενώ οι εργασίες που συνεδρίου από την Παρασκευή 10.10.2014, έως και την Κυριακή 12.10.2014,

Η Ελληνική Οικολογική Εταιρεία, η Ελληνική Βοτανική Εταιρεία και η Ελληνική Ζωολογική Εταιρεία διοργανώνουν το 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Οικολογίας στη Μυτιλήνη, έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο διάστημα 9-12 Οκτωβρίου 2014.

Η έναρξη του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης την Πέμπτη, 9.10.2014., στις 17.15, ενώ οι εργασίες που συνεδρίου από την Παρασκευή 10.10.2014, έως και την Κυριακή 12.10.2014, θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Λόφο Πανεπιστημίου. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος Παναγιώτης Δημητρακόπουλος, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου απαρτίζεται από καθηγητές των Τμημάτων της Σχολής Περιβάλλοντος και του Τμήματος Γεωγραφίας.

Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου είναι: "Οικολογία: συνδέοντας συστήματα, κλίμακες και ερευνητικά πεδία". Το Συνέδριο θα περιλαμβάνει μια πληθώρα θεματικών ενοτήτων, όπως: Οικολογία Πληθυσμών και Κοινοτήτων, Εξελικτική και Λειτουργική Οικολογία, Βιοποικιλότητα: Πλανητικές Αλλαγές, Διατήρηση και Προστατευόμενες Περιοχές, Εκπαίδευση για το Περιβάλλον και την Αειφορία κ.α., αντιπροσωπευτικών της πολύπλευρης έρευνας που πραγματοποιείται σήμερα στην Ελλάδα στον Τομέα της Οικολογίας.

Στο πρόγραμμα του συνεδρίου (http://www.helecos.gr/el/7th-congress/programme) συμπεριλαμβάνονται προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις, συζητήσεις, καθώς και προσκεκλημένες ομιλίες ελλήνων και ξένων επιστημόνων. Έχουν προσκληθεί από πανεπιστήμια του  εξωτερικού και  θα μιλήσουν οι: (α) Professor Alberto Basset (University of Lecce, Italy), (β) Professor Daniel Haydon (University of Glasgow, UK), (γ) Professor Armand Leroi (Imperial College, UK) και (δ) Professor Francisco Pugnaire (Estación Experimental de Zonas Áridas, CSIC, Spain). Περισσότεροι από 250 σύνεδροι έχουν δηλώσει συμμετοχή από Ιδρύματα της Ελλάδας, της Κύπρου και του εξωτερικού.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey