Από τον Άγιο Ευστράτιο, στην… πανεπιστημιακή Σχολή της Λήμνου!

29/08/2014 - 16:08

Χαρές και γέλια στο σπίτι της Μάγδας Πετεινάρια στο Άγιο Ευστράτιο, χθες το πρωί, όταν ενημερώθηκε για την εισαγωγή της

Χαρές και γέλια στο σπίτι της Μάγδας Πετεινάρια στο Άγιο Ευστράτιο, χθες το πρωί, όταν ενημερώθηκε για την εισαγωγή της στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Λήμνο. «Είναι η πρώτη μου επιλογή η Λήμνος, γιατί έχω ακούσει τα καλύτερα για τη Σχολή και μου αρέσει πολύ το συγκεκριμένο αντικείμενο. Ένας δεύτερος παράγοντας που επέλεξα τη Σχολή της Λήμνου, είναι γιατί βρίσκεται πολύ κοντά στο νησί μου και θα είναι εύκολη για μένα η πρόσβαση στο Πανεπιστήμιο», δήλωσε χαρούμενη. Η Μάγδα Πετεινάρια κατάφερε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα με πολύ κόπο, κάτω από τις ιδιαίτερες συνθήκες στις οποίες ζει ένας μαθητής στο μικρό αυτό ακριτικό νησί.

Με αρκετό διάβασμα, αλλά κυρίως με τη βοήθεια των καθηγητών της, μακριά από φροντιστήρια και ιδιαίτερα, δούλεψε καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και ανταμείφθηκε με την εισαγωγή της στο Τμήμα της Λήμνου. Η ίδια προτρέπει τους νέους του νησιού να σπουδάσουν και αν επιθυμούν μετά, να γυρίσουν στο νησί τους.

Όμως, στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, κατάφερε να εισαχθεί και μια Λημνιά, η Φωτεινή Αλμπάνη από το ΓΕΛ Μούδρου. Το σκηνικό που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια, με αρκετούς μαθητές να αποφασίζουν να δηλώσουν το πανεπιστημιακό Τμήμα του νησιού, δεν επαναλήφθηκε φέτος, καθώς οι υποψήφιοι δήλωσαν στο μηχανογραφικό τους άλλες σχολές

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey