Η 69χρονη Νίκη Λαζάρου συναντήθηκε με τον πρύτανη

Στο θρανίο και… επισήμως!

19/09/2014 - 23:03

«Πήγα να γραφτώ, αλλά μου έλειπαν δύο δικαιολογητικά και τέσσερις φωτογραφίες ταυτότητος», μας είπε χτες η Νίκη Λαζάρου, η 69χρονη πρωτοετής φοιτήτρια της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας που ξαναπήγε…

«Πήγα να γραφτώ, αλλά μου έλειπαν δύο δικαιολογητικά και τέσσερις φωτογραφίες ταυτότητος», μας είπε χτες η Νίκη Λαζάρου, η 69χρονη πρωτοετής φοιτήτρια της Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας που ξαναπήγε…

60 χρόνια μετά στο «Ξενία», αυτήν τη φορά για να επισκεφτεί το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και όχι το… πάλαι ποτέ πολυτελές ξενοδοχείο. Μάλιστα, η κ. Λαζάρου πήγε χτες στις 11 το πρωί προκειμένου να συναντήσει από κοντά το νέο πρύτανη, Στέφανο Γκρίτζαλη, ο οποίος χαριτολογώντας τής είπε ότι η θητεία τους στο Πανεπιστήμιο θα διαρκέσει περίπου τα τέσσερα χρόνια!

Η κ. Λαζάρου ήταν αρχικά μία από τις άγνωστες ηρωίδες των πανελλαδικών εξετάσεων, αφού η πορεία της από το 2005 στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας έως σήμερα, απόφοιτη του Εσπερινού Γυμνασίου Μυτιλήνης, δεν ήταν γνωστή.

Μετά το σχετικό ρεπορτάζ τού «Ε» τον περασμένο Ιούλιο που βγήκαν τα αποτελέσματα και η κ. Λαζάρου δεν ήξερε αν θα καταφέρει να περάσει σε ΑΕΙ (μάλιστα μας έλεγε, «δεν πειράζει, θα ξεκινήσω χορωδία»), η πρωτοετής της φωτογραφίας έγινε διάσημη.

Κι αυτό γιατί κατά πάσα πιθανότητα ήταν η μεγαλύτερη σε ηλικία υποψήφια των πανελλαδικών εξετάσεων. Μετά το ρεπορτάζ μας, ακολούθησαν συνεντεύξεις -και μέσω Skype- σε πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια και εφημερίδες.

«Ο κ. Πρύτανης είναι πολύ γλυκός άνθρωπος και με καλωσόρισε πολύ ζεστά. Μου είπε ότι η Σχολή που διάλεξα, είναι πολύ ενδιαφέρουσα, ειδικά λόγω της κρίσης, καθώς εστιάζει στις ανθρώπινες σχέσεις. Επίσης, μου είπε ότι θα αποτελώ παράδειγμα για τους συμφοιτητές μου», μας είπε η κ. Νίκη.

Μάλιστα ο κ. Γκρίτζαλης της χάρισε ένα μολύβι και ένα στυλό του Πανεπιστημίου Αιγαίου, «τα οποία, μου είπε, θα κρατήσουν για τέσσερα χρόνια, όσο δηλαδή θα είμαι και εγώ εκεί!», προσέθεσε.

Σε σχέση με το περιβάλλον του Πανεπιστημίου, ανέφερε: «Δεν ήξερα ότι είναι τόσο όμορφα, είχα να πάω από τα 10 μου, όταν τότε είχε γίνει το “Ξενία” και είχα πάει με τη μητέρα μου εκδρομή.

Στο ξενοδοχείο, που ήταν πολυτελέστατο, δεν είχα μπει ποτέ. Ήξερα όμως ότι εκεί διαμένουν οι εξέχουσες προσωπικότητες που επισκέπτονται το νησί μας. Γνώρισα και συμφοιτητές μου και μου είπαν ότι είναι πολύ χαρούμενοι που θα κάνουμε μαζί μάθημα!»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey