Ξεκίνησαν οι εργασίες αναστήλωσης στο κτήριο του παλιού 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης

Δικαίωση μετά από οκτώ χρόνια…

17/09/2013 - 21:23

Ξεκίνησαν χτες το πρωί οι εργασίες στο κτήριο του παλιού 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, στην Επάνω Σκάλα. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.730 χιλ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από κονδύλια τού ΕΣΠΑ και αφορά ουσιαστικά στην ανακατασκευή του κτηρίου, που εδώ και οκτώ χρόνια παραμένει κλειστό με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι μαθήτριες της περιοχής να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες.

Ξεκίνησαν χτες το πρωί οι εργασίες στο κτήριο του παλιού 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης, στην Επάνω Σκάλα. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 2.730 χιλ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από κονδύλια τού ΕΣΠΑ και αφορά ουσιαστικά στην ανακατασκευή του κτηρίου, που εδώ και οκτώ χρόνια παραμένει κλειστό με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι μαθήτριες της περιοχής να κάνουν μάθημα σε λυόμενες αίθουσες.

Τα μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας, νωρίς χτες το πρωί, ξεκινώντας τις εργασίες στο Σχολείο

Μηχανήματα και εργάτες βρίσκονταν έξω και μέσα στην αυλή του παλιού 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης από νωρίς χτες το πρωί, ξεκινώντας από τον καθαρισμό της αυλής από τα χόρτα, τα επικίνδυνα αντικείμενα και τα απορρίμματα.
Στο σημείο βρέθηκαν ο δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, μαζί με την προϊστάμενη του Τμήματος Συγκοινωνιακών, Λιμενικών, Κτηριακών Έργων και Υπαίθριων Χώρων, Άννυ Οικονομίδου, το διευθυντή του 5ου Δημοτικού Σχολείου, Αντώνη Βλαχονικολό, τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου, Παναγιώτη Καρέκο, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εργοληπτικής εταιρείας «Τέχνημα Αιγαίου» Αντώνη Καλδέλλη. Ο δήμαρχος επιθεώρησε την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης της στατικής επάρκειας του Σχολείου, που περιλαμβάνει γενική επισκευή, αναδιαρρύθμιση και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του κτηρίου.

«Ικανοποιημένοι που το ξεκινήσαμε»
Σύμφωνα με την κ. Οικονομίδου, προβλέπεται να γίνουν εργασίες για την αποκατάσταση και ενίσχυση του φέροντος οργανισμού του κτηρίου, καθώς και όσες άλλες εργασίες απαιτούνται για την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργικότητάς του.
«Ξεκινήσαμε χτες τις εργασίες, εγκαταστάθηκε ο εργολάβος και ξεκίνησε με καθαρισμό της αυλής», αναφέρει η κ. Οικονομίδου. «Πετάμε όλα τα άχρηστα κι επικίνδυνα αντικείμενα από την αυλή, το έργο έχει χρόνο υλοποίησης 20 μήνες και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που καταφέραμε μετά από χρόνια να το ξεκινήσουμε.»

«Δεν είναι υπερβολή να πω ότι πρόκειται για μια ιστορική στιγμή για ένα ιστορικό σχολείο», δήλωσε σχετικά ο κ. Βουνάτσος. «Στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης, μετά από οκτώ ολόκληρα χρόνια που παρέμεινε κλειστό και σε πολύ κακή κατάσταση, κυριολεκτικά λεηλατημένο και άντρο ποικίλων παρανομιών, καταταλαιπωρώντας τους μικρούς μαθητές, τις οικογένειές τους και την εκπαιδευτική κοινότητα, ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης, χάρη στο έμπρακτο, συνεχές και ουσιαστικό ενδιαφέρον της παρούσας δημοτικής αρχής. Ευχαριστώ, για ακόμη μια φορά, όλους όσοι βοήθησαν για να οδηγηθούμε στη θετική αυτή εξέλιξη, καθώς και τις συναρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας. Παρακολουθώ προσωπικά την πρόοδο των εργασιών και δεσμεύομαι, όπως είχα κάνει και για την έναρξη των εργασιών, ότι το ιστορικό 5ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης θα λειτουργήσει όσο το δυνατό συντομότερα, για να το χαρούμε όλοι μας.»

«Είναι πολύ ευχάριστο πλέον ότι ξεκίνησε το έργο», δήλωσε σχετικά στο «Ε» ο κ. Καρέκος. «Νιώθουμε δικαιωμένοι, μετά από τόσα χρόνια αναμονής και ευχόμαστε να είμαστε παρόντες και στο κόψιμο της κορδέλας, τη στιγμή που θα ξαναμπούμε μέσα.»

 

Έργα και στο 3ο Δημοτικό

Εργασίες πρόκειται να ξεκινήσει ο Δήμος Λέσβου και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης (Ακαδημία), που εδώ και καιρό αντιμετωπίζει πρόβλημα με τη μόνωση του δώματός του.
Σύμφωνα με την κ. Οικονομίδου, η έγκριση της μελέτης που αφορά στη μόνωση του δώματος του Σχολείου, που παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα με τα νερά, πέρασε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το έργο, που υλοποιείται με χρηματοδότηση του Δήμου Λέσβου από τη ΣΑΤΑ, έχει συνολικό προϋπολογισμό 69 χιλ. ευρώ, ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στις επόμενες 20 ημέρες, σε μια προσπάθεια να προλάβει ο Δήμος Λέσβου τις πρώτες βροχές.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey