Ξεκίνησε η διαδικασία για τη Λέσβο, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, για δύο χρόνια

Διαγωνισμός για τη μεταφορά μαθητών

29/08/2013 - 15:43

Διαδικασία διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών της Λέσβου, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Διαδικασία διαγωνισμού για τη μεταφορά των μαθητών της Λέσβου, έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ημέρες από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Οι παλιές συμβάσεις έχουν πάρει παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου οπότε αν δεν υπάρξουν προβλήματα με τους μεταφορείς, τα σχολικά δρομολόγια μπορούν να ξεκινήσουν κανονικά με την έναρξη του σχολικού έτους.

Στη διαγωνιστική διαδικασία, για τον υπολογισμό του κόστους κάθε γραμμής, λαμβάνονται υπόψη πολλοί παράμετροι (όπως π.χ. τα έμφορτα χιλιόμετρα, η κατάσταση του οδικού δικτύου, το κόστος καυσίμων, το κόστος συντήρησης των οχημάτων, κλπ.), σε μια προσπάθεια δικαιότερης αποτίμησης του κόστους της μεταφοράς.

Με την ίδια διαδικασία προβλέπεται να υπάρχει δυνατότητα επιλογής αναδόχου μεταφοράς μαθητών μέχρι και τρία χρόνια, ενώ ήδη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με προηγούμενη απόφασή της, έχει επιλέξει να πραγματοποιηθεί διαγωνισμός για περίοδο δύο ετών.

Και με δελτία
Κατά τα άλλα θα ισχύσουν και φέτος οι παλιές ρυθμίσεις, σε ό,τι αφορά στις αποστάσεις των κατοικιών των μαθητών από τα σχολεία, ενώ ήδη έχει γίνει σύσκεψη της Περιφέρειας με τη Διοίκηση των Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ, για τη διερεύνηση της δυνατότητας ανάληψης γραμμών με μαθητικά δελτία.

Συγκεκριμένα, τα Αστικά ΚΤΕΛ έχουν ζητήσει να καλύψουν 10 τέτοιες γραμμές.

Ο διαγωνισμός θα αφορά το επόμενο σχολικό έτος, όπως και το σχολικό έτος 2014 - 2015, με συνολικό προϋπολογισμό περίπου 3,768 εκ. ευρώ, συμπεριλαμβανόμενου του ΦΠΑ.

«Έχει ξεκινήσει η διαδικασία του διαγωνισμού και περιμένουμε έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση», λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλής Βερβέρης.

«Έχουμε πάρει ήδη παράταση μέχρι το τέλος του χρόνου για τις παλιές συμβάσεις και εφόσον οι οδηγοί των Υπεραστικών ΚΤΕΛ δεν θα έχουν πρόβλημα, θα ξεκινήσουν κανονικά τα δρομολόγια με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey