Ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία από τη σχολική σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής σε επίπεδο Νομού Λέσβου

Δίκτυο επικοινωνίας στα νηπιαγωγεία

28/11/2013 - 18:12

Ένα δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των νηπιαγωγείων του Νομού Λέσβου σκοπεύει να δημιουργήσει από την 1η Δεκεμβρίου η σχολική σύμβουλος της 49ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, Βάσω Βασίλαρου.

Ένα δίκτυο επικοινωνίας μεταξύ των νηπιαγωγείων του Νομού Λέσβου σκοπεύει να δημιουργήσει από την 1η Δεκεμβρίου η σχολική σύμβουλος της 49ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, Βάσω Βασίλαρου. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής είναι η ανάπτυξη κοινών δράσεων μεταξύ των νηπιαγωγείων που υλοποιούν κοινά προγράμματα, τόσο από κοντά, όσο και μέσω του διαδικτύου, φέρνοντας έτσι εκπαιδευτικούς και νήπια πιο κοντά, είτε βρίσκονται στη Λέσβο είτε στη Λήμνο.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ανάληψης των καινοτόμων προγραμμάτων από τα νηπιαγωγεία των δύο νησιών, διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή. Σύμφωνα με τα όσα είπε η κ. Βασίλαρου στο «Ε», φιλοδοξία της είναι η δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας μεταξύ των νηπιαγωγείων του Νομού που θα υλοποιούν κοινά προγράμματα.

«Μέσα από το δίκτυο αυτό, νηπιαγωγοί και παιδιά θα μπορούν να ανταλλάσσουν απόψεις, να πραγματοποιούν κοινές επισκέψεις σε μουσεία, ελαιοτριβεία και άλλους χώρους, να υλοποιούν κοινά σχέδια δράσης, να προσκαλούν ειδικούς για ομιλίες πάνω σε συγκεκριμένα θέματα κ.ά.. Μέσω υπολογιστή θα ξεκινήσει η αλληλογραφία μεταξύ των σχολείων κι έτσι, ακόμη και όσα βρίσκονται σε απόσταση μεταξύ τους, θα μπορούν να διατηρούν μια επικοινωνία», λέει η σχολική σύμβουλος. «Είναι ένα φιλόδοξο σχέδιο που θα ξεκινήσει άμεσα, από την 1η Δεκεμβρίου, οπότε και θα αποφασιστεί το ποια σχολεία θα μπουν μέσα στο πρόγραμμα.»

Η ομαδοποίηση των δράσεων των σχολείων που υλοποιούν κοινά προγράμματα, πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ενώ το πρόγραμμα θα «τρέχει» όλο το χρόνο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey