Κινητοποιήσεις στη Λήμνο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών

Απεργιακό διήμερο από την ΑΔΕΔΥ

18/06/2014 - 16:08

Διήμερο κινητοποιήσεων διοργανώνει για σήμερα Τετάρτη 18 και αύριο Πέμπτη 19 Ιουνίου το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Λήμνο, καλώντας και σε συμμετοχή στήριξης στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα σωματεία των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Διήμερο κινητοποιήσεων διοργανώνει για σήμερα Τετάρτη 18 και αύριο Πέμπτη 19 Ιουνίου το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Λήμνο, καλώντας και σε συμμετοχή στήριξης στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα σωματεία των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Αφορμή, τα σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν στους διευθυντές των σχολείων για το πώς θα εφαρμόσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, με αφορμή τα σεμινάρια των διευθυντών των σχολείων του νησιού για το πώς θα εφαρμόσουν την αξιολόγηση, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας, καλώντας και στη συγκέντρωση που διοργανώνουν τα σωματεία των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σήμερα Τετάρτη 18 Ιουνίου και αύριο Πέμπτη 19 Ιουνίου, στις 8:30 το πρωί, έξω από τα Γραφεία τής ΔΕΗ στη Μύρινα.

Σύμφωνα με το Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ, «η αντιλαϊκή αυτή πολιτική πρέπει να παρεμποδιστεί, πρέπει να ανατραπεί. Καμμιά αναμονή για λύσεις “από τα πάνω”, από τους λεγόμενους παλιούς ή νέους κυβερνητικούς “σωτήρες”.

Καμμιά αυταπάτη για λύσεις σε όφελος του λαού έξω από τους ταξικούς-λαϊκούς αγώνες. Δε θα δεχθούμε καμμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Όχι στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση. Όχι στη σύνδεση μισθού - αξιολόγησης. Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των δημόσιων υπαλλήλων, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική».

Σ’ ό,τι αφορά στο άλλο Δημόσιο, η ΑΔΕΔΥ καλεί τα μέλη της να μη συμπληρώσουν τα έντυπα αξιολόγησης και με συλλογικές αποφάσεις, να τα καταθέσουν μέσω των σωματείων τους στις αντίστοιχες υπηρεσίες.

Και οι Καθηγητές
Ας σημειωθεί ότι η ΕΛΜΕ Λήμνου, αντιδρώντας στο σεμινάριο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, πραγματοποίησε στάση εργασίας τη Δευτέρα 16 Ιουνίου και χθες Τρίτη 17 Ιουνίου. Επίσης πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο διεξαγωγής του σεμιναρίου για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

«Οι διευθυντές των σχολείων μας εκλήθησαν από τη Διεύθυνση, μετά από σχετικές διαταγές του Υπουργείου Παιδείας, να επιμορφωθούν σε μία στημένη αξιολόγηση των συναδέλφων τους, σε μία αξιολόγηση ποσόστωσης», τονίζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΛΜΕ και καλεί του διευθυντές των σχολείων «να μην πιστέψουν τα ψέματα εφησυχασμού του Υπουργείου Παιδείας και να μη συμμετάσχουν στο σεμινάριο της ντροπής.

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μοναδικό στόχο έχει τη μισθολογική καθήλωση και την απόλυση συναδέλφων και γι’ αυτό, παρά τις συνεχείς φήμες ότι δήθεν δε θα υπάρξει ποσόστωση, που διαδίδει το Υπουργείο Παιδείας, ο νόμος της ποσόστωσης δεν έχει αλλάξει και ούτε πρόκειται», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey