Απολογισμός απελθούσας πρυτανικής αρχής

Κράτησαν το Πανεπιστήμιο… όρθιο!

29/08/2014 - 22:04

Με τη φράση «κρατήσαμε το Πανεπιστήμιο όρθιο σε δύσκολους καιρούς» περιέγραψε τη θητεία της απελθούσας πρυτανικής αρχής ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας, στη διάρκεια απολογισμού πεπραγμένων χθες, σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Με τη φράση «κρατήσαμε το Πανεπιστήμιο όρθιο σε δύσκολους καιρούς» περιέγραψε τη θητεία της απελθούσας πρυτανικής αρχής ο τέως πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου Πάρις Τσάρτας, στη διάρκεια απολογισμού πεπραγμένων χθες, σε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Ο κ. Τσάρτας υποστήριξε πως τα τελευταία τρία χρόνια οι αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας των τριτοβάθμιων ιδρυμάτων ήταν ραγδαίες και δημιούργησαν ασφυκτικές συνθήκες για το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Τέλος, ευχαριστώντας τους συνεργάτες, τους υπαλλήλους του Πανεπιστημίου, αλλά και την τοπική κοινωνία, δήλωσε πως η βοήθεια που δόθηκε από όλους προς την απελθούσα πρυτανική αρχή, πρέπει να συνεχιστεί και με την καινούργια.

Η ενίσχυση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με σημαντικές υποδομές, η διάσωση σχεδόν του συνόλου των τμημάτων του από το Σχέδιο «Αθηνά» και η δημιουργία Οργανισμού Λειτουργίας βασισμένου στο στρατηγικό σχεδιασμό του Πανεπιστημίου, συγκαταλέγονται στα πιο σημαντικά πεπραγμένα της τελευταίας πρυτανικής αρχής.

«Ο στρατηγικός σχεδιασμός που καταρτίσαμε μέσα από μία συλλογική διαδικασία που κράτησε πάνω από δύο χρόνια και ο Οργανισμός Λειτουργίας που απορρέει από αυτόν, δίνουν τη δυνατότητα στο Πανεπιστήμιό μας να αυτοδιαχειριστεί κρίσιμα ζητήματα. Είμαστε από τα λίγα ιδρύματα που έχουμε προχωρήσει σε αυτόν τον τομέα και είναι συνειδητή επιλογή μας», δήλωσε ο κ. Τσάρτας, επισημαίνοντας πως το συγκεκριμένο ζήτημα αποτελεί πλεονέκτημα και για την επόμενη πρυτανική αρχή.

Αναφορικά με τη δημιουργία νέων υποδομών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατέχει τα πρωτεία πανελλαδικώς, αφού είναι σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα υλοποίησης έργων σημαντικών για τη λειτουργία του, τόνισαν τα μέλη της απελθούσας πρυτανικής αρχής. Στη Μυτιλήνη, ήδη το κτήριο των Φοιτητικών Εστιών προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και η μελέτη του κτηρίου της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών έχει παραληφθεί από τη Σύγκλητο και αναμένεται να ενταχθεί στο πρώτο διαθέσιμο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Ιδιαίτερη αναφορά στον απολογισμό της απελθούσας πρυτανικής αρχής έγινε τόσο στο Σχέδιο «Αθηνά», όσο και στο μέτρο της διαθεσιμότητας που επιβλήθηκε στα τριτοβάθμια ιδρύματα.

«Από το Σχέδιο “Αθηνά” βγήκαμε σχεδόν αλώβητοι, με μόνο μία συγχώνευση δύο τμημάτων στη Σάμο και χωρίς να χάσουμε ούτε ένα μέλος ΔΕΠ. Θα θέλαμε βέβαια να περιλαμβάνει την ίδρυση πολυτεχνικής σχολής και του Τμήματος Τουρισμού, για τα οποία έχουμε προσφύγει νομικά και συνεχίζουμε να τα διεκδικούμε.

Το Πανεπιστήμιό μας ως νησιωτικό εξαιρέθηκε από το μέτρο της διαθεσιμότητας και αυτό είναι σπουδαίο επίτευγμα. Η νομολογία που δημιουργεί, θα είναι χρήσιμο εργαλείο για το μέλλον στις όποιες διεκδικήσεις του Πανεπιστημίου Αιγαίου», τόνισε αναφορικά με τα δύο ζητήματα ο κ. Τσάρτας.

Και οι αντιπρυτάνεις
Παρόντες και οι δύο απελθόντες αντιπρυτάνεις, Γιάννης Κάλλας και Νίκος Σουλακέλλης, με τον τελευταίο να επισημαίνει: «Κρατήσαμε στα ίδια επίπεδα τις δαπάνες για τη φοιτητική μέριμνα, παρά το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός του Πανεπιστημίου μειώθηκε αρκετά παραπάνω από το μισό. Χάρη στη δωρεά του οικοπέδου από το Ίδρυμα Ραπτέλλη, σε περίπου ένα χρόνο από τώρα θα έχουμε και κτήριο Φοιτητικών Εστιών στη Μυτιλήνη και καλούμε για μία ακόμα φορά την τοπική κοινωνία της Λέσβου να μιμηθεί τέτοιες κινήσεις».

Ο τέως αντιπρύτανης Οικονομικών Γιάννης Κάλλας, τονίζοντας τη δυναμική του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τη συμβολή του στα νησιά του Αιγαίου, δήλωσε: «Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προχώρησε στη δημιουργία υποδομών με στόχο την ενοποίηση της λειτουργίας των μονάδων του, που βρίσκονται διάσπαρτες στα νησιά.

Αυτό δεν είναι σημαντικό μόνο για το Πανεπιστήμιο. Απασχολούμε 600 με 700 μόνιμους εργαζομένους και 2.000 εξωτερικούς συνεργάτες που ζουν και εργάζονται στο Αιγαίο εξ αιτίας του Πανεπιστημίου».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey