Γενική συνέλευση των διοικητικών συμβουλίων των Συλλόγων του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Στο πλευρό των Διοικητικών Υπαλλήλων

20/09/2013 - 14:00

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν χτες Πέμπτη από κοινού, στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης του Τμήματος Γεωγραφίας, όλα τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα τη διαθεσιμότητα.

Γενική συνέλευση πραγματοποίησαν χτες Πέμπτη από κοινού, στην αίθουσα τηλεδιάσκεψης του Τμήματος Γεωγραφίας, όλα τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα τη διαθεσιμότητα. Χτες ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Αρβανιτόπουλος, επρόκειτο να καταθέσει τον κατάλογο με τις 1.632 θέσεις διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που καταργούνται, ενώ σήμερα θα εκδοθεί η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση με τις θέσεις που θα καταργηθούν.

«Υπ’ ατμόν» βρίσκονται οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου, αλλά και όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας της Μυτιλήνης, εν όψει της σημερινής ανακοίνωσης των θέσεων που θα καταργηθούν βάσει της σχετικής ΚΥΑ του Υπουργείου Παιδείας.

Κατά τη χτεσινή κοινή γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν όλα τα διοικητικά συμβούλια των Συλλόγων του Πανεπιστημίου Αιγαίου - Διοικητικοί, Μέλη ΔΕΠ, Συμβασιούχοι κ.λπ. -, συζητήθηκαν τα όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα και το πώς θα προχωρήσει ο αγώνας των διοικητικών από εδώ και πέρα, δεδομένου και του ότι σήμερα λήγει η πενθήμερη απεργία που είχαν αποφασίσει τόσο οι τελευταίοι, όσο και τα Μέλη ΔΕΠ του ιδρύματος, την περασμένη εβδομάδα.

Αυτό που αποφασίστηκε, ανάλογα και με την απόφαση της αυριανής Συγκλήτου για αναστολή λειτουργίας ή όχι, είναι να πραγματοποιήσουν μια ανοιχτή παναπεργιακή γενική συνέλευση, πιθανόν την ερχόμενη Τρίτη.

«Το συμπέρασμα που βγήκε, είναι ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθεί και να μαζικοποιηθεί ο αγώνας μας για τη διασφάλιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, που πλήγεται από τις πολιτικές των τελευταίων ετών και να συντονιστεί και να μαζικοποιηθεί ο αγώνας μας», δήλωσε στο «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τάσος Μόσχος. «Το Υπουργείο προχωράει με τους σχεδιασμούς του και αυτό που περιμένουμε, είναι τι θα γίνει και αύριο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Υπουργείο θα προχωρήσει από μόνο του και στα ονόματα και όχι μόνο στις θέσεις, κάτι που θίγει το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey