Επίθεση «Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών» κατά Μακρυπούλια

Αποκάλυψη έργων και ημερών

26/11/2013 - 15:49

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις στη μήνυση που κατέθεσε ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλης Μακρυπούλιας, εναντίον του αρχισυντάκτης τού «Ε», Στρατή Μπαλάσκα, ο οποίος σε ρεπορτάζ του τον χαρακτήρισε «νεοναζί».

Συνεχίζονται οι έντονες αντιδράσεις στη μήνυση που κατέθεσε ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Βασίλης Μακρυπούλιας, εναντίον του αρχισυντάκτης τού «Ε», Στρατή Μπαλάσκα, ο οποίος σε ρεπορτάζ του τον χαρακτήρισε «νεοναζί».

Χθες, η συνδικαλιστική παράταξη από το χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «Αγωνιστική Παρέμβαση Εκπαιδευτικών» σημειώνει με ανακοίνωσή της πως «οι νεοναζιστές ποτέ δεν αυτοπροσδιορίζονται ως τέτοιοι· τουλάχιστον όχι στο δημόσιο λόγο τους και εκτός του στενού πολιτικού τους πυρήνα. Όπως ακριβώς και η “Χρυσή Αυγή”, ο διευθυντής του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης, Β. Μακρυπούλιας - ο οποίος μήνυσε δημοσιογράφο επειδή τον κατήγγειλε ως νεοναζιστή -, δεν έχει δηλώσει ποτέ δημοσίως, απ’ όσο ξέρουμε, ότι είναι νεοναζιστής. Έχει ωστόσο ευθαρσώς δηλώσει στο παρελθόν (και μάλιστα σε τηλεοπτική εκπομπή) ότι τιμάει το Μεταξά και τον Παπαδόπουλο, έχει ζητήσει ως μέλος τού Δ.Σ. τής ΕΛΜΕ την αποκαθήλωση της φωτογραφίας του Νίκου Τεμπονέρα από τα γραφεία τής ΕΛΜΕ υπερασπιζόμενος το δολοφόνο του, τον Καλαμπόκα, οι ανακοινώσεις τής ΔΑΚΕ, της παράταξης που τον εξέθρεψε, την περίοδο που ήταν ενεργό μέλος της, θύμιζαν γραφείο Τύπου της “Χρυσής Αυγής” ...».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει με καταγγελίες κατά του γυμνασιάρχη, ο οποίος σύμφωνα με τη συνδικαλιστική παράταξη, «έχει κατηχήσει σε σεμινάρια νέους εκπαιδευτικούς στην “ανωτερότητα” των Ελλήνων και της αρείας φυλής, χρησιμοποιούσε τη σελίδα του στο σχολικό δίκτυο για να κάνει ρατσιστικές, εθνικιστικές, αντισιωνιστικές, φιλοναζιστικές αναρτήσεις και - όταν η σελίδα του έπεσε μετά από πανελλαδική κατακραυγή - συνέχισε το τροπάριο στο καινούργιο προσωπικό του blog, με νέες θεωρίες συνωμοσίας των “αριστεροεβραιομασόνων”. ... Στο δικό του Σχολείο, τέλος, “έτυχε” να προβληθεί βίντεο, ευρέως διαδεδομένο στον ακροδεξιό χώρο, που αμφισβητεί τους νεκρούς του Πολυτεχνείου...»

Η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας: «Η εκπαιδευτική κοινότητα, με κεκτημένο την ανθρωπιστική παιδεία και τη στοιχειώδη επιστημονικότητα στη θεώρηση της ιστορίας, προσπαθεί τόσο συλλογικά, με τις δράσεις του σωματείου, όσο και με τον καθημερινό αγώνα των συναδέλφων, να καταδεικνύει τις αντιφάσεις και τον αντικοινωνικό χαρακτήρα των φασιστικών θέσεων και πρακτικών.
Δεν πράττει το ίδιο όμως η κεφαλή της Εκπαίδευσης: δραματικά προβλήματα - με κορυφαίο αυτό της διείσδυσης φασιστικών ιδεών στα σχολεία - αντί να αντιμετωπίζονται άμεσα, κουκουλώνονται.»

 

ΔΗΜΑΡ Λέσβου:
«Η Δικαιοσύνη θα υπερασπιστεί τη δημοσιογραφία»

Με ανακοίνωσή της, η Οργάνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στη Λέσβο και με αφορμή την αυριανή δίκη του αρχισυντάκτη τού «Εμπρός», δηλώνει πως «στέκεται στο πλευρό του δημοσιογράφου κ. Στρατή Μπαλάσκα και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στη δίωξή του», αλλά και ότι πιστεύουν πως «η Δικαιοσύνη θα υπερασπιστεί την ελευθερία του λειτουργήματος της δημοσιογραφίας και θα απαλλάξει της κατηγορίας το δημοσιογράφο κ. Στρατή Μπαλάσκα».

Στην ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ, σημειώνεται πως «είναι απαράδεκτο να μηνύεται ο οποιοσδήποτε για την κριτική που κάνει στις θέσεις που εκφράζει κάποιος, όταν αυτές εκφράζονται δημόσια. Η κάθε πρόταση πρέπει να τίθεται σε διάλογο, προκειμένου να ακολουθήσει ο αντίλογος, για να μπορεί να κριθεί και να βγάλει κάποιος τα συμπεράσματά του. Η δίωξη αυτού που κάνει κριτική, είναι αντιδημοκρατική ενέργεια, γιατί καταλύει την ελευθερία του λόγου - αντίλογου, και κυρίως όταν η κριτική γίνεται από δημοσιογράφο.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey