Επανεκκίνηση των εργασιών στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης

«Θα παραδοθεί στην ώρα του» δηλώνει η εταιρεία

25/02/2014 - 14:32

Με ενισχυμένο συνεργείο και μηχανήματα ξεκίνησαν ξανά την περασμένη εβδομάδα οι εργασίες αποκατάστασης της στατικής επάρκειας, επισκευής και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Με ενισχυμένο συνεργείο και μηχανήματα ξεκίνησαν ξανά την περασμένη εβδομάδα οι εργασίες αποκατάστασης της στατικής επάρκειας, επισκευής και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης.

Εργασίες που είχαν παγώσει τους τελευταίους δύο μήνες. Το εργοτάξιο επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο και ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, ο οποίος δηλώνει αισιόδοξος και σίγουρος ότι το έργο θα παραδοθεί εντός της προθεσμίας, το καλοκαίρι τού 2015, χωρίς καμμία επιπλέον επιβάρυνση για το Δήμο.

Το αλλιώς χαρακτηρισμένο και ως «γεφύρι της Άρτας» πολύπαθο σχολείο έπρεπε να στέκει εγκαταλελειμμένο τουλάχιστον επτά χρόνια, από το 2006 και μέχρι να υπογραφεί η σύμβαση για την αποκατάστασή του τον Αύγουστο του 2013, αλλά και δύο μήνες... «παγωμένο» από την αρχή τού 2014, με τις όποιες εργασίες είχαν γίνει, λόγω προβλημάτων με τη σχετική μελέτη ανακατασκευής του.

Κι όλα τα παραπάνω, ενώ οι μαθητές του όλο το εν λόγω διάστημα, αλλά και μέχρι την τελική του παράδοση, στεγάζονται σε λυόμενα κτήρια.

Αν και η ίδρυσή του χρονολογείται στα 1929, γεγονός που το συγκαταλέγει στα... παλιότερα σχολεία του νεοελληνικού κράτους, το ίδιο συμβαίνει και με τη μελέτη του!

Η μελέτη ενίσχυσης της θεμελίωσης του κτηρίου τού 2007 βασίστηκε στην τεχνική μελέτη τού 1929, η οποία, όπως αποδείχτηκε σήμερα, περίπου έναν αιώνα αργότερα, ήταν λανθασμένη.

«Η μελέτη τού 2007 που παραλάβαμε προκειμένου να προχωρήσουμε στις απαιτούμενες εργασίες, δεν είχε καμμία σχέση με αυτό που αντιμετωπίσαμε όταν αποξηλώσαμε τους τοίχους και αφαιρέσαμε τα δάπεδα», δήλωσε στο «Ε» ο ανάδοχος του έργου, Αντώνης Καλδέλλης.

Με λάθος δεδομένα
Το πρόβλημα, εξήγησε, ξεκινά από παλιά, όταν η πρώτη μελέτη του κτηρίου είχε λάθος δεδομένα, και τα λάθη αυτά ενσωματώθηκαν και στη μεταγενέστερη μελέτη. Στο πλαίσιο αυτό, «συντάχθηκε νέα μελέτη που ανταποκρίνεται στα δεδομένα τού 2013», συμπλήρωσε, την οποία ενέκρινε η αρμόδια υπηρεσία, αλλά και η Διαχειριστική Αρχή.

«Δεν μπορούσαν να φανταστούν οι εργολάβοι ότι είχε γίνει τέτοιο λάθος», δήλωσε στην εφημερίδα μας ο δήμαρχος, Δημήτρης Βουνάτσος, ο οποίος επεσήμανε ότι τακτοποιήθηκαν όλες οι διαδικασίες γραφειοκρατικής φύσης μετά το... απρόβλεπτο πρόβλημα που ανέκυψε κατά την εκσκαφή στα θεμέλια.

Ο κ. Καλδέλλης ενημέρωσε διεξοδικά το δήμαρχο για την αντιμετώπισης του προβλήματος που προέκυψε και την πρόοδο των εργασιών που διεξάγονται με ενισχυμένο σε αριθμό εργατοτεχνικό συνεργείο, για να καλυφθεί το δίμηνο που χάθηκε.

Ο κ. Καλδέλλης διαβεβαίωσε το δήμαρχο ότι με την επίβλεψη πάντοτε της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λέσβου, οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός της συμβατικής προθεσμίας περάτωσης του σημαντικού αυτού έργου.

«Να σημειωθεί ότι η μελέτη έγινε δίχως την παραμικρή οικονομική επιβάρυνση στον προϋπολογισμό του έργου», συμπλήρωσε ο κ. Βουνάτσος, ο οποίος διαβεβαιώνει τόσο τους δασκάλους, όσο και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, ότι πλέον δεν υφίσταται κανένας άλλος λόγος καθυστέρησης στην εκτέλεση αυτής της εργολαβίας και όλα θα εξελιχθούν ομαλά.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey