«Ανεβασμένοι» από πέρυσι…

22/06/2013 - 00:43

Σε καλύτερα επίπεδα κινήθηκαν φέτος οι βαθμολογίες των μαθητών και μαθητριών των γενικών λυκείων του Νομού Λέσβου που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο μέσος όρος των βαθμών πρόσβασης στη Θεωρητική και Θετική Κατεύθυνση είναι ανεβασμένος σε σχέση με πέρυσι, ενώ είναι ανεβασμένο και συνολικά το ποσοστό των βαθμών σε επίπεδο Νομού.

Σε καλύτερα επίπεδα κινήθηκαν φέτος οι βαθμολογίες των μαθητών και μαθητριών των γενικών λυκείων του Νομού Λέσβου που πήραν μέρος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Ο μέσος όρος των βαθμών πρόσβασης στη Θεωρητική και Θετική Κατεύθυνση είναι ανεβασμένος σε σχέση με πέρυσι, ενώ είναι ανεβασμένο και συνολικά το ποσοστό των βαθμών σε επίπεδο Νομού. Το «Ε» μιλά σήμερα και με τους πέντε καλύτερους ανά Κατεύθυνση μαθητές της Λέσβου, τα «χρυσά παιδιά» που διέπρεψαν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις.

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος τα στοιχεία από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έφτασαν στο «Ε» το μεσημέρι πλέον, αφού είχαν πάει πρώτα στις σχολικές μονάδες.

Σύμφωνα εξάλλου με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπήρχε εντολή από το Υπουργείο Παιδείας να μη δημοσιοποιηθούν αποτελέσματα, ούτε να αναρτηθούν στα σχολεία, πριν από τη 1 το μεσημέρι, οπότε και αναμενόταν να τα αναρτήσει το ίδιο το Υπουργείο στην ιστοσελίδα του, ώστε να μπορούν οι μαθητές να βλέπουν τους βαθμούς τους με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

Από τους συνολικά 621 μαθητές του Νομού, 247 μαθητές διαγωνίστηκαν φέτος στη Θεωρητική Κατεύθυνση, 90 στη Θετική, 281 στην Ομάδα Α της Τεχνολογικής και τρεις στην Ομάδα Β της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης.
Βάσει των στοιχείων που μας εστάλησαν από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, η φετινή απόδοση των μαθητών και μαθητριών του Νομού είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, αγγίζοντας συνολικά ως μέσο όρο το 12,34, σε σχέση με το περσινό 11,986. Άνοδος σημειώθηκε στο μέσο όρο στη Θεωρητική Κατεύθυνση (12,32 σε σχέση με το περσινό 11,48), καθώς και στη Θετική (14,17 σε σχέση με το περσινό 13,67), ενώ μικρή ήταν η πτώση στην Τεχνολογική Κατεύθυνση, όπου ο μέσος όρος των βαθμών κυμαίνεται στο 11,83, σε σχέση με το περσινό 11,98. (βλ. διάγραμμα).

Συγκεκριμένα, φέτος ήταν λιγότεροι οι μαθητές που έγραψαν κάτω από τη βάση (29,95% σε σχέση με το περσινό 33,15%), ενώ αυξήθηκε το ποσοστό των παιδιών που έγραψαν «άριστα» - μεταξύ 18,1 και 20 (7,25% σε σχέση με το περσινό 6,06%) (βλ. πίνακα).

Τα σχολεία που «αρίστευσαν»
Όπως διαπιστώνει κανείς από τους πίνακες με τους βαθμούς πρόσβασης των μαθητών, το 5ο ΓΕΛ είναι αυτό που έχει τις περισσότερες αριστείες, ενώ ακολουθούν το 3ο ΓΕΛ, αλλά και οι «εκπλήξεις» των ΓΕΛ Παμφίλων και Γέρας, στη Θεωρητική Κατεύθυνση το πρώτο και στη Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση το δεύτερο. Πολύ καλούς βαθμούς έφερε φέτος και το ΓΕΛ Πολιχνίτου στη Θετική Κατεύθυνση, ενώ στην Τεχνολογική οι καλύτεροι βαθμοί κατανέμονται στα 3ο και 5ο ΓΕΛ Μυτιλήνης.

Χτες δεν καταφέραμε να επικοινωνήσουμε με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλη Κοντάρα, για να έχουμε και από πλευράς του κάποιο σχολιασμό των αποτελεσμάτων.

Σημειώνεται ότι οι βαθμοί των πανελλαδικών εξετάσεων των ΕΠΑΛ της Ομάδας Α θα ανακοινωθούν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι βαθμοί των ειδικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν περί τις αρχές Ιουλίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey