Σε κινητοποιήσεις οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου

Στο «κόκκινο» το νέο ακαδημαϊκό έτος

06/09/2013 - 15:15

Μπαράζ κινητοποιήσεων ξεκινούν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να επιταχύνει τις διαδικασίες εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Μπαράζ κινητοποιήσεων ξεκινούν οι Διοικητικοί Υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να επιταχύνει τις διαδικασίες εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας του διοικητικού προσωπικού στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ.

Σε δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες 10 - 11 και 12 - 13 του μηνός, ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους οι Διοικητικοί Υπάλληλοι των πανεπιστημίων και εν συνεχεία θα προχωρήσουν σε μία πενθήμερη απεργία που θα διαρκέσει από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

Κατά συνέπεια, στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης των εγγραφών των φοιτητών, οι γραμματείες των σχολών θα είναι κλειστές, ενώ, όπως φαίνεται, δεν πρόκειται να λειτουργήσουν πριν από τις 20 Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι πρόκειται να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, γι’ αυτό συντονίζονται άλλωστε και με άλλα σωματεία. Ειδικότερα στη Μυτιλήνη, ο Σύλλογος Εργαζομένων Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου βρίσκεται σε επαφή με άλλα σωματεία που έχουν άμεση σχέση με τον τομέα της εκπαίδευσης. Αναφέρεται ότι ήδη υπάρχει επικοινωνία μελών του Συλλόγου με εκείνα της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Λέσβου.

Αναστάτωση…
Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι τα μέλη του Συλλόγου Ειδικού Τεχνικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου ζήτησαν από την Ομοσπονδία τους να προκηρύξει κινητοποιήσεις τις συγκεκριμένες ημέρες, προκειμένου να σταθούν στο πλευρό των Διοικητικών. Την ίδια στιγμή, μέλη του Συλλόγου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού του ιδρύματος έχουν ήδη εκδώσει ψήφισμα συμπαράστασης. Συντονισμός, αν μη τι άλλο, υπάρχει με αντίστοιχους συλλόγους διοικητικού προσωπικού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου ο αγώνας τους να έχει μεγαλύτερη ισχύ. Ενδεικτικά σε σχετική δήλωση αναφέρεται: «Το πλεονέκτημά μας είναι το δίκιο μας και η δύναμή μας, η μαζική συμμετοχή και η ενότητα. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους. Αυτό πρέπει να βροντοφωνάξουμε. Γι’ αυτό πρέπει να αγωνιστούμε.»

Την ίδια στιγμή, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου επικρατεί κλίμα αναστάτωσης, αφού οι εργαζόμενοι νιώθουν ανασφάλεια δεδομένης της απειλής να τεθεί σε διαθεσιμότητα το 25% του διοικητικού προσωπικού των ιδρυμάτων, όπως επεσήμανε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου, Τάσος Μόσχος.

Ο ίδιος σε δήλωσή του στο «Ε» τόνισε ότι τώρα είναι καιρός οι εργαζόμενοι να δώσουν την ύστατη μάχη, μπροστά στην καταστρεπτική, όπως χαρακτήρισε, πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας. «Δε χωρά καμμιά αυταπάτη. Δεν έχουμε κανένα περιθώριο αδράνειας. Δε δικαιολογείται η ηττοπάθεια, πρέπει να δώσουμε ο ένας το χέρι στον άλλο και να πορευτούμε αλληλέγγυοι στο δρόμο του αγώνα. Το εμπειρικό φορτίο που έχουμε, μας δείχνει ότι η αποστασιοποίηση, η μοιρολατρική υποταγή και η έλλειψη πίστης και ελπίδας στον πιο δίκαιο αγώνα που έχουμε χρέος να δώσουμε, θα προδιαγράψει την πιο δυσοίωνη προοπτική για τη ζωή μας.»

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα τα μέλη του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου θα πραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

 

Στα λόγια μένει η Σύγκλητος…

Μόνο προφορικά εκφράζεται, όπως υποστηρίζουν τα μέλη του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων, η συμπαράσταση της Συγκλήτου στο πρόσωπό τους, καθώς πριν από λίγες μέρες, όταν εκπρόσωποι του Συλλόγου ζήτησαν από τον πρύτανη του Πανεπιστημίου να κλείσει τις πόρτες του ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα τους, εκείνος αρνήθηκε.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Τάσος Μόσχος, σε άλλα ιδρύματα της χώρας οι πρυτανικές αρχές προχώρησαν σε αναστολή λειτουργίας των πανεπιστημίων ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων. Ωστόσο στο ψήφισμα που εξέδωσε η Σύγκλητος με αφορμή το συγκεκριμένο γεγονός, σημειώνεται πως «η Σύγκλητος θα προασπίσει με κάθε μέσο την ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και το διδακτικό, ερευνητικό και κοινωνικό του έργο σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο».

Στο ψήφισμα που εξέδωσε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου με αφορμή το μέτρο της διαθεσιμότητας, σημειώνεται πως το τελευταίο πλήττει τη λειτουργία των πανεπιστημίων, όπως και την ανταγωνιστικότητά τους, προς όφελος των κολλεγίων στην Ελλάδα και των πανεπιστημίων άλλων ευρωπαϊκών χωρών. H Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να αναλογιστεί τη σημασία και το ρόλο του έργου του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την ελληνική κοινωνία και οικονομία, καθώς και τις άκρως αρνητικές συνέπειες επιλογών μείωσης του προσωπικού του. «Οποιαδήποτε μείωση του υπάρχοντος προσωπικού, θα επιφέρει ανυπέρβλητες δυσλειτουργίες στο έργο του ιδρύματος.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey