Από το 2015, πειραματικό νηπιαγωγείο και δημοτικό στη Λέσβο

Ξεκινά πειραματικό γυμνάσιο…

08/04/2014 - 17:12

Την αναγκαιότητα σύνδεσης από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο εντοπίζει η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ.

Την αναγκαιότητα σύνδεσης από το νηπιαγωγείο έως και το λύκειο εντοπίζει η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ, στην ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την έναρξη πειραματικού γυμνασίου από την επόμενη σχολική χρονιά, αλλά και τη δημιουργία πειραματικού δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου από το 2015 στη Λέσβο, με την παραμονή, φυσικά, του Πρότυπου Πειραματικού Λυκείου Μυτιλήνης.

Αυτό δήλωσε στο «Ε», επισημαίνοντας ότι πρόθεση του Υπουργείου είναι μέχρι το 2020 να έχουν δημιουργηθεί και να λειτουργούν 24 πλήρεις κάθετες δομές (νηπιαγωγείο, δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο) στις 13 περιφέρειες της χώρας και επιπλέον δύο νηπιαγωγεία, 15 δημοτικά, 10 γυμνάσια και έξι γενικά λύκεια. Για το Υπουργείο Παιδείας ο στόχος είναι η «επιδιωκόμενη αριστεία».

«Γι' αυτόν το λόγο εφαρμόσαμε τη διαδικασία εισαγωγής των μαθητών στα πρότυπα πειραματικά γυμνάσια και λύκεια με εξετάσεις και επιλέγουμε τους άριστους εκπαιδευτικούς για να διδάξουν σε αυτά, μέσα από τη διαδικασία της αξιολόγησης. Και αυτή η προσπάθεια όχι μόνο δεν αποδυνάμωσε τη ζήτηση, όπως ορισμένοι υποστήριζαν, αλλά την αύξησε κατά 30% επιβεβαιώνοντας την επιλογή μας», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο υπουργός.

Επίσης τόνισε ότι τον τελευταίο χρόνο ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών των πειραματικών προτύπων σχολείων, συστήθηκαν πανελλαδικώς 400 όμιλοι αριστείας και δημιουργικότητας, ενώ εξήγγελλε την ανασυγκρότηση της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων, με στόχο την αναβάθμισή της με τη συμμετοχή τού εκάστοτε γενικού διευθυντή Σπουδών του Υπουργείου Παιδείας και με ένα μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey