Σε καλές πανεπιστημιακές σχολές οι Λημνιοί

29/08/2014 - 16:02

Γελαστά φωτεινά πρόσωπα, χαμόγελα και ικανοποίηση για τους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, από τα λύκεια της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου.

Γελαστά φωτεινά πρόσωπα, χαμόγελα και ικανοποίηση για τους εισαχθέντες στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, από τα λύκεια της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου. Με πολύ καλές επιδόσεις κατάφεραν να εισαχθούν σε σχολές πρώτης προτίμησής τους, ενώ αρκετοί απ’ αυτούς έδειξαν ιδιαίτερη προτίμηση σε πολυτεχνικές, οικονομικές και παιδαγωγικές σχολές.


Το ποσοστό επιτυχίας στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο έφτασε το 64%, ενώ αρκετά μεγάλο ήταν το ποσοστό στο ΓΕΛ Μύρινας, 74%, όπου από τους 68, οι 50 εισήχθησαν στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ. Κατακόρυφη ήταν η πρώτη των εισαχθέντων από το ΓΕΛ Μούδρου, μόλις 36% από 67% που ήταν την περσινή χρονιά, καθώς από τους 22, μόλις οκτώ κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή. Από τους δύο υποψηφίους στον Άγιο Ευστράτιο, κατάφερε να εισαχθεί η μία σε πανεπιστημιακή σχολή. 14 ήταν οι επιτυχόντες και από τα ΕΠΑΛ, 10 από το ΕΠΑΛ Μύρινας και τέσσερις από το ΕΠΑΛ Μούδρου.

Η Δέσποινα Καλογιάννη από το ΓΕΛ Μύρινας, πρώτη σε βαθμολογία σε όλο το νησί, κατάφερε να εισαχθεί στην Ιατρική Σχολή στην Αλεξανδρούπολη και όπως δηλώνει η ίδια, κατάφερε να πετύχει το στόχο της με συστηματικό διάβασμα.

Αλλά και η Σταυρούλα Αδαμίδου από το ΓΕΛ Μύρινας, πρώτη στη Θεωρητική Κατεύθυνση, έκανε πραγματικότητα το όνειρό της, αφού εξασφάλισε την εισαγωγή της στο Παιδαγωγικό Αθηνών. «Ήταν η πρώτη μου επιλογή, είμαι χαρούμενη, είμαι ευτυχισμένη, ήταν το όνειρο μου και τώρα αισθάνομαι ότι δικαιώθηκα», δηλώνει ενθουσιασμένη.

Αλλά και η Σταυρούλα Ατζαμή, με πολύ καλές επιδόσεις και πρωτιά στην Κατεύθυνσή της, πέρασε στην ΑΣΟΕΕ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας, δηλώνοντας: «Είμαι ευχαριστημένη, οι κόποι μου ανταμείφτηκαν και τώρα περιμένω με αγωνία να ξεκινήσω τις σπουδές μου».

Πρώτος από το ΓΕΛ Μούδρου, ο Χρήστος Κυριακού εισήχθη στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο Βόλο, δηλώνοντας: «Αυτή ήταν η σχολή της προτίμησής μου, είμαι αρκετά ικανοποιημένος, καθώς είδα τις προσπάθειές μου να αποδίδουν καρπούς».


Από το ΓΕΛ Μούδρου, και ο Κωνσταντίνος Καρανικόλας πέρασε στο Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης στο Πολυτεχνείο Κρήτης, στα Χανιά. «Ήταν από τις πρώτες μου επιλογές, είμαι ικανοποιημένος. Κόπιασα αρκετά, αλλά τώρα ετοιμάζομαι για να ξεκινήσω τις σπουδές μου. Εύχομαι κουράγιο στους επόμενους», δήλωσε φανερά ικανοποιημένος.

«Είμαι πολύ χαρούμενη, είναι από τις πρώτες μου προτιμήσεις και είμαι ικανοποιημένη για την εισαγωγή μου στο Τμήμα Στατιστικής», δήλωσε η Έλενα Αδαμίδη, κόρη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, Κώστα Αδαμίδη, η οποία εισήχθη από το ΓΕΛ Μούδρου στην ΑΣΟΕΕ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey