Το κτήριο-«στολίδι» της Καλλονής για την Εκπαίδευση της Λέσβου, είναι πανέτοιμο και από χθες… λειτουργεί!

Πανηγυρικός… αγιασμός στο ΕΠΑΛ!

12/09/2014 - 14:47

Το κουδούνισμα που περίμεναν με ανυπομονησία για πάνω από μία γεμάτη τριετία και κρύβει πίσω του μία μικρή γραφειοκρατική «οδύσσεια» που ξεκίνησε κάπου στο 2007, ήχησε τελικά χθες το πρωί στο νεόδμητο ΕΠΑΛ της Καλλονής,

Το κουδούνισμα που περίμεναν με ανυπομονησία για πάνω από μία γεμάτη τριετία και κρύβει πίσω του μία μικρή γραφειοκρατική «οδύσσεια» που ξεκίνησε κάπου στο 2007, ήχησε τελικά χθες το πρωί στο νεόδμητο ΕΠΑΛ της Καλλονής, όπου πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό τόνο ο καθιερωμένος αγιασμός των μαθημάτων, που επιτέλους θα ξεκινήσουν εντός των ολοκαίνουργιων εγκαταστάσεών του. Με την παραδοχή όλων όσοι βρέθηκαν εκεί για την ιδιαίτερη αυτή στιγμή για την Καλλονή, πως πρόκειται για ένα κτήριο πραγματικό «στολίδι» για την Εκπαίδευση και γενικά για τη Λέσβο, οι 170 περίπου μαθητές του ξεκίνησαν μία νέα σχολική χρονιά, που προβλέπεται εντελώς διαφορετική για τους ίδιους, αλλά και για τους διδάσκοντές τους.

Η περιπετειώδης «διαδρομή» του έργου που ξεκίνησε το 2007, μπλόκαρε, ξαναμπλόκαρε και εξελίχθηκε με καθοριστικό ρόλο προς την ολοκλήρωσή του από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου την τελευταία τριετία, ανήκει πια στο παρελθόν. Άπαντες στο χθεσινό αγιασμό είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για αυτό το έργο πνοής, που κόστισε κάτι λιγότερο από έξι εκατομμύρια ευρώ.

Η δύσκολη εμπειρία του παρελθόντος…

 

Η διευθύντρια του ΕΠΑΛ, Βασιλική Τσέτσινα, μιλώντας στο «Ε» δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για το ότι επιτέλους το Σχολείο της εγκαταστάθηκε στις καινούργιες υποδομές του, εκφράζοντας πάντως -όπως ήταν φυσικό- και την ανακούφισή της που η δύσκολη εμπειρία των προηγούμενων χρόνων ανήκει πια οριστικά στο παρελθόν. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που πλέον μπήκαμε και επίσημα στο νέο μας Σχολείο. Όπως γνωρίζετε, το Σχολείο είχε παραδοθεί προς χρήση από τον περασμένο Μάρτιο, αλλά τότε ήταν δύσκολη η μεταφορά μας στις νέες εγκαταστάσεις. Από το καλοκαίρι, όλοι προετοιμαστήκαμε πυρετωδώς για τη μετακόμισή μας, τα καταφέραμε εγκαίρως και πλέον μπορώ να πω ότι το νέο κτήριο είναι πλήρως λειτουργικό», τόνισε η ίδια χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Απομένουν κάποιες μικρές λεπτομέρειες τις οποίες έχει υποδείξει η Περιφέρεια στον εργολάβο, και κάποιοι καθαρισμοί μεγαλύτερης έκτασης, που απαιτούν συνεργείο για να ολοκληρωθούν…»

Υπενθυμίζεται εδώ ότι οι 170 μαθητές τού ΕΠΑΛ Καλλονής θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, που εκτείνονται σε εμβαδό 4.500 στρεμμάτων και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων σύγχρονους χώρους εργαστηρίων για την εκτέλεση πέντε μαθησιακών ειδικοτήτων. Όλα τα προηγούμενα χρόνια που βρίσκονταν σε εξέλιξη οι εργασίες του νέου κτηρίου, το ΕΠΑΛ συστεγαζόταν με το Γενικό Λύκειο της Καλλονής, με τις συνολικές κτηριακές ανάγκες του να καλύπτονται και μέσω επτά λυόμενων αιθουσών. Οπότε, η χθεσινή εμπειρία στις νέες εγκαταστάσεις για τους μαθητές και τους καθηγητές, είναι ολότελα διαφορετική από κάθε άποψη…

«Σεβασμό στο χώρο»

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του αντιδημάρχου Καλλονής, Ταξιάρχη Βέρρου, ο οποίος χαρακτήρισε στο «Ε» τις νέες εγκαταστάσεις «κόσμημα όχι μόνο για την Καλλονή και τη Λέσβο, αλλά συνολικά για την Εκπαίδευση της χώρας», ζητώντας κατά την παρουσία του στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά εκεί, το σεβασμό του νέου χώρου και την προστασία του από τους μαθητές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο… πανηγυρικός αγιασμός της νέας σχολικής χρονιάς στις νέες εγκαταστάσεις τού ΕΠΑΛ Καλλονής τελέστηκε από το μητροπολίτη Μηθύμνης κ.κ. Χρυσόστομο, παρουσία, εκτός του αντιδημάρχου Καλλονής, του προϊσταμένου Επιστημονικής Καθοδήγησης, Μάκη Ελευθερίου, της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου και του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Καλλονής, Ιγνάτη Καραθεοδώρου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey