Το Σάββατο στα Κεντρικά Λύκεια

Ημερίδα τής ΕΛΜΕ για το Νέο Λύκειο

02/05/2014 - 17:02

Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα το Νέο Λύκειο, την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και τις προτάσεις τής ΟΛΜΕ, οργανώνει η ΕΛΜΕ Λέσβου το Σάββατο 3 Μαΐου στις 10 το πρωί, στην αίθουσα τελετών των Κεντρικών Λυκείων Μυτιλήνης.

Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα το Νέο Λύκειο, την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και τις προτάσεις τής ΟΛΜΕ, οργανώνει η ΕΛΜΕ Λέσβου το Σάββατο 3 Μαΐου στις 10 το πρωί, στην αίθουσα τελετών των Κεντρικών Λυκείων Μυτιλήνης.

Οι εισηγήσεις της ημερίδας στηρίχτηκαν στα συμπεράσματα του 10ου Εκπαιδευτικού Συνεδρίου τής ΟΛΜΕ στα Γιάννενα στα τέλη Μαρτίου, τις οποίες επεξεργάστηκαν κριτικά ομάδες εργασίας τής ΕΛΜΕ. Την παρουσίαση των θέσεων της Ομοσπονδίας θα κάνει ο Παύλος Χαραμής, πρόεδρος του Κέντρου Μελετών και Τεκμηρίωσης της ΟΛΜΕ.

Σε μια περίοδο που πραγματοποιούνται σοβαρές παρεμβάσεις και αλλαγές στο Λύκειο και την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, όπως και στη διαδικασία πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, «κρίθηκε σκόπιμο να ανοίξουν τα ζητήματα αυτά όχι μόνο στους εκπαιδευτικούς, αλλά και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές, γονείς, αλλά και σε φορείς, σωματεία, σε όλη την τοπική κοινωνία», όπως τονίζει ο γενικός γραμματέας τής ΕΛΜΕ, Ανδρέας Μπάλλας.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία τής ΕΛΜΕ που στηρίζεται στην πεποίθηση ότι βασικός ρόλος του σωματείου και του εκπαιδευτικού κινήματος «δεν είναι μόνο η υπεράσπιση εργασιακών δικαιωμάτων, αλλά και η υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών, η επεξεργασία θέσεων για ένα σχολείο που θα στοχεύει στην ολόπλευρη και βαθιά καλλιέργεια της νεολαίας», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Μετά τους χαιρετισμούς, στην πρώτη ενότητα οι καθηγητές Παναγιώτης Αυγουστίδης και Ανδρέας Μπάλλας θα αναπτύξουν το θέμα «Σύγχρονες εκπαιδευτικές πολιτικές.

Η διεθνής εμπειρία». Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί Ντικράν Ματοσσιάν και Κώστας Ντουράκης θα αναφερθούν στη «Βαθμίδα του λυκείου και την επιλεκτική λειτουργία στην ελληνική εκπαίδευση. Το νέο θεσμικό πλαίσιο». Θα ακολουθήσει συζήτηση.

Μετά το διάλειμμα, οι Λάμπρος Βενετής και Γρηγόρης Μοριανός θα αναλύσουν την ενότητα «Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, Κατάρτιση και Διά βίου μάθηση» και στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΤ, Παύλος Χαραμής, θα αναφερθεί στις προτάσεις τής ΟΛΜΕ.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey