«Θα δουλέψουμε συλλογικά, με ήθος και ειλικρίνεια», δήλωσε ο νέος πρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση

29/08/2014 - 14:37

Υπό το βάρος τής πολύ δύσκολης συγκυρίας στην οποία έχουν περιέλθει τα τριτοβάθμια ιδρύματα της χώρας, και με κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας,

Υπό το βάρος τής πολύ δύσκολης συγκυρίας στην οποία έχουν περιέλθει τα τριτοβάθμια ιδρύματα της χώρας, και με κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας, πραγματοποιήθηκε χθες η τελετή παράδοσης της διοίκησης του ιδρύματος από την απερχόμενη και η παραλαβή από τη νέα πρυτανική αρχή, στην αίθουσα της Συγκλήτου στο Λόφο του Πανεπιστημίου.

«Η θητεία μας συνέπεσε με μία από τις δυσκολότερες περιόδους, όχι μόνο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα», τόνισε ο απερχόμενος πρύτανης, καθηγητής Πάρις Τσάρτας, συμπληρώνοντας: «Καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε τα πολλά και σημαντικά ζητήματα που ανέκυψαν, διότι είχαμε μια συμπαγή Σύγκλητο και μια συμπαγή πρυτανική αρχή. Τα πανεπιστήμια για να επιβιώσουν στο μέλλον όπως αυτό διαγράφεται, θέλουν χρήματα και υποδομές και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου δεν έχει την τύχη να διαθέτει την περιουσία που έχουν άλλα πανεπιστήμια. Η τοπική κοινωνία μπορεί να βοηθήσει σε αυτό, όπως έχει κάνει μέχρι τώρα».

Αναφερόμενος στη νέα πρυτανική αρχή είπε: «Γνωρίζω προσωπικά το νέο πρύτανη και είμαι σίγουρος πως θα τα πάει καλά. Η πρυτανική αρχή έχει μια δύσκολη τετραετία μπροστά της, αλλά έχει όλες τις προϋποθέσεις και τα στοιχεία για να αντεπεξέλθει». Τέλος, ο κ. Τσάρτας ευχαρίστησε τους αντιπρυτάνεις, αλλά και το προσωπικό του Πανεπιστημίου, επισημαίνοντας πως χωρίς την προσπάθεια όλων δε θα είχε επιτευχθεί ένα τόσο σημαντικό και πλούσιο έργο την τελευταία τριετία, απολογισμός του οποίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα από τον ίδιο σε προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου.
 
«Συλλογικά…»

Παίρνοντας το λόγο, ο νέος πρύτανης, καθηγητής Στέφανος Γκρίτζαλης, τόνισε: «Θα λειτουργήσουμε συλλογικά, κρατώντας τα καλά και διορθώνοντας τα όποια λάθη έγιναν τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε απέραντη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους του Πανεπιστημίου και θα δουλέψουμε με ήθος, διαφάνεια και ειλικρίνεια μαζί τους. Προτεραιότητές μας είναι η συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και η μεγέθυνση της εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Στους στόχους μας παραμένει η αναπτυξιακή προοπτική του Πανεπιστημίου Αιγαίου, έστω κι αν βρισκόμαστε μέσα σε ένα τόσο δυσχερές περιβάλλον».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Νίκος Ζούρος, αναφέρθηκε στο κλίμα που επικρατεί εντός του ιδρύματος, σημειώνοντας πως το Πανεπιστήμιο Αιγαίου είναι παράδειγμα ακαδημαϊκού και πολιτικού πολιτισμού και αυτό αποδεικνύεται και από τη διαδικασία ανάδειξης της πρυτανικής αρχής, η οποία ήταν υποδειγματική.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανακοινώθηκαν οι τομείς που αναλαμβάνουν οι αναπληρωτές πρυτάνεις, οι οποίοι είναι η αναπληρώτρια καθηγήτρια Αλεξάνδρα Μπούνια, πρόεδρος του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας, ο αναπληρωτής καθηγητής Σπύρος Συρόπουλος, από το Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών στη Ρόδο, και η καθηγήτρια Αμαλία Πολυδωροπούλου, πρόεδρος του Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών της Χίου. Αυτό εκτιμάται πως θα γίνει γνωστό με την ανάληψη των καθηκόντων τους τη Δευτέρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey