Ανεπίσημες πληροφορίες «δείχνουν» ότι ανακοινώνονται στις 27 του μηνός

Τέλη Αυγούστου οι βάσεις

13/08/2014 - 13:52

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου ανακοινώνονται οι βάσεις των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που είναι σε γνώση και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου ανακοινώνονται οι βάσεις των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων, σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες που είναι σε γνώση και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.

Μέχρι τη Δευτέρα κεντρικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η ανακοίνωση θα μετατίθετο για τις αρχές Σεπτεμβρίου, λόγω των ευθυνών που αποδόθηκαν στην Αστυνομία επειδή άργησε να εκδώσει την προκήρυξη εισαγωγής των υποψηφίων για τις Αστυνομικές Σχολές.

Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, οι ιατρικές σχολές φαίνεται πως θα κινηθούν στα όρια των βάσεων εισαγωγής τού 2012 και θα σπάσουν το φράγμα των 19.000 μορίων.

Παράλληλα φαίνεται να ανεβαίνει σημαντικά η βάση για τις πολυτεχνικές σχολές, ενώ σημαντικά χαμηλότερης έντασης άνοδος θα σημειωθεί στα υψηλόβαθμα και περιζήτητα τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, των νομικών και ανθρωπιστικών σχολών.

Χαρακτηριστικά βάσεων
Οι βαθμολογικές επιδόσεις των φετινών υποψηφίων όπως αναλύονται μέσα από τα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, έχουν δυο βασικά χαρακτηριστικά.

Κατ’ αρχάς, ο αριθμός των αριστούχων είναι μεγαλύτερος αριθμητικά από πέρσι κατά 2.777 άτομα! Δεύτερον, ο αριθμός των υποψηφίων με βαθμολογία πάνω από τη βάση είναι μεγαλύτερος από πέρυσι κατά 2.095 άτομα.

Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με τις συνολικές θέσεις εισακτέων σε σχέση με το 2013, φανερώνουν ότι η πλειονότητα των τμημάτων των πέντε επιστημονικών πεδίων, αφενός, θα ανεβάσουν τις βάσεις εισαγωγής τους, αφετέρου τα υψηλόβαθμα (πάνω από 17.500 μόρια) και περιζήτητα τμήματα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα είναι πολύ έως πάρα πολύ απαιτητικότερα από πέρυσι στο άνοιγμα της εισόδου τους στους υποψηφίους.

Οι επιδόσεις
Ελάχιστα έπεσαν οι επιδόσεις των φετινών υποψηφίων της Λέσβου για ΑΕΙ και ΤΕΙ σε σχέση με πέρυσι, ενώ εξακολουθούν να είναι ανεβασμένες σε σχέση με τα αποτελέσματα του 2012. Σημαντικές αλλαγές παρουσιάζει η «πίτα» των άριστων μαθητών, η οποία αυξήθηκε κατά 2,2 μονάδες, ενώ μειώθηκε περισσότερο από τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες η «πίτα» των καλών μαθητών (που έγραψαν από 15,1 έως 18).

Με εξαίρεση τη Θετική Κατεύθυνση που ανέβηκε κατά 0,8 μονάδες, ο μέσος όρος της Θεωρητικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης παρουσίασε πτώση, με τους υποψηφίους της Θετικής Κατεύθυνσης για τρίτη συνεχή χρόνια να παρουσιάζουν μεγαλύτερο μέσο όρο (14,95) σε σχέση με τις υπόλοιπες κατευθύνσεις, 12,27 και 11,5 αντίστοιχα.

Το σύνολο των κατευθύνσεων δίνει μέσο όρο 12,27, κατά τι μικρότερο δηλαδή σε σχέση με τον περσινό μέσο όρο (12,34). Αυξημένο κατά μία μονάδα είναι το ποσοστό των υποψηφίων που έπεσαν κάτω από τη βάση τού 10, αγγίζοντας το 30,98%.

Τον προβληματισμό του για το χάσμα που αυξάνεται μεταξύ των υψηλών και πολύ χαμηλών βαθμολογιών, έχει εκφράσει στο «Ε» και ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Κοντάρας, σχολιάζοντας τις επιδόσεις των υποψηφίων των γενικών λυκείων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey