Ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα θα καθορίσει τα κενά σε προσωπικό

Πρώτο κουδούνι κι ο Θεός βοηθός!

12/09/2014 - 14:16

«Ευτυχώς ξεκίνησε η σχολική χρονιά με ανοιχτά όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία», δήλωσε στο «Ε» η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Αναστασία Τσολερίδου.

«Ευτυχώς ξεκίνησε η σχολική χρονιά με ανοιχτά όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία», δήλωσε στο «Ε» η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Αναστασία Τσολερίδου. Η κ. Τσολερίδου παρευρέθηκε στον αγιασμό του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Κοντάρας, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Πολιχνίτου, ενώ η διευθύντρια της Περιφερειακής Εκπαίδευσης, Μαρία Παπαδανιήλ, στο Δημοτικό Σχολείο του Αγίου Ευστρατίου.

Εκπροσωπώντας το δήμαρχο Λέσβου, Σπύρο Γαληνό, ο πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης παρευρέθηκε στον αγιασμό του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου, αλλά και στο 3ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης. Από την πλευρά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου, Στρατής Κύτελης, παρευρέθηκε στο 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης. Σε όλα τα σχολεία διαβάστηκε το ευχετήριο μήνυμα του υπουργού Παιδείας και μετά την τελετή του αγιασμού, δόθηκαν τα βιβλία για τη σχολική χρονιά.

Χωρίς εκπαιδευτικούς

Βασική πληγή της νέας χρονιάς είναι η έλλειψη εκπαιδευτικών, κάτι που συμβαίνει όμως τα τελευταία χρόνια, λόγω της καθυστέρησης προσλήψεων αναπληρωτών. Έτσι, για τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία, σύμφωνα με την κ. Τσολερίδου, η εικόνα θα ξεκαθαρίσει την επόμενη εβδομάδα, ενώ για τα γυμνάσια και λύκεια απαιτείται κι άλλος χρόνος. Κι αυτό γιατί κάποιοι διευθυντές ανέφεραν στον κ. Κοντάρα ότι δε συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, με αποτέλεσμα ενδεχομένως να αναφερθούν λιγότερες ελλείψεις στο επόμενο αίτημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς το Υπουργείο Παιδείας.

 

«Ευτυχώς ξεκίνησε η σχολική χρονιά με ανοιχτά όλα τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία», δήλωσε στο «Ε» η διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, Αναστασία Τσολερίδου.

«Κοινωνικό Σχολείο»

Εκτενή αναφορά κατά την ομιλία της στο 8ο Δημοτικό Σχολείο, έκανε η κ. Τσολερίδου στο «Κοινωνικό Σχολείο», τη νέα δέσμη δράσεων του Υπουργείου Παιδείας που θα πραγματοποιηθεί στα σχολεία της χώρας. «Η καταπολέμηση του χουλιγκανισμού στα σχολεία, η καταπολέμηση της παχυσαρκίας στα παιδιά και τους νέους διά μέσου της άθλησης και της διατροφής, η καταπολέμηση του εθισμού στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά, του ρατσισμού, η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, η πρόληψη για τις μολυσματικές ασθένειες, βρίσκεται στην κορυφή των δράσεων που θα αναπτυχθούν τη νέα σχολική χρονιά», ανέφερε η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κανονικά μοιράστηκαν και τα σχολικά βιβλία, αλλά οι ελλείψεις δεν «έλειψαν» από τα λύκεια, όπου δεν έχουν σταλεί ακόμα κάποια νέας φουρνιάς βιβλία κατεύθυνσης.

Και συγχαρητήρια

Στο 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης έγινε με επιτυχία κατά τον αγιασμό και η τελετή επίδοσης των βραβείων που έστειλε η ESA (διοργανώτρια αρχή του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού «CanSat») για τη δεύτερη θέση που απέσπασε ο «Αρίσταρχος». Επίσης τα συγχαρητήριά του εξέφρασε με επιστολή για τα όσα πέτυχαν οι μαθητές του Σχολείου, ο υφυπουργός Παιδείας. «Η επιτυχία στο Διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος ας είναι το εφαλτήριο για την παραγωγή και άλλων καινοτόμων ιδεών στον κρίσιμο τομέα των νέων τεχνολογιών, που τόσο μεγάλη ανάγκη έχει η Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey