Οι πρώτοι της Λήμνου

02/07/2014 - 16:26

Χαμόγελα αισιοδοξίας και προβληματισμός από τους μαθητές των σχολείων της Λήμνου, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα δύο ΓΕΛ του νησιού, χθες το μεσημέρι.

Χαμόγελα αισιοδοξίας και προβληματισμός από τους μαθητές των σχολείων της Λήμνου, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση των βαθμολογιών στα δύο ΓΕΛ του νησιού, χθες το μεσημέρι. Μαθητές με άριστες επιδόσεις, αλλά και με πολύ καλές βαθμολογίες, ιδιαίτερα χαρούμενοι σχεδιάζουν το πρόγραμμα για τις σπουδές τους.

Η μαθήτρια που κατάφερε να συγκεντρώσει τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε όλο το νησί, είναι η Δέσποινα Καλογιάννη, μαθήτρια της Θετικής Κατεύθυνσης του ΓΕΛ Μύρινας, με γενικό βαθμό πρόσβασης 18,9. Δεύτερη ήρθε η Σταυρούλα Ατζαμή από το ΓΕΛ Μύρινας, με βαθμό 18,12, και ακολουθούν η Σταυρούλα Αδαμίδου από το ΓΕΛ Μύρινας και ο Χρήστος Κυριάκου από το ΓΕΛ Μούδρου, με 18,03 και οι δύο.

Η Δέσποινα Καλογιάννη, φανερά χαρούμενη, δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει τη σχολή που θα δηλώσει, ενώ τόνισε: «Είχα πρόγραμμα και με συστηματικό διάβασμα τον τελευταίο χρόνο κατάφερα να συγκεντρώσω μια καλή βαθμολογία, η οποία θα με βοηθήσει να περάσω σε μια καλή σχολή. Με βοήθησαν οι καθηγητές μου, όπως και οι γονείς μου, και τους οφείλω ένα μεγάλο “ευχαριστώ”».

 Η  Σταυρούλα Ατζαμή

Η δεύτερη καλύτερη σε βαθμολογία σε όλο το νησί, Σταυρούλα Ατζαμή, μαθήτρια της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, βρίσκεται σε διακοπές στην Κρήτη, όπου σπουδάζει ο αδελφός της. «Θα δηλώσω το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Είμαι πολύ χαρούμενη, γιατί πίστευα ότι είχα γράψει καλά, αλλά δεν περίμενα να πάω τόσο καλά. Κουράστηκα πολύ όλη τη χρονιά και τώρα απολαμβάνω τις διακοπές μου».

Η Σταυρούλα Αδαμίδου, πρώτη στη Θεωρητική Κατεύθυνση από το ΓΕΛ Μύρινας, με βαθμό πρόσβασης το 18,03, δήλωσε: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη, νομίζω ότι οι κόποι μου ανταμείφτηκαν. Διάβασα πολύ όλη αυτήν τη χρονιά. Θα δηλώσω Παιδαγωγικά Αθήνας και με βάση τις περσινές βάσεις, ελπίζω να περάσω στη σχολή προτίμησής μου. Αγαπώ πολύ τα Παιδαγωγικά και από μικρή ήθελα να περάσω στη συγκεκριμένη σχολή, ποτέ μου δε σκέφτηκα την ανεργία».

 Ο Χρήστος Κυριακού

Ο πρώτος από το ΓΕΛ Μούδρου, Χρήστος Κυριακού, με βαθμό πρόσβασης 18,03, μαθητής της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, δήλωσε ότι ακόμη βρίσκεται σε δίλημμα για τη σχολή που θα επιλέξει. «Όλη τη χρονιά προσπάθησα αρκετά, γιατί χωρίς προσπάθεια δε γίνεται τίποτα. Περιμένω τις βάσεις και θα αποφασίσω μέσα στο καλοκαίρι ποια θα είναι η σχολή της πρώτης επιλογής μου», τόνισε.

 Η Έλενα Αδαμίδη

Ο δεύτερος σε βαθμολογία από το ΓΕΛ Μούδρου, Κωνσταντίνος Καρανικόλας, επιθυμεί να σπουδάσει σε σχολή του Ναυτικού, ενώ η τρίτη σε βαθμολογία η Έλενα Αδαμίδη, κόρη του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Λήμνου, Κώστα Αδαμίδη, μαθήτρια της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, θα δηλώσει ως πρώτη σχολή επιλογής της το Τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. «Γενικά είμαι ικανοποιημένη, αλλά στη Φυσική έβαλαν αρκετά δύσκολα. Προσπάθησα αρκετά και τώρα περιμένω με αγωνία την ανακοίνωση των βάσεων», δήλωσε η Έλενα Αδαμίδη.

Οι δύο μαθητές από το Λύκειο Αγίου Ευστρατίου, Μαγδαληνή Πετινάρια με βαθμό 13,3 και Κομνηνός Γκέκας, ελπίζουν να περάσουν σε κάποια σχολή.

Είπαν…

Σχολιάζοντας τις βαθμολογίες, η διευθύντρια του ΓΕΛ Μύρινας, Βασιλική Τζανή, σε δηλώσεις της τόνισε ότι γενικά πήγαν αρκετά καλά οι μαθητές, σε κάποια μαθήματα πήγαν πολύ καλά και σε κάποια όχι και τόσο. Καλύτερες επιδόσεις είχαν οι μαθητές της Θετικής και Θεωρητικής Κατεύθυνσης, ενώ χαμηλότερες είχαν στην Τεχνολογική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπήρχαν και καλές βαθμολογίες.

Τέλος, ο διευθυντής τού ΓΕΛ Μούδρου, Στέλιος Καραγιάννης, τόνισε ότι σε γενικές γραμμές ήταν καλές οι επιδόσεις των μαθητών, ανάλογα και με τις δυνατότητές τους. Ήταν σε όλους γνωστό ότι κάποιοι από τους μαθητές είχαν ως στόχο να πάρουν μόνο το απολυτήριο λυκείου, καθώς οι οικογένειές τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τους στείλουν για σπουδές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey