Προσλήφθηκαν 27 αναπληρωτές δάσκαλοι και νηπιαγωγοί

03/10/2013 - 14:45

Κατά 25 αναπληρωτές δασκάλους και δύο νηπιαγωγούς, σε κάποιες περιπτώσεις… περισσότερους από τις απαιτούμενες ανάγκες, αυξήθηκε το εκπαιδευτικό δυναμικό του Νομού Λέσβου τις τελευταίες ημέρες.

Κατά 25 αναπληρωτές δασκάλους και δύο νηπιαγωγούς, σε κάποιες περιπτώσεις… περισσότερους από τις απαιτούμενες ανάγκες, αυξήθηκε το εκπαιδευτικό δυναμικό του Νομού Λέσβου τις τελευταίες ημέρες.

Οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της Λέσβου, της Λήμνου και του Άι-Στράτη έχοντας προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ, αλλά και βάσει τακτικού προϋπολογισμού, ενώ τα λίγα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν, αναμένεται να καλυφθούν κι αυτά μέσα στο επόμενο διάστημα. Παράλληλα, έχουν καλυφθεί πλήρως τα κενά στα ειδικά σχολεία του Νομού, ενώ ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την πρόσληψη προσωπικού μέσω ΕΣΠΑ.

«Στρώνει» κάπως η κατάσταση στις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Λέσβου μετά και τις τελευταίες προσλήψεις δασκάλων κι εκπαιδευτικών.

Συνολικά 20 δάσκαλοι στη Λέσβο, τέσσερις στη Λήμνο κι ένας στον Άι-Στράτη προσλήφθηκαν τις τελευταίες ημέρες ως αναπληρωτές, στην πλειοψηφία τους μέσω του ΕΣΠΑ, ενώ δύο νηπιαγωγοί έχουν ήδη τοποθετηθεί στη Λήμνο και τον Άι-Στράτη μέσω τακτικού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, οι δάσκαλοι θα μπούνε αποκλειστικά σε ολοήμερα τμήματα δημοτικών σχολείων και θα εργάζονται από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα, αφού τα πρωινά έχουν καλυφθεί όλα με μετακινήσεις που έγιναν όπου υπήρχαν κενά (π.χ. στα Αγγλικά, την Πληροφορική και τη Μουσική).

Ειδικά για το μάθημα της Μουσικής, το Υπουργείο έστειλε… επιπλέον εκπαιδευτικούς, που προορίζονταν για τα σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, οι οποίοι - και πάλι σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης - τοποθετήθηκαν τελικά σε άλλα σχολεία.

Ευχάριστα είναι τα νέα και για τα ειδικά σχολεία του Νομού Λέσβου, αφού έγιναν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις προσωπικού ειδικής αγωγής και παράλληλης στήριξης. Κενά παραμένουν, σύμφωνα με τη Διεύθυνση, μόνο στα μαθήματα των Αγγλικών, της Πληροφορικής και των Γερμανικών, σε 10 περίπου σχολεία του Νομού, τα οποία αναμένεται να συμπληρωθούν σύντομα.

Τι λένε οι Δάσκαλοι
Δυσαρεστημένος για την πρόσληψη συναδέλφων εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΠΑ είναι ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου.

«Η κυβέρνηση προχωρά στο σχέδιό της να αντικαταστήσει σιγά - σιγά τους εργαζόμενους στην Εκπαίδευση με κακοπληρωμένους, φτηνούς, ελαστικούς εργαζόμενους, όπως οι συνάδελφοι που προσλαμβάνονται μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, που δουλεύουν κάθε χρόνο σε άλλη γωνιά της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ε» ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, Αριστείδης Σγατζός. «Τελικός στόχος τους, η κατάργηση των οργανικών θέσεων των εκπαιδευτικών, το Νέο Σχολείο της αγοράς, ένα σχολείο αμάθειας και μιζέριας, ένα σχολείο πεινασμένων εργαζόμενων και μαθητών.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey