Υπάρχουν ακόμα... ελπίδες

21/06/2013 - 23:19

Οι πρώτοι των πρώτων των Πανελλαδικών

Οι πρώτοι των πρώτων των Πανελλαδικών

Θεωρητική Κατεύθυνση

Αγγελική Βουγιατζόγλου, με 19,18
5ο Λύκειο Μυτιλήνης
Φιλολογία στην… Καλαμάτα
«Είμαι πολύ χαρούμενη», δήλωνε χτες στο «Ε» η πρώτη σε βαθμό πρόσβασης μαθήτρια του Νομού στη Θεωρητική Κατεύθυνση. «Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα να τα πάω τόσο καλά, γιατί έγραψα χαμηλό βαθμό στα Αρχαία. Με ενδιαφέρει η Φιλολογία και ειδικά στην Καλαμάτα, επειδή έχω συγγενείς εκεί, αλλά μπορεί να βάλω και κάτι άλλο, δεν είμαι ακόμη σίγουρη.»

 


Μυρσίνη Ανδρεάδου, με 19,05
ΓΕΛ Παμφίλων
Ψυχολογία ή Νομική
Ήρθε 2η στη Θεωρητική Κατεύθυνση και δηλώνει «πολύ χαρούμενη και περήφανη» η Μυρσίνη Ανδρεάδη. «Ευχαριστώ τους καθηγητές μου για τη βοήθειά τους», έλεγε χτες στο «Ε». «Δεν το περίμενα να τα πάω τόσο καλά, αφού στην Κατεύθυνσή μας η βαθμολογία είναι υποκειμενική βαθμολογία, γιατί τα μαθήματα είναι θεωρητικά και… αφηρημένα. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά, ελπίζοντας να ανταμειφθούν οι κόποι τους. Εγώ πάω για Ψυχολογία, αν τα καταφέρω και για Νομική.»

Χρήστος Γιαμαλής, με 19
5ο Λύκειο Μυτιλήνης
Το συγκεκριμένο μαθητή δεν καταφέραμε να τον βρούμε στο τηλέφωνο.

Ολυμπία Μιχαλακέλλη, με 18,97
4ο Λύκειο Μυτιλήνης
Νομική… Θεσσαλονίκης
Ιδιαίτερα χαρούμενη για την επιτυχία της, η τέταρτη σε βαθμολογία μαθήτρια του Νομού στη Θεωρητική Κατεύθυνση ευελπιστεί να περάσει στη Νομική Θεσσαλονίκης. «Νομίζω ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό», λέει χαρακτηριστικά.

Χρυσοθέα Τσιτσάνου, με 18,85
ΓΕΛ Παμφίλων
Τη συγκεκριμένη μαθήτρια δεν μπορέσαμε να τη βρούμε στο τηλέφωνο.


Θετική Κατεύθυνση


Δημήτριος Χαλιός, με 19,27
5ο Λύκειο Μυτιλήνης
Μάλλον για Ιατρική… Θεσσαλονίκης
«Για να πω την αλήθεια, δεν είχα σκεφτεί αν θα βγω πρώτος, αφού υπολόγιζα περίπου τα μόρια και τα περίμενα λίγο πιο κάτω», λέει ο πρώτος σε βαθμολογία στη Θετική Κατεύθυνση. «Χάρηκα πολύ που πήγα τόσο καλά. Όσο για το πού θέλω να περάσω; Αυτό που μου αρέσει πιο πολύ απ’ όλα, είναι η Βιολογία, αλλά λόγω κρίσης και του ότι δεν έχει εύκολη επαγγελματική αποκατάσταση, μάλλον θα κινηθώ προς Ιατρική Θεσσαλονίκης. Η Αθήνα μού φαίνεται πιο απρόσιτη.»

Βλάσιος Δούκας, με 19,19
ΓΕΛ Γέρας
Όνειρο η Ιατρική…
«Είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος, αφού νιώθω πως οι κόποι μου απέδωσαν καρπούς», λέει ο μαθητής. «Πιστεύω ότι όποιος πηγαίνει στη Θετική Κατεύθυνση πάει για Ιατρική, άρα κι εγώ για εκεί στοχεύω, αφού αυτό ήταν το όνειρό μου από την Α΄ λυκείου κι ελπίζω ότι με τους βαθμούς μου θα το πετύχω.»

Ελένη Καμπουρέλλη, με 18,87
3ο Λύκειο Μυτιλήνης
Ακόμη το σκέφτεται…
«Ήξερα περίπου πόσο είχα γράψει, απλά σε κάποια μαθήματα, όπως π.χ. στα Μαθηματικά, περίμενα να έχω γράψει λίγο πιο κάτω», αναφέρει η τρίτη σε βαθμολογία στην Κατεύθυνσή της. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη και μάλλον θα δηλώσω Ιατρική, αλλά το σκέφτομαι ακόμη, επειδή είναι αρκετά τα χρόνια.»

Ευαγγελία - Νεκταρία Κουτσαβλή, με 18,78
ΓΕΛ Καλλονής
Ιατρική και βλέπουμε…
«Δεν ξέρω ακόμη, τι θα δηλώσω, μάλλον Ιατρική και βλέπουμε…», λέει η μαθήτρια του ΓΕΛ Καλλονής. «Περίμενα ότι θα τα πήγαινα χειρότερα, μάλλον γιατί δεν ήθελα να απογοητευτώ, κι έτσι χαίρομαι πολύ που πήγα τόσο καλά…»

 

Αλέξανδρος Τσομπανέλλης, με 18,77
4ο ΓΕΛ Μυτιλήνης
Ιατρική ή Βιολογία
Δεν περίμενε να τα έχει πάει τόσο καλά και είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την απόδοσή του ο Αλέξανδρος. «Στοχεύω πρώτα στην Ιατρική και μετά μάλλον προς τη Βιολογία», μας ανέφερε χαρακτηριστικά. «Συγχαρητήρια στους υπόλοιπους και καλή τύχη στους επόμενους!»


Τεχνολογική Κατεύθυνση

Παναγιώτης Μαλαπέτσης, με 19,5
ΓΕΛ Γέρας
Ο πρώτος των πρώτων
Έφερε την υψηλότερη βαθμολογία απ’ όλες τις Κατευθύνσεις σε επίπεδο Νομού.
«Δεν έχω κατασταλάξει ακόμη», λέει ο Παναγιώτης Μαλαπέτσης από το ΓΕΛ Γέρας. «Βρίσκομαι ανάμεσα σε Οικονομικό και Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Πολυτεχνείο της Θεσσαλονίκης. Για μένα, πάντως, είναι μια μοναδική στιγμή και είμαι πολύ χαρούμενος, αφού σε κάποια μαθήματα τα πήγα καλύτερα απ’ ό,τι περίμενα. Χαίρομαι πολύ που τα κατάφερα και θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς και τους καθηγητές μου που προσπάθησαν για μένα να τα πάω όσο γίνεται καλύτερα. Τώρα, έχω το ευχάριστο δίλημμα του να διαλέξω σχολή…»

Ευστράτιος Τσιρτσής, με 19,47
3ο Λύκειο Μυτιλήνης
Ηλεκτρολόγος μηχανικός
«Περίμενα ότι έχω γράψει καλά, αλλά υπήρχαν και εκπλήξεις. Πάω για ηλεκτρολόγος μηχανικός, δεν ξέρω ακόμη σε ποια πόλη, εξαρτάται από τις σχολές που είναι καλύτερα.»

Γεώργιος Κεραμιδάς, με 19,25
5ο Λύκειο Μυτιλήνης
Πάει για… «Ίκαρος»
«Δεν το περίμενα», μας λέει. «Νιώθω έκπληκτος και ακόμη δεν το έχω συνειδητοποιήσει. Θέλω να περάσω στη Σχολή Ικάρων, είναι η πρώτη μου επιλογή, αφού το είχα όνειρο από μικρός. Αυτός ήταν ο λόγος που διάβασα τόσο, με καθοδήγησαν και οι γονείς μου.»

Μανώλης Αναστασίου, με 19,12
Πρότυπο Πειραματικό ΓΕΛ Μυτιλήνης
Μηχανολόγος μηχανικός
«Πάνω - κάτω εκεί υπολόγιζα», λέει ο μαθητής. «Νιώθω πολύ ευχαριστημένος, αν και ήθελα να γράψω λίγο καλύτερα στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης που μου άρεσαν. Ενδιαφέρομαι για Πολυτεχνείο, για το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, δεν έχω αποφασίσει αν θα πάω Θεσσαλονίκη ή Αθήνα.»

Νικόλαος Αθηνιώτης, με 19,3
5ο Λύκειο Μυτιλήνης
Ηλεκτρολόγος στο Μετσόβιο…
«Διάβασα πολύ φέτος», μας λέει ο μαθητής. «Έριξα πολύ βάρος στα Μαθηματικά και τη Φυσική, διάβασα ώρες ατελείωτες, κοιμόμουν αργά και πιστεύω ότι οι κόποι μου ανταμείφθηκαν με το βαθμό αυτό. Μάλλον θα δώσω για Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο Μετσόβιο ως πρώτη επιλογή, νομίζω την πιάνω.»

Οι λημνιές επιτυχίες

Νάνσυ Κουτσουρίδη
Από τον Άι-Στράτη, στη Λήμνο για να πάει σχολειό!
Η πρώτη των πρώτων της Λήμνου είναι η μαθήτρια της Θεωρητικής Κατεύθυνσης στο ΓΕΛ Μύρινας Νάνσυ Κουτσουρίδη, με βαθμό πρόσβασης 18,63. Η Νάνσυ μιλώντας στο «Ε» δεν έκρυψε τη χαρά της, δηλώνοντας πολύ ικανοποιημένη από τη βαθμολογία της. «Αρχικά σκεφτόμουν να δηλώσω Ψυχολογία ή Φιλολογία, αλλά πιστεύω ότι με τη βαθμολογία που κατάφερα να συγκεντρώσω, έχω περισσότερες επιλογές και θα το σκεφτώ περισσότερο.»
Η Νάνσυ Κουτσουρίδη, όπως η ίδια τόνισε, ήθελε να κάνει χαρούμενους τους γονείς της «γιατί τους το χρωστούσε».
«Το 2007 μετακόμισε η οικογένειά μου από τον Άγιο Ευστράτιο στη Λήμνο για να δώσουν σε μένα και τη μικρότερη τη δυνατότητα να φοιτούμε σ’ ένα μεγαλύτερο και πιο οργανωμένο σχολείο. Είμαι πολύ χαρούμενη που τα κατάφερα με τη βοήθεια των γονιών και των καθηγητών μου.»
Σ’ ό,τι αφορά στο ΓΕΛ Μύρινας, η διευθύντρια, Βασιλική Τζανή, δήλωσε στο «Ε»: «Σε γενικές γραμμές τα παιδιά πήγαν αρκετά καλά. Πιστεύουμε ότι θα έχουμε επιτυχίες και πολλοί μαθητές μας θα εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.»

Παναγιώτης Αλεξάνδρου
Από το Μούδρο πάει Πολυτεχνείο!
Δεύτερος σε βαθμολογία στη Λήμνο ο μαθητής τού ΓΕΛ Μούδρου Παναγιώτης Αλεξάνδρου, με βαθμό πρόσβασης 18,01 έχει ως πρώτη σχολή προτίμησης τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και όπως δήλωσε στο «Ε» «αυτή θα είναι η πρώτη του επιλογή και ελπίζει να έχω επιτυχία».
«Είμαι ικανοποιημένος με τους βαθμούς μου, κόπιασα πολύ για να πετύχω τους στόχους μου και θέλω να ευχαριστήσω και την οικογένειά μου και τους καθηγητές μου που με στήριξαν» συμπληρώνει.

 

Βαλάντης Κατωμερίτης
Μπάσο, λαούτο και διάβασμα δυο μήνες!
Πρώτος σε βαθμολογία στη Θετική Κατεύθυνση στο ΓΕΛ Μύρινας είναι ο Βαλάντης Κατωμερίτης, με βαθμό πρόσβασης 17,65. «Ήθελα να μπω στη Φαρμακευτική, αλλά αν δεν τα καταφέρω, θα δω και Βιολογία ή χημικός μηχανικός Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοσή μου, αλλά γενικά πιστεύω ότι είμαστε από τους πλέον άτυχους, γιατί ήταν πολύ δύσκολα τα θέματα. Συστηματικό διάβασμα έκανα τους τελευταίους δυο μήνες.» Στον ελεύθερό του χρόνο, ο Βαλάντης ασχολείται με τη μουσική, ενώ παίζει μπάσο, λαούτο και αρμόνιο και συμμετέχει σε διάφορα μουσικά γκρουπάκια.

Μαρία Μαρινάκη
Θέλει Φαρμακευτική!
Δεύτερη στη Θετική Κατεύθυνση, η Μαρία Μαρινάκη από το ΓΕΛ Μύρινας, με βαθμό πρόσβασης το 17,48, στοχεύει και αυτή να εισαχθεί στη Φαρμακευτική Σχολή. «Αυτός είναι ο πρώτος μου στόχος, η Φαρμακευτική. Είμαι σχετικά ευχαριστημένη, αλλά περίμενα καλύτερα για να είμαι πιο αισιόδοξη για την εισαγωγή μου στη Σχολή. Ευχαριστώ τους γονείς και τους καθηγητές μου για τη βοήθεια και τη συμπαράσταση στον αγώνα μου.»

Δύο μαθητές από τον Άι-Στράτη σε πανεπιστημιακές σχολές!

Χωρίς φροντιστήριο, μόνο με διάβασμα…

Οι δύο μαθητές από το Λύκειο Αγίου Ευστρατίου, η Δέσποινα Κουτρούλη και ο Νίκος Βλαστός, ευελπιστούν ότι θα εισαχθούν σε πανεπιστημιακές σχολές. Και οι δύο μαθητές προσπάθησαν πολύ μόνοι τους και μόνο με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους ελπίζουν για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Δέσποινα Κουτρούλη σχεδιάζει να δηλώσει πρώτα τις Παιδαγωγικές Σχολές, ενώ ο Νίκος Βλαστός θα επιθυμούσε να εισαχθεί σε Στρατιωτικές Σχολές. Αν και δεν τα πήγε και τόσο καλά στις εξετάσεις, ευελπιστεί, αν όχι σε Στρατιωτικές, να περάσει σε κάποια άλλη πανεπιστημιακή σχολή.
Στον Άγιο Ευστράτιο, τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα για τους δύο μαθητές. Η βοήθεια των καθηγητών τους ήταν συγκινητική, με πολλές ώρες επιπλέον μαθήματα, αλλά και ουσιαστική στήριξη ώστε τα δύο παιδιά να καταφέρουν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey