Δωρεά της οικογένειας Γαρουφαλίδη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Έτοιμη η μελέτη για το Γαρουφαλίδειο

28/03/2014 - 22:27

Όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία καταφέρνει να ξεπεράσει όλα τα γραφειοκρατικά και οικονομικά εμπόδια, τότε τα έργα προχωρούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Όταν η ιδιωτική πρωτοβουλία καταφέρνει να ξεπεράσει όλα τα γραφειοκρατικά και οικονομικά εμπόδια, τότε τα έργα προχωρούν με συνοπτικές διαδικασίες.

Αυτό απέδειξε η διάθεση και επιμονή της οικογένειας Γαρουφαλίδη για την άμεση ολοκλήρωση του έργου επισκευής και διαρρύθμισης του Γαρουφαλίδειου Κτηρίου.

Προχθές, παραδόθηκε στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου η οριστική μελέτη του συγκεκριμένου έργου, η οποία αποτελεί δωρεά της οικογένειας του Νίκου Γαρουφαλίδη.

Στη σημαντική αυτή δωρεά είχε προχωρήσει η οικογένεια του Νικόλαου και Βασίλειου Γαρουφαλίδη, χρηματοδοτώντας τις απαιτούμενες μελέτες για την επισκευή και αποκατάσταση του Γαροφαλίδειου Κτηρίου της πανεπιστημιακής μονάδας στη Μύρινα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η οικογένεια Γαρουφαλίδη, επιθυμώντας να συνεχίσει το έργο των προγόνων της, δώρισε το Γαρουφαλίδειο Κτήριο με την επιθυμία σύντομα να αποκατασταθεί και να παραδοθεί στους φοιτητές για χρήση. Όταν διαπίστωσε ότι υπήρχε σημαντικό πρόβλημα χρηματοδότησης των μελετών, ήρθε σε επικοινωνία με την πρυτανική αρχή και ανακοίνωσε ότι προτίθεται να χρηματοδοτήσει και τις μελέτες, ώστε να προχωρήσει το έργο και να είναι ώριμο για ένταξη στο ΕΣΠΑ.

Το κτήριο έχει χαρακτηριστεί ως «μνημείο» και προστατεύεται ως «χαρακτηριστικό δείγμα κτηρίου της μεταπολεμικής περιόδου, με σαφείς επιρροές από το Μοντέρνο Κίνημα, το οποίο επί 30ετία λειτούργησε ως κέντρο πολιτισμού».

«Με το κτήριο αυτό το Πανεπιστήμιο Αιγαίου θα καλύψει την επιτακτική του ανάγκη για μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας στη Λήμνο», δήλωσε ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και πρόεδρος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής, Νίκος Σουλακέλλης.

«Με την παραλαβή της μελέτης ξεκινούν άμεσα οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες προκειμένου σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, το Δήμο Λήμνου και τη Διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου, το έργο να ενταχθεί και υλοποιηθεί, αν είναι εφικτό, και στο τρέχον ΕΣΠΑ», τόνισε ο κ. Σουλακέλλης, αναφέροντας ότι αν επιτευχθεί αυτό, τότε το κτήριο μπορεί να έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στα τέλη τού 2015.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey