Μόνο μία καθηγήτρια διορίστηκε στο ΕΠΑΛ Μούδρου

Τα προβλήματα στελέχωσης παραμένουν

17/01/2014 - 16:01

Μια μόνο καθηγήτρια αποδέχθηκε το διορισμό της και θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Λήμνο για να εργαστεί στο ΕΠΑΛ Μούδρου.

Μια μόνο καθηγήτρια αποδέχθηκε το διορισμό της και θα μεταβεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Λήμνο για να εργαστεί στο ΕΠΑΛ Μούδρου. Το Υπουργείο Παιδείας, αν και ενήμερο από τις πολλές διαμαρτυρίες και τις ερωτήσεις βουλευτών, για την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΠΑΛ Μούδρου, προχώρησε στο διορισμό μόνο δύο καθηγητών, ενός μαθηματικού και μίας γεωπόνου, στις 12 Ιανουαρίου. Μόνο η γεωπόνος αποδέχθηκε το διορισμό.

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός θα πρέπει πρώτα να μεταβεί στη Μυτιλήνη, και συγκεκριμένα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να υπογράψει τη σύμβαση και την επόμενη εβδομάδα να ξεκινήσει την εργασία της στο ΕΠΑΛ. Η καθυστέρηση αυτή έρχεται ως συνέπεια του κλεισίματος του Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Λήμνο και όπως τονίζει η ΕΛΜΕ, έτσι αποδεικνύεται για ακόμη μια φορά ότι η αποψίλωση των υπηρεσιών από το νησί μόνο σοβαρά προβλήματα δημιουργεί.

Στο ΕΠΑΛ Μούδρου υπάρχει έλλειψη σε καθηγητές μηχανικούς οχημάτων και μηχανολόγους, ενώ οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στο συγκεκριμένο Σχολείο, διερωτούνται γιατί το Υπουργείο Παιδείας ταλαιπωρεί για δεύτερη συνεχή χρονιά τους μαθητές του, αφού για να στελεχώσει το ΕΠΑΛ με τις ειδικότητες εκπαιδευτικών και μάλιστα σε μαθήματα των πανελλήνιων εξετάσεων, χρειάζεται να περάσουν σχεδόν πέντε μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Και στη Βουλή
Μόλις πριν από τρεις ημέρες, ο βουλευτής Λέσβου τού ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, κατέθεσε εκ νέου ερώτηση στη Βουλή, στην οποία αναφέρεται και στο ΕΠΑΛ Μούδρου και συγκεκριμένα στην έλλειψη σε έναν εκπαιδευτικό με ειδικότητα μηχανικού οχημάτων, σε ένα μηχανολόγο και ένα γεωπόνο, με 33 ώρες την εβδομάδα. Στο ΕΕΕΕΚ Ρεπανιδίου Λήμνου υπάρχει κενό γεωπόνου, μουσικού, κενό για 23 ώρες καλλιτεχνικών μαθημάτων, ενώ δεν έχει προσληφθεί έως σήμερα καμμιά ειδικότητα ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.τ.λ.).

Τα προβλήματα τα οποία έχουν γίνει γνωστά από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δε λύθηκαν, ενώ το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο καθώς δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, λόγω του χαμηλού ποσού αμοιβής τους. Από την άλλη πλευρά, το Υπουργείο Παιδείας δεν προχωρά σε διορισμούς σε ειδικότητες που υπάρχουν ελλείψεις, με αποτέλεσμα να επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό με πέρυσι και τους μαθητές να προσανατολίζονται σε καταλήψεις, νιώθοντας για ακόμη μια χρονιά ιδιαίτερα απογοητευμένοι από την εγκατάλειψη που υφίστανται από το ίδιο το κράτος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey