Διορίστηκαν, αλλά δεν πάνε να διδάξουν στο ΕΠΑΛ Μούδρου

Εκπαιδευτικοί με μισθούς… πείνας

19/12/2013 - 15:33

Σε τεράστιο πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί η στελέχωση των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως των ΕΠΑΛ, καθώς και οι τέσσερις αναπληρωτές που διορίστηκαν στο ΕΠΑΛ Μούδρου, αρνήθηκαν το διορισμό και το Σχολείο αντιμετωπίζει και πάλι σοβαρό πρόβλημα.

Σε τεράστιο πρόβλημα τείνει να εξελιχθεί η στελέχωση των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κυρίως των ΕΠΑΛ, καθώς και οι τέσσερις αναπληρωτές που διορίστηκαν στο ΕΠΑΛ Μούδρου, αρνήθηκαν το διορισμό και το Σχολείο αντιμετωπίζει και πάλι σοβαρό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα, πριν από 10 περίπου μέρες ανακοινώθηκαν οι διορισμοί τεσσάρων εκπαιδευτικών ειδικότητας, ένας Οχημάτων, ένας μηχανολόγος και δύο γεωπόνοι. Όμως και οι τέσσερις καθηγητές αρνήθηκαν να μεταβούν στη Λήμνο, καθώς προσλήφθηκαν μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ. Οπότε και ο μισθός τους είναι τόσο χαμηλός, περίπου 500 ευρώ, που είναι απαγορευτικός για έναν εκπαιδευτικό να μετακομίσει και να ζήσει στο ακριτικό νησί.

Οι εκπαιδευτικοί καταγγέλλουν την όλη διαδικασία, καθώς στις απομακρυσμένες περιοχές και κυρίως εκεί που δεν έχει ντόπιους με τις συγκεκριμένες ειδικότητες για να διδάξουν, θα υπάρχει πάντα το ίδιο πρόβλημα.

Παράλληλα, ζητούν να γίνονται οι διορισμοί κανονικά από το Υπουργείο Παιδείας, ώστε ο μισθός να φτάνει τα 800 - 900 ευρώ.

Σχολιάζοντας αυτή την εξέλιξη, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λήμνου, Στέλλα Μανουσογιωργάκη, δήλωσε: «Δυστυχώς ήταν αναμενόμενο. Δεν υπάρχει κανένα κίνητρο πια για να έρθουν οι αναπληρωτές στην παραμεθόριο. Οι μισθοί των αναπληρωτών δε φτάνουν για να επιβιώσουν μακριά από το σπίτι τους και με δεδομένους τους μηδενικούς διορισμούς, δεν έχουν κανένα νόημα πια και τα μόρια. Πολύ φοβάμαι ότι και οι επόμενοι στον πίνακα θα αρνηθούν. Η ερημοποίηση των νησιών μοιάζει προδιαγεγραμμένη.»

Ελλείψεων συνέχεια
Όμως τα προβλήματα στη λειτουργία τού ΕΠΑΛ Μούδρου τρεις και πλέον μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, παραμένουν. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και οι κενές διδακτικές ώρες ξεπερνούν τις 70 την εβδομάδα.

Το ίδιο σκηνικό είχαν ζήσει και πέρυσι στο συγκεκριμένο Λύκειο, με τους μαθητές να είχαν προχωρήσει σε καταλήψεις καθώς οι καθηγητές στελέχωσαν πέντε μήνες μετά το ΕΠΑΛ και ενώ το θέμα είχε φτάσει πολλές φορές στη Βουλή.

Οι ελλείψεις που υπάρχουν στις ειδικότητες της Μηχανολογίας, των Οχημάτων και της Γεωπονίας και κυρίως στους μαθητές της Γ΄ λυκείου που θα δώσουν εξετάσεις στα συγκεκριμένα μαθήματα χωρίς να τα έχουν διδαχθεί, προξενούν τεράστιο πρόβλημα.

Ο διευθυντής τού ΕΠΑΛ Μούδρου, Χαράλαμπος Πορφύρης, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ενώ απογοητευμένοι εμφανίζονται και οι μαθητές, οι οποίοι μετά την κατάληψη και την αποχή που πραγματοποίησαν, προσανατολίζονται σε νέες κινητοποιήσεις αν από τη νέα χρονιά δε λυθεί το πρόβλημα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey