Σε μαθηματικό διαγωνισμό και ανάμεσα σε 200 άλλους διαγωνιζομένους, προκρίθηκε ο μαθητής Ραφαήλ Ψυρούκης

Τα έβαλε και με τον «Αρχιμήδη»

25/02/2014 - 14:22

Ακόμα και με τον «Αρχιμήδη» τα έβαλε ο μαθητής της Γ΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Ραφαήλ Ψυρούκης, που κατόρθωσε να περάσει στην τέταρτη φάση του Πανελλαδικού Διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας το περασμένο Σάββατο.

Ακόμα και με τον «Αρχιμήδη» τα έβαλε ο μαθητής της Γ΄ τάξης του 5ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Ραφαήλ Ψυρούκης, που κατόρθωσε να περάσει στην τέταρτη φάση του Πανελλαδικού Διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας το περασμένο Σάββατο.

Εκτός από το Ραφαήλ Ψυρούκη, στη δοκιμασία έβαλε τα δυνατά της και η μικρότερή του κατά ένα χρόνο Μαριάνθη Θωμαΐδη - Πεντογέννη, μαθήτρια της Β΄ τάξης του 4ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, η οποία όμως άντεξε μέχρι την τρίτη φάση τον «Ευκλείδη».

Ο Ραφαήλ διακρίθηκε ανάμεσα σε 200 μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου όλης της Ελλάδας διαγωνιζόμενος στον «Αρχιμήδη» και συγκεκριμένα στην Άλγεβρα, τη Θεωρία Αριθμών, τη Γεωμετρία και τη Συνδυαστική. Μόνο εκείνος και άλλοι 23 μαθητές πανελλαδικώς κατόρθωσαν να προκριθούν στον επόμενο διαγωνισμό, στην προκριματική φάση για την 31η Βαλκανική Μαθητική Ολυμπιάδα, που θα λάβει χώρα στη Βουλγαρία το Μάιο του 2014.

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν την Κυριακή σε ειδική τελετή που έγινε στην Αθήνα και ο Ραφαήλ Ψυρούκης πρέπει να εξασκηθεί καλά στα Μαθηματικά έως τον Απρίλιο που είναι ο προκριματικός διαγωνισμός.

Φυσικά, ενθουσιασμένος
Ενθουσιασμένος για την πρόκριση, δήλωσε στο «Ε»: «Ανακάλυψα ότι μου αρέσουν τα Μαθηματικά στη Β΄ τάξη, όπου ο καθηγητής του Σχολείου Δημήτρης Καβαρνός με ενημέρωσε για τους διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.» Ο Ραφαήλ έβαλε τα δυνατά του και την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά δεν κατάφερε να προκριθεί.

«Το καλοκαίρι που μας πέρασε, εξασκήθηκα πολύ στα Μαθηματικά για να διαγωνιστώ από καλύτερη θέση», τόνισε και, όπως φάνηκε, τα κατάφερε! Στόχος του, πέραν των μαθηματικών διαγωνισμών, είναι να περάσει σε Τμήμα Μαθηματικών ή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών σε κάποιο από τα πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Ο διευθυντής του 5ου Γυμνασίου, Μιλτιάδης Σουγλάνης, δήλωσε σχετικά στο «Ε»: «Ο Ραφαήλ είναι από τους μαθητές που διαβάζουν πιο πολύ και εξασκούνται συνεχώς στα μαθήματα που τους αρέσουν. Τιμά ιδιαίτερα το Σχολείο μας η διάκρισή του.»

Από την προκριματική φάση θα αναδειχτούν έξι διαγωνιζόμενοι για τη Βαλκανιάδα Νέων και ακολουθεί η 18η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Π.Γ.Δ.Μ., Ιούνιος 2014) και η 55η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα (Νότια Αφρική, Ιούλιος 2014).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey