Χωρίς μεταφορά από τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ τέσσερις μαθητές τού ΕΠΑΛ Καλλονής που προχτές έδιναν πανελλαδικές εξετάσεις

Τους… ξέχασαν;

23/05/2013 - 15:20

Πρόβλημα με τη μετακίνησή τους στο σχολείο τους αντιμετώπισαν προχτές ένας μαθητής του Λυκείου Φίλιας και τρεις μαθητές από το Σκαλοχώρι, αφού το λεωφορείο των Υπεραστικών ΚΤΕΛ που έπρεπε να τους μεταφέρει στο ΕΠΑΛ Καλλονής για τις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν πέρασε να τους παραλάβει.

Πρόβλημα με τη μετακίνησή τους στο σχολείο τους αντιμετώπισαν προχτές ένας μαθητής του Λυκείου Φίλιας και τρεις μαθητές από το Σκαλοχώρι, αφού το λεωφορείο των Υπεραστικών ΚΤΕΛ που έπρεπε να τους μεταφέρει στο ΕΠΑΛ Καλλονής για τις πανελλαδικές εξετάσεις, δεν πέρασε να τους παραλάβει. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας, πρόβλημα αποτελεί το ότι δεν υπάρχει ενημέρωση για το πρόγραμμα των εξετάσεων από τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, κάτι που ο προϊστάμενος της τελευταίας, Βασίλης Κοντάρας, διαψεύδει κατηγορηματικά.

Το γεγονός κατήγγειλε στο «Ε» η μητέρα ενός από τους τέσσερις μαθητές, Μαριάνθη Βαρδαξή. Όπως υποστήριξε, ενώ το λεωφορείο του σχολικού δρομολογίου έπρεπε να περάσει από τη Φίλια στις 7 το πρωί, τελευταία στιγμή ο γιος της ενημερώθηκε ότι δεν επρόκειτο να περάσει, γιατί αυτό που γνώριζε η διοίκηση των ΚΤΕΛ, ήταν ότι δεν ήταν ημέρα πανελλαδικών εξετάσεων. Έτσι, ο ίδιος ο μαθητής κατέβηκε στην Καλλονή με ιδιωτικό αυτοκίνητο. Μαζί με αυτόν, στις Πανελλαδικές των ΕΠΑΛ συμμετείχαν άλλοι τρεις μαθητές, από το Σκαλοχώρι, που επίσης αντιμετώπισαν πρόβλημα.

«Ο γιος μου πρόλαβε κι έδωσε, τα άλλα παιδιά μπήκαν καθυστερημένα, αλλά τελικά έδωσαν κι αυτά εξετάσεις», λέει η κ. Βαρδαξή. «Τι θα γίνει όμως; Συνέχεια προβλήματα μας δημιουργούν τα ΚΤΕΛ.»

Τι λέει η διοίκηση των ΚΤΕΛ…
Ο πρόεδρος των Υπεραστικών ΚΤΕΛ Νομού Λέσβου, Χρήστος Παράσχου, αποδίδει το γεγονός στη μη ύπαρξη πληροφόρησης από μέρους της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη σταθμάρχη της εταιρείας, ως προς το πρόγραμμα των Πανελλαδικών στο νησί.

«Δεν έχουμε πάρει κανένα έγγραφο από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση για το πρόγραμμα των εξετάσεων και δεν είχαμε καμμία ενημέρωση», αναφέρει χαρακτηριστικά. «Εμείς οι ίδιοι παίρνουμε τηλέφωνο τους διευθυντές των σχολείων και μιλάμε, ενώ θα έπρεπε να έχουμε έναν κατάλογο, να ξέρουμε πού θα πάει το κάθε λεωφορείο. Ως προς το προχτεσινό γεγονός, συνεννοηθήκαμε με το λυκειάρχη τού ΕΠΑΛ Καλλονής, μας έδωσε το πρόγραμμα και δε θα υπάρξει ξανά πρόβλημα.»

… και τι η Δευτεροβάθμια
Από πλευράς του, πάντως, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Κοντάρας, τονίζει ότι ενημέρωση υπάρχει προς τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ, με χαρτί που έχει αποσταλεί από τη Διεύθυνση.

«Χαρτί με τις ώρες των εξετάσεων έχουμε στείλει», τονίζει κατηγορηματικά. «Από εκεί και πέρα, τα χαρτιά που έχουμε από το Υπουργείο, μιλούν για επίταξη και όλων των μέσων για να γίνουν οι Πανελλαδικές και καλό είναι να το αναλογιστούν αυτό και τα ΚΤΕΛ. Είναι υποχρεωμένοι οι οδηγοί να κάνουν τα δρομολόγια, ακόμη και για ένα μαθητή.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey