Άλλη μια σχολική χρονιά με προβλήματα για το ΕΠΑΛ Μούδρου

16/10/2013 - 14:36

Με νωπές ακόμη τις μνήμες των μεγάλων προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί την προηγούμενη σχολική χρονιά στην εύρυθμη λειτουργία τού ΕΠΑΛ Μούδρου, ήρθε η νέα σχολική χρονιά για να επιβεβαιώσει με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας απουσιάζει στις νησιωτικές περιοχές.

Με νωπές ακόμη τις μνήμες των μεγάλων προβλημάτων που είχαν δημιουργηθεί την προηγούμενη σχολική χρονιά στην εύρυθμη λειτουργία τού ΕΠΑΛ Μούδρου, με τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών και τους μαθητές που δε διδάσκονταν για αρκετούς μήνες βασικά μαθήματα που θα έδιναν στις εξετάσεις, ήρθε η νέα σχολική χρονιά για να επιβεβαιώσει με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι το ενδιαφέρον του Υπουργείου Παιδείας απουσιάζει στις νησιωτικές περιοχές.

Τα προβλήματα με τα οποία ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά για το ΕΠΑΛ Μούδρου είναι πολλά και τα σημαντικότερα εστιάζονται και φέτος στην έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η εικόνα που παρουσιάζεται στο ΕΠΑΛ Μούδρου, δεν είναι καθόλου ενθαρρυντική, τη στιγμή μάλιστα που το Υπουργείο Παιδείας προσπαθεί να πείσει την εκπαιδευτική κοινότητα, τους γονείς και τους μαθητές για τη χρησιμότητα της αναδιάρθρωσης στο χώρο της Παιδείας και της εφαρμογής του νέου τύπου λυκείου.

70 ώρες κενά
Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς τού ΕΠΑΛ Μούδρου, τα διδακτικά κενά ξεπερνούν τις 70 ώρες, ενώ οι ίδιοι σχολιάζουν ότι αυτά μπορούν να καλυφθούν από τους εκπαιδευτικούς που το ίδιο το Υπουργείο οδηγεί στην απόλυση μέσω της διαθεσιμότητας.

Οι ειδικότητες που αναμένονται να στελεχώσουν το ΕΠΑΛ, είναι αυτές του μηχανολόγου, του οδηγού οχημάτων και του γεωπόνου. Εδώ και αρκετό καιρό, ο διευθυντής του Σχολείου έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αποστέλλοντας, από το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς πέντε επιστολές, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εισπράξει καμμία διαβεβαίωση για το χρόνο πρόσληψης και για το αν θα βρεθούν εκπαιδευτικοί να παρουσιαστούν στη Λήμνο για να καλύψουν τις θέσεις.

Όμως με την πρακτική του, το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έρχεται να ακυρώσει τη δωρεά ενός ιδιώτη στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, απ’ όπου δημιουργήθηκε ένα σύγχρονο θερμοκήπιο 80 τ.μ..

Ο διευθυντής του Σχολείου έχει ζητήσει να καλυφθεί η θέση του γεωπόνου, ώστε να μπορέσουν οι μαθητές να λειτουργήσουν το θερμοκήπιο, καθώς στα σχέδια της διεύθυνσης του Σχολείου είναι μέσα από τη λειτουργία του, να δημιουργηθεί και ένα νέο τμήμα στο ΕΠΑΛ, το Τμήμα Εφαρμοσμένης Γεωργίας, το οποίο είχε εγκριθεί πριν από έξι χρόνια αλλά λόγω των προβλημάτων υποστελέχωσης, δε λειτούργησε ποτέ μέχρι σήμερα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey