Η πρώτη τους επιλογή έγινε πραγματικότητα!

29/08/2014 - 14:55

Ετοιμάζουν βαλίτσες, συγκινούνται, δακρύζουν, άλλοι δεν το πιστεύουν ακόμα, κι άλλοι… χαλαρά έμαθαν χτες τα αποτελέσματα.

Ετοιμάζουν βαλίτσες, συγκινούνται, δακρύζουν, άλλοι δεν το πιστεύουν ακόμα, κι άλλοι… χαλαρά έμαθαν χτες τα αποτελέσματα. Κοινός τόπος για τους 549 επιτυχόντες που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις, η ανακοίνωση των βάσεων που ουσιαστικά αλλάζει τη ζωή τους. Οι 79 από αυτούς που περνούν σε σχολές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. θα παραμείνουν στη Μυτιλήνη, όπου είναι και η έδρα των τμημάτων που εισήχθηκαν. Όλοι όμως και όλες «περνούν» στη φοιτητική ζωή. Και αυτή η υπόθεση, ειδικά φέτος, δεν ήταν εύκολη. Η άνοδος των βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, που οφείλεται αφενός στις καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων και αφετέρου στην επέκταση του δικαιώματος μετεγγραφής και σε άλλες κοινωνικές ομάδες, έκανε τη μάχη για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ακόμα πιο δύσκολη.


Λόγω του ότι η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου δεν ανακοίνωσε τη σειρά με την οποία εισήχθησαν στις σχολές ΑΕΙ και ΤΕΙ οι υποψήφιοι του Νομού Λέσβου, το «Ε» παρουσιάζει σήμερα επιτυχόντες ανά γενικό λύκειο και επαγγελματικό λύκειο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εντοπίσαμε, την πρωτιά του Μανώλη Αϊβαλιώτη από το 2ο ΕΠΑΛ, για τον οποίο ο διευθυντής του Σχολείου του, Γιώργος Τσιτσέλλης, είχε δηλώσει εξ αρχής ότι είχε δώσει «από τα λίγα γραπτά στο Αιγαίο». Τελικά αποδείχτηκε ότι είχε το καλύτερο «εισιτήριο» για να μπει πρώτος στην πρώτη του επιλογή, τη Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας Αθήνας. «Είμαι πολύ χαρούμενος. Από την αρχή ήθελα να περάσω σε αυτήν τη σχολή και δε με ένοιαζε αν θα είναι Αθήνα ή Θεσσαλονίκη», μας λέει. Πολύ χαρούμενη είναι επίσης η πρώτη στη σχολή της πρώτης προτίμησής της, Ευαγγελία Χρυσάφη, από το ΕΠΑΛ Πλωμαρίου. «Πέρασα πρώτη στη Σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων στην Αθήνα. Το ήξερα ότι έγραψα καλά, αλλά δεν το περίμενα, μου αρέσει πολύ η Σχολή και ενδιαφέρομαι για τον εργαστηριακό τομέα», δηλώνει.
Δεύτερη στη σχολή της πρώτης της επιλογής, τη ΣΕΛΕΤΕ Αθήνας, πέρασε η Αντωνία Κηπουρού, από το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης.

Οι επιτυχόντες των ΓΕΛ

Τέταρτος στο Μαθηματικό Αθήνας εισήλθε ο Φίλιππος Κάκκαρος από το 4ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης. Ο Φίλιππος ήταν ο πρώτος των πρώτων της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης στο Νομό Λέσβου και εκτός από τα Μαθηματικά, ασχολείται με την «μπάλα», ως παίκτης του Οδυσσέα Ελύτη. Πέμπτος στην πρώτη του επιλογή ήρθε ο Ευστράτιος Λινάρδος, από το Γενικό Λύκειο Αγιάσου, που πέρασε στο Οικονομικό Στρατιωτικό ΣΑΣ, στη Θεσσαλονίκη.

Στην Ιατρική Θεσσαλονίκης πέρασε η Ειρήνη Ζουμπανιώτη, από το 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης και φυσικά πέρασε στην πρώτη της επιλογή. Για την Ελένη Κουντουρέλλη, όμως, η πρώτη της επιλογή ήταν η Ιατρική Αθήνας και ήρθε πρώτη σε βαθμολογία στη Θετική Κατεύθυνση στο Νομό Λέσβου. Ιατρική Αθήνας πέρασε και η Ιωάννα Κακάμπουρα από το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης, ενώ στην Ιατρική Θεσσαλονίκης περνά ο Αντώνης Ασπρολούπος από το ΓΕΛ Πλωμαρίου και η Στυλιανή Τσαβδάρη από το ΓΕΛ Καλλονής.

Η «τεράστια προσπάθεια» απέδωσε καρπούς για τη Μαρία Κωφοπούλου από το Πειραματικό Λύκειο Μυτιλήνης, που ετοιμάζει τις αποσκευές της για Αθήνα και συγκεκριμένα για να εγγραφεί στη… Νομική. «Το περίμενα καιρό και δεν ήξερα αν θα περάσω Αθήνα ή Θεσσαλονίκη, αφού όλα έπαιζαν με τις βάσεις, κι έτσι δεν ήξερα πού θα ψάξω σπίτι! Τέλος καλό όμως, όλα καλά!», λέει με ανακούφιση. Στην Αγγλική Φιλολογία Αθήνας περνά η Χριστίνα Γιακούπη από το Γενικό Λύκειο Παμφίλων.

Η Χρύσα Μυταρέλη, από το ΓΕΛ Γέρας πέρασε στην πρώτη της επιλογή, την Ιατρική Αθήνας. Στην πρώτη της επιλογή περνά και η Ευανθία Μέστρου από το ΓΕΛ Άγρας: «Είμαι πολύ χαρούμενη, το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Α.Π.Θ. ήταν το όνειρό μου». Από το ΓΕΛ Ιππείου, η Χρυσούλα Χλιάτζου πέρασε στο Χημικών Μηχανικών Θεσσαλονίκης. Στην τρίτη της επιλογή, που όμως της αρέσει, όπως μας δήλωσε, περνά η Ευστρατία Παπουτσέλλου από το ΓΕΛ Άντισσας και συγκεκριμένα στη Σχολή Βιοχημίας και Βιοτεχνολογίας Λάρισας. Στο Φιλολογικό Κομοτηνής πέρασε η Ευστρατία Κλαρνέτατζη από το ΓΕΛ Μανταμάδου.

Στο Πολυτεχνείο και συγκεκριμένα στη Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, στην Αθήνα, πέρασε ο Γρηγόρης Κατρακάζας από το ΓΕΛ Πολιχνίτου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey