Ανατρεπτικό το αποτέλεσμα των εκλογών των Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Λέσβου

«Πρωτιά» τού ΠΑΜΕ

07/06/2013 - 15:15

Ανατρεπτικά είναι τα αποτελέσματα των προχτεσινών εκλογών των Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Λέσβου, με την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (ΠΑΜΕ) να παίρνει την «πρωτιά» από τη ΔΑΚΕ. Οι έδρες και τα περισσότερα ονόματα των εκλεγμένων παραμένουν ωστόσο ίδια με αυτά που ήταν μέχρι τώρα, όπως και ο αριθμός αντιπροσώπων που βγάζει κάθε παράταξη στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Ανατρεπτικά είναι τα αποτελέσματα των προχτεσινών εκλογών των Δασκάλων και Νηπιαγωγών της Λέσβου, με την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (ΠΑΜΕ) να παίρνει την «πρωτιά» από τη ΔΑΚΕ. Οι έδρες και τα περισσότερα ονόματα των εκλεγμένων παραμένουν ωστόσο ίδια με αυτά που ήταν μέχρι τώρα, όπως και ο αριθμός αντιπροσώπων που βγάζει κάθε παράταξη στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ).

Συνολικά 198 ψήφους συγκέντρωσε η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (ΠΑΜΕ) κατά τις προχτεσινές εκλογές, στις οποίες ψήφισαν 729 δάσκαλοι και καθηγητές, 20 περισσότεροι από αυτούς που είχαν προσέλθει στις κάλπες δύο χρόνια πριν. Με τις ψήφους αυτές, που είναι 15 περισσότερες από αυτές που είχε στις προηγούμενες εκλογές, η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ παίρνει δύο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Μίλτος Κουντουράς», ενώ εκλέγει δύο αντιπροσώπους στη ΔΟΕ.

Ακολουθεί η ΔΑΚΕ με 195 ψήφους, έχοντας χάσει οκτώ ψήφους σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές, διατηρώντας τις δύο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου και τους δύο αντιπροσώπους της στη ΔΟΕ. Συνολικά 182 ψήφους, τρεις λιγότερες από τις προηγούμενες εκλογές, συγκέντρωσε η «Δημοκρατική Συνεργασία» (ΠΑΣΚ), που διατηρεί επίσης δύο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο και δύο αντιπροσώπους στη ΔΟΕ, ενώ σημαντική άνοδο σημείωσε η «Ριζοσπαστική Παρέμβαση», που συγκέντρωσε 102 ψήφους έναντι των 70 που είχε δύο χρόνια πριν, διατηρώντας τη μία έδρα στο συμβούλιο και τον ένα αντιπρόσωπό της στη ΔΟΕ.

Πέρα από τα παραπάνω, η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ εκλέγει εννέα αντιπροσώπους στο Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ (171 ψήφους), η ΔΑΚΕ 11 (202 ψήφους), η ΠΑΣΚ εννέα (171 ψήφους) και η «Ριζοσπαστική Παρέμβαση» έξι (108 ψήφους). Συνολικά, για τους αντιπροσώπους στο Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ ψήφισαν 695 δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, αρκετά λιγότεροι από τις προηγούμενες εκλογές.

Ποιοι εκλέχθηκαν
Ίδια παραμένουν στην πλειοψηφία τους τα ονόματα των εκλεγμένων εκπαιδευτικών από κάθε παράταξη στο διοικητικό συμβούλιο και τη ΔΟΕ.

Πιο συγκεκριμένα, από την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ εκλέχθηκαν για το συμβούλιο ο Δημήτρης Μακροθανάσης με 122 ψήφους και ο Βασίλης Γιαννέλης με 97 ψήφους, ενώ οι ίδιοι εκλέχθηκαν και ως αντιπρόσωποι στη ΔΟΕ, με 104 και 53 ψήφους αντίστοιχα.

Για το Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ εκλέγονται ο Δημήτρης Μακροθανάσης με 109 ψήφους, Βασίλης Γιαννέλης με 67 ψήφους, Μιχάλης Καλαϊτζής με 34 ψήφους, Αντώνιος Κλειδαράς με 33 ψήφους, Γιάννης Χιωτέλλης με 31 ψήφους, Χρυσάνθη Συκά με 30 ψήφους, Μαρία Λυτούδη με 23 ψήφους, Χριστίνα Ιορδανίδου με 21 ψήφους και Αντώνης Πανταχός με 20 ψήφους.

Από τη ΔΑΚΕ εκλέχθηκαν η Αικατερίνη Στρατάκη με 149 ψήφους και ο Παναγιώτης Γιαννίκος με 96, ενώ οι ίδιοι εκλέχθηκαν και ως αντιπρόσωποι στη ΔΟΕ, με 127 και 87 ψήφους αντίστοιχα.

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ στο Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ θα είναι οι Αικατερίνη Στρατάκη με 151 ψήφους, Παναγιώτης Γιαννίκος με 105 ψήφους, Παναγιώτης Σάλτας με 68 ψήφους, Παναγιώτης Κατσαβέλλης με 61 ψήφους, Αικατερίνη Γιαννακού με 29 ψήφους, Χαρίκλεια Καρατζάνου με 28 ψήφους, Αιμιλία Αραμπατζή με 21 ψήφους, Βασιλεία Καλαμιδιώτου με 19 ψήφους, Αντώνης Βλαχονικολός με 18 ψήφους, Μαρία Τσακρίρη με 17 ψήφους και Μυρσίνη Κουμάνια με 16 ψήφους.

Από τη «Δημοκρατική Συνεργασία» (ΠΑΣΚ) εκλέχθηκαν για το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου ο Ανέστης Καμμένος με 119 ψήφους και για πρώτη φορά ο Νικόλαος Αξιμνιώτης με 68 ψήφους. Ο κ. Καμμένος εκλέχθηκε και ως αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ με 92 ψήφους, μαζί και με το Γιώργο Ζαφειρίου, που επανεκλέχθηκε αντιπρόσωπος με 70 ψήφους.

Για το Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ, η ΠΑΣΚ εκλέγει τους Ανέστη Καμμένο με 90 ψήφους, Γιώργο Ζαφειρίου με 84, Νικόλαο Αξιμνιώτη με 58 ψήφους, Αθανάσιο Χατζηελευθερίου με 40 ψήφους, Κωνσταντίνο Καλαθά με 29 ψήφους, Νικόλαο Καλέσογλου με 25 ψήφους, Γιώργο Ζορμπά με 24 ψήφους, Χριστίνα Βογιάννη με 22 ψήφους και Γιάννη Γρηγορίου με 17 ψήφους.

Τέλος, από τη «Ριζοσπαστική Παρέμβαση» εκλέγεται τόσο για το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου, όσο και ως αντιπρόσωπος στη ΔΟΕ, ο Αριστείδης Σγατζός, με 58 και 59 ψήφους αντίστοιχα.
Οι εκπρόσωποι της «Ριζοσπαστικής Παρέμβασης» στο Νομαρχιακό Τμήμα τής ΑΔΕΔΥ είναι ο Αριστείδης Σγατζός με 55 ψήφους, ο Γιάννης Μυρογιάννης με 35 ψήφους, η Ελένη Ζάχου με 29 ψήφους, η Θάνια Βέζου με 24 ψήφους, η Ευτυχία Καριώτου με 23 ψήφους και η Αναστασία Τσάτσου με 18 ψήφους.

 

Τι λένε οι εκπρόσωποι των παρατάξεων

Αικατερίνη Στρατάκη - ΔΑΚΕ
«Θεωρώ ότι πήγαμε καλά, οι διαφορές μας ήταν μικρές, κάτι που προέκυψε και από την πολιτική κατάσταση που επικρατεί και από τα πρόσωπα που υπήρχαν σε κάποια ψηφοδέλτια. Είχαμε ωστόσο πάνω - κάτω τα ίδια αποτελέσματα που είχαμε και την προηγούμενη φορά.»



Ανέστης Καμμένος - «Δημοκρατική Συνεργασία» (ΠΑΣΚ)
«Θεωρώ ότι τα αποτελέσματα ήταν αναμενόμενα, αφού και στις προηγούμενες εκλογές όλες οι παρατάξεις ήταν πολύ κοντά. Θεωρούμε ότι σαν παράταξη το στόχο μας τον πιάσαμε, αφού διεκδικούσαμε δύο έδρες στο διοικητικό συμβούλιο και τη ΔΟΕ, και παρά τα όσα μάς κατηγορούν, αντέξαμε. Πείσαμε τον κόσμο ότι λειτουργούμε ως ανεξάρτητοι συνδικαλιστές, κάτι που είναι μια καλή βάση για την αλλαγή σελίδας που κάνουμε στην παράταξή μας.»


 
Αριστείδης Σγατζός - «Ριζοσπαστική Παρέμβαση»
«Ευχαριστούμε όσους στήριξαν με την ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της “Ριζοσπαστικής Παρέμβασης”. Όμως η ψήφος δεν είναι αρκετή, δεν είναι απλά θέμα συσχετισμών, οι εργαζόμενοι στην Εκπαίδευση πρέπει να βρεθούν στο δρόμο, μαζί με τους γονείς και τους μαθητές, μαζί με τους εργαζόμενους όλων των άλλων κλάδων, για να ανατρέψουν την πολιτική των μνημονίων, την πολιτική που διαλύει τη δημόσια εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία, την πολιτική που καθημερινά εξαθλιώνει τους εργαζόμενους. Ή θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν.»



Σημειώνουμε ότι χτες προσπαθήσαμε επανειλημμένως να επικοινωνήσουμε και με τον πρώτο σε ψήφους εκπρόσωπο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (ΠΑΜΕ), Δημήτρη Μακροθανάση, ωστόσο κάτι τέτοιο δε στάθηκε εφικτό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey