Στην Εισαγγελία οι εμπλεκόμενοι στο περιστατικό ενδοσχολικής βίας σε λύκειο της Λέσβου

Αναζητούνται ευθύνες

30/10/2013 - 15:19

Άμεση ήταν η ενεργοποίηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης μετά την καταγγελία του αδελφού 17χρονου μαθητή ο οποίος έχει πέσει θύμα ενδοσχολικής βίας σε λύκειο της περιφέρειας της Λέσβου.

Άμεση ήταν η ενεργοποίηση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης μετά την καταγγελία του αδελφού 17χρονου μαθητή ο οποίος έχει πέσει θύμα ενδοσχολικής βίας σε λύκειο της περιφέρειας της Λέσβου. Στην Εισαγγελία βρέθηκαν χτες οι γονείς των τεσσάρων μαθητών που κατηγορούνται, οι ίδιοι οι κατηγορούμενοι μαθητές, ο 17χρονος-θύμα και ο ενήλικος αδελφός του που έκανε την καταγγελία, καθώς και η διευθύντρια του σχολείου. Η τελευταία, σε επικοινωνία μας μαζί της το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, προσπαθούσε απλά να διαψεύσει το γεγονός, υποστηρίζοντας πως δεν υπάρχουν καταγγελίες και πως δεν αφορούν σε γεγονότα όπως αυτά που της αναφέραμε.
 
Αρνήθηκαν κάθε είδους κατηγορία οι τέσσερις μαθητές που εμπλέκονται στην υπόθεση που έφερε στο φως το «Ε» το περασμένη Σάββατο. Σύμφωνα με τις διασταυρωμένες πληροφορίες τού «Ε», οι τέσσερις αυτοί μαθητές υποχρέωσαν το 17χρονο, είτε απειλώντας τον λεκτικά είτε ασκώντας του σωματική βία, να κατεβάσει το παντελόνι του και το εσώρουχό του και να προβεί σε πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου βιντεοσκοπώντας τον με το κινητό.

Από την άλλη, η Εισαγγελία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προειδοποιώντας τους μαθητές ότι δε θα έχουν δεύτερη ευκαιρία σε περίπτωση που στο μέλλον προκαλέσουν οιοδήποτε παρόμοιου τύπου πρόβλημα στη σχολική τους μονάδα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο πατέρας του ενός μαθητή παραδέχτηκε βγαίνοντας από το γραφείο της Εισαγγελίας, ότι η καταγγελία ήταν πραγματική, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, που αρνήθηκαν την παραμικρή σχέση των παιδιών τους με τα καταγγελλόμενα.

Θα συνεδρίαζαν
Χτες, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, επρόκειτο να συνεδριάσει ο Σύλλογος Διδασκόντων, ενώ η διεύθυνση του σχολείου στη συνέχεια θα ενημέρωνε τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διευθύντρια του σχολείου ζήτησε από το 17χρονο μαθητή να πάει με τον αδελφό του σήμερα στο σχολείο προκειμένου να μιλήσουν οι τρεις τους για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Κοντάρας, ο οποίος επιβεβαιώνει την ύπαρξη του περιστατικού, περιμένει να ενημερωθεί επισήμως από το Σύλλογο Διδασκόντων και τη διεύθυνση, για τους χειρισμούς που έχουν γίνει έως τώρα. Παράλληλα, έσπευσε να τονίσει ότι αυτό που έχει σημασία για την εκπαιδευτική κοινότητα, είναι το πώς θα προφυλάξουν τα παιδιά και ότι εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε αυτή την υπόθεση, θα αναζητηθούν ανάμεσα στους υπευθύνους.

Την ίδια στιγμή, η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, με έγγραφό της που κοινοποίησε χτες στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ζητά πλήρη πληροφόρηση για το περιστατικό. Σε δήλωσή της στο «Ε», η περιφερειακή διευθύντρια, Μαρία Παπαδανιήλ, είπε: «Θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προς κάθε κατεύθυνση, προκειμένου να βοηθήσουμε το μαθητή, εάν και εφόσον έχει πέσει θύμα βίας.» Παράλληλα, τόνισε ότι εκτός από το ηθικό ζήτημα που τίθεται, υπάρχουν, αν μη τι άλλο, και ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της σχολικής μονάδας.

Σιγή… ιχθύος!
Τέσσερις ημέρες μετά την αποκάλυψη της συγκεκριμένης υπόθεσης, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Λέσβου δεν έχει ασχοληθεί καν με το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ δεν έχει αποφασιστεί σύμφωνα με την πρόεδρό της, Μαρία Περδικούρη, αν οι εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού θα πάρουν θέση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως αυτό που παρουσιάστηκε σε σχολείο της λεσβιακής υπαίθρου. Η κ. Περδικούρη έσπευσε, ωστόσο, να τονίσει στη δήλωσή της ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν ευθύνες σε περίπτωση που είχαν γνώση για τη συμπεριφορά των μαθητών τους, ενώ παράλληλα επεσήμανε ότι τέτοιου είδους περιστατικά αποτελούν επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Ακόμη συμπλήρωσε ότι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να υποστηριχτούν με κάποια μέσα, όπως είναι οι απαραίτητοι σε τέτοιες περιπτώσεις συμβουλευτικοί σταθμοί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey