Ξήλωσαν την κεραία του ραδιοφωνικού σταθμού 105 FM

Με εντολή της Επιτροπής Επικοινωνιών

30/04/2014 - 14:48

Τη Δευτέρα το πρωί απομακρύνθηκε η κεραία του ραδιοφωνικού σταθμού 105 FM, του αυτοοργανωμένου ραδιοφώνου φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μετά από σχετική απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ).

Τη Δευτέρα το πρωί απομακρύνθηκε η κεραία του ραδιοφωνικού σταθμού 105 FM, του αυτοοργανωμένου ραδιοφώνου φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, μετά από σχετική απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Η απόφαση κοινοποιήθηκε στις πρυτανικές αρχές με επίδοση δικαστικού επιμελητή τη Μεγάλη Εβδομάδα και έδινε προθεσμία επτά ημερών προκειμένου να αποκαθηλωθεί η κεραία, που ήταν τοποθετημένη σε κτήριο στο Λόφο του Πανεπιστημίου, το οποίο και έγινε τελικά από υπάλληλο του Πανεπιστημίου.

Συνάντηση με τον αντιπρύτανη Φοιτητικών Θεμάτων, Νίκο Σουλακέλλη, πραγματοποίησαν χθες το πρωί φοιτητές που συμμετέχουν στον αυτοοργανωμένο ραδιόφωνο 105 FM, ζητώντας εξηγήσεις για την απομάκρυνση της κεραίας. Ο κ. Σουλακέλλης ενημέρωσε για το έγγραφο από την ΕΕΤΤ, τονίζοντας στους φοιτητές πως το Πανεπιστήμιο θα αντιμετώπιζε συνέπειες σε περίπτωση μη συμμόρφωσης. Είπε, ωστόσο, πως θα εξεταστούν τα περιθώρια νομικής αντίδρασης προκειμένου το Πανεπιστήμιο Αιγαίου να αποκτήσει δικαίωμα εκπομπής ραδιοφωνικού προγράμματος και δεσμεύτηκε πως θα είναι σε συντονισμό ενεργειών με τους φοιτητές.

Την αντίδρασή τους μέσω της συνέλευσης που λειτουργεί το ραδιόφωνο, αναμένεται να αποφασίσουν τις επόμενες ημέρες οι φοιτητές, με κύριό τους μέλημα να εκπέμψουν και πάλι όσο το δυνατό γρηγορότερα στα ερτζιανά.

Ερωτήματα…
Αδιευκρίνιστο παραμένει, ωστόσο, το πώς η ΕΕΤΤ έφτασε στο να ζητήσει από τις πρυτανικές αρχές να «ξηλώσουν» τη ραδιοφωνική κεραία. Με ένα ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στα όρια της ημιπαρανομίας και την μπάντα των FM σε όλη τη χώρα, αλλά και στη Λέσβο, να κατακλύζεται από σταθμούς χωρίς άδειες, δημιουργεί απορία το γεγονός ότι στοχοποιήθηκε τώρα ένα φοιτητικό ραδιόφωνο που λειτουργεί πάνω από 10 χρόνια. Στο έγγραφο της ΕΕΤΤ γίνεται αναφορά σε κλιμάκιο της υπηρεσίας το οποίο αυτεπαγγέλτως πραγματοποίησε ελέγχους στο νησί και εντόπισε το ραδιοφωνικό σταθμό.

Αν όντως έχουν πραγματοποιηθεί τέτοιοι έλεγχοι το προηγούμενο χρονικό διάστημα, είναι σχεδόν βέβαιο πως κι άλλοι ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών θα έχουν δεχθεί συστάσεις για μικρότερα ή σοβαρότερα παραπτώματα που αφορούν στη νομοθεσία περί ραδιοτηλεπικοινωνιών. Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει αντιληπτό μέχρι τώρα, όμως, τουλάχιστον σε εμάς. Ένα άλλο σενάριο είναι η στοχοποίηση όλων των αυτοδιαχειριζόμενων ραδιοφώνων στη χώρα, που λειτουργούν εντός ή εκτός πανεπιστημίων, κάτι που κυκλοφόρησε μεταξύ των φοιτητών χωρίς ωστόσο να έχει εξακριβωθεί μέχρι χθες αργά το απόγευμα.

Πάντως, ερωτήματα προκαλεί το γεγονός πως στα επισυναπτόμενα έγγραφα της απόφασης απομάκρυνσης της κεραίας ήταν και μία φωτογραφία από το σημείο όπου ήταν ακριβώς στημένη. Η φωτογραφία αυτή θα μπορούσε να έχει σταλεί στην ΕΕΤΤ συνοδεύοντας ίσως κάποια καταγγελία, ή να έχει τραβηχτεί από το κλιμάκιο της ΕΕΤΤ όταν αυτό πραγματοποίησε τους ελέγχους.

Οι φοιτητές χθες παρέλαβαν το τμήμα της κεραίας που αφαιρέθηκε από τον ιστό, διαπιστώνοντας πως είχε υποστεί φθορές, ενώ ανέφεραν πως δεν ειδοποιήθηκαν από κανένα για την απομάκρυνσή της.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey