Στο επίκεντρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Θέμα η βιωσιμότητα

11/09/2014 - 13:38

Στο ίδιο μήκος κύματος με το νέο πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Στέφανο Γκρίτζαλη, κινείται η λογική που επικράτησε κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος με το νέο πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Στέφανο Γκρίτζαλη, κινείται η λογική που επικράτησε κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοίκησης του ιδρύματος.

Το Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής της Λήμνου που υπολείπεται σε διδάσκοντες, σε συνδυασμό με τις μετεγγραφές και τα οικονομικά του Πανεπιστημίου, τέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης. Για τη λειτουργία του ιδρύματος και επί της ουσίας τη βιωσιμότητά του, το Συμβούλιο Διοίκησης εξέτασε τρόπους σταθεροποίησης του προϋπολογισμού και δεν απέκλεισε την εξεύρεση επιπλέον πόρων.

Υπό την προεδρία του προέδρου του Συμβουλίου Διοίκησης, ομότιμου καθηγητή Σταύρου Θωμαδάκη, αλλά και με τη συμμετοχή του νέου πρύτανη, Στέφανου Γκρίτζαλη, συζητήθηκαν οι μετεγγραφές των πρωτοετών φοιτητών και η αξιολόγηση διοικητικού προσωπικού.

Το φλέγον θέμα της περικοπής κατά 25% του προϋπολογισμού του ιδρύματος απασχόλησε ιδιαίτερα τους παρευρισκομένους, που συναινούν στο ότι η περαιτέρω μείωση κονδυλίων της κρατικής επιχορήγησης δημιουργεί, εκτός από τις έντονες λειτουργικές δυσκολίες, «σοβαρούς κινδύνους για τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας του ιδρύματος, δυσχεραίνει τη χάραξη στρατηγικής για την προσέλκυση πόρων από εναλλακτικές πηγές χρηματοδότησης και αποτρέπει εξασφάλιση υψηλής ποιοτικής λειτουργίας στην έρευνα και την εκπαίδευση».

Το Συμβούλιο διαπίστωσε την ανάγκη μιας διαχρονικής συμφωνίας με την Πολιτεία για τη σταθεροποίηση των προϋπολογισμών των ΑΕΙ, ώστε να σταθεροποιηθεί η λειτουργία των πανεπιστημίων και να αποκρυσταλλωθεί η στρατηγική για εξεύρεση εναλλακτικών πόρων.

Αβάνταραν το Τμήμα της Λήμνου

Η αξιολογική έκθεση της ΑΔΙΠ που βάζει «στο κόκκινο» τη λειτουργία του Τμήματος στη Λήμνο με κίνδυνο να μη συμπεριληφθεί στο μηχανογραφικό των υποψηφίων τού 2015, δε θα μπορούσε να απουσιάσει από την κρίσιμη συνεδρίαση για την αρχή της ακαδημαϊκής χρόνιας του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Προκειμένου να πριμοδοτήσουν το Τμήμα της Λήμνου, αλλά και να προχωρήσει ένα ζήτημα που «καίει» τους φοιτητές του από το 2007, το Συμβούλιο ενέκρινε τη συμπλήρωση του Προεδρικού Διατάγματος 35/2007 περί ίδρυσης και λειτουργίας του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ώστε να περιληφθούν σε αυτό διατάξεις που αφορούν στα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey